Gå til innhold
Hundesonen.no

Drøssevis med nye champions i 2015?


Anilex
 Share

Recommended Posts

NKK sliter fortsatt med å få grepet på hva som skjer videre nå som stor-CERTet er avskaffet. Utstillingssøknadene og invitasjonene for 2015 er allerede sendt inn, og mange klubber har tradisjonen tro sendt ut generelle utstillingstillatelser.

Jeg har forstått det slik at flere raseklubber har sendt inn forslag til sine årsmøter om at klubbens raser fortsatt må ha minst ett CERT vunnet på rasespesial, eller NKK utstilling for å bli champion. Altså at dagens regler videreføres. Går slike forslag igjennom på årsmøtene vil det videre søkes NKK om det er mulig å få igjennom ett slikt krav. Dette gjelder jo kanskje aller mest raser som ikke har/kan få brukskrav.

Men hva da om NKK setter ned foten på antall utstillinger fra 2016, og det plutselig bare blir ett knippe offisielle CERT utstillinger, vil det da bli så å si umulig å bli champion? Eller vil det da bli mulig å endre på reglene igjen?

Hva slags meninger har dere om dette? Er det greit at vi får ett "friår" hvor kreti og pleti kan bli champions på tre villmarksCERT?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 95
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nja, championatet skal henge litt høyere enn et cert. Og det er unektelig forskjell på et cert man har "sloss" med mange andre om enn det man fikk på den utstillingen det var 3 påmeldte.

Hvis man ikke gidder å sjekke, enten om man er oppdretter eller valpekjøper, så våger jeg å påstå at enten så er man ikke så himla interessert eller veldig uerfaren. Men hva så om eier har brukt

Det er jeg skrekkelig uenig med deg i, kjenner jeg. En del spesialdommere fokuserer så mye på type i vår rase at de glemmer helheten på hunden. Jeg har feks sett hunder med så dårlig front at de veive

Syns det er litt nedlatende overfor dommerne å snakke om villmarkscert. Klubbene kan neppe forlange at tellende cert skal vinnes påå NKK, da blir der jo ingen forandring ? Vedtaket på RS er at et cert er et cert, og 3 stk. må til for championat. Klubbene kan gjerne forlange at ett av dem skal vinnes på en rasespesial, men det blir uansett ingen storcert lenger.

Det kan hende at noen raseklubber vil kreve resultater fra jakt/bruksprøver i tillegg. Slik er det jo flere raser som har det allerede.

Det som er mer interessant, er hvilke reglersom gjelde for alle de hunden som allerede har flere cert. Får ordningen tilbakevirkende kraft? Vil hunder med 2 cert trenge bare ett tikl, eller må de ha 3 nye ? Og hunder som har tre eller flere cert, vil de få championatet med en CK ? Blir spennende å se, jeg tror i hvert fall ikke det blir så mye enklere å få dette fordømte championatet...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare så det er sagt så er mitt innlegg satt litt på spissen for å forsøke å vekke litt interesse ;)

Sakset fra svar fra NKK hvor det blir spurt om muligheter for å opprettholde dagens championatkrav.

"

I fht championatbestemmelser så er det i utgangspunktet raseklubbene som bestemmer dette for sin rase. Raseklubben kan da i prinsippet vedta å eks. opprettholde dagen championatregler gjennom vedtak i sin generalforsamling, og deretter søke NKK om dette og legge ved kopi av protokoll fra sin generalforsamling.

Om dette kan vil være håndterbart dersom raseklubbene vil ha helt ulike bestemmelser er uklart så langt. Hovedstyret vil vurdere konsekvenser av RS vedtaket i løpet av 1 halvår."

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg har blitt fortalt av en dommer er at championatreglene skal være like for alle, men at raseklubbene kan kreve bruks/jakt-krav i tillegg. Slik jeg forstår det kan ikke f eks 7-8 raseklubber kreve cert fra spesialutstilling, med mindre det blir det samme for absolutt alle klubber.

Det trodde jeg også. Men så hører jeg at flere klubber/forbund planlegger å få stemt igjennom å søke om at et cert må være oppnådd på NKK utst. Hvis de får gjennomslag for dette, vil det jo i praksis bli likt slik det er i dag med stor-cert...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke at alle disse "ørti" utst. som det nå blir søkt om for 2015 kommer til å få tildele cert, jeg.. Det er helt hårreisende å tenke på at enhver liten utstilling hvorsomhelst skal kunne gi cert til titler - og tviler på at noen klubb synes det er en ønskesituasjon.

Var det ikke noen som sa at vi nærmest bare kunne glemme søknadene for 2015 - da det kom til å bli noe helt annet som skjer? Og kanskje dette er en gavepakke til NKK, så de får presset igjennom sitt hørings-forslag, selv om sikkert alle raseklubber var imot det? Men uansett er det bedre enn å åpne for 70-80 utstillinger som gir ut tellende cert i alle fall.

ELLER kanskje klubbene får "x" antall cert som de selv kan fordele på de 80 utstillingene de har takket JA til?

Men det blir interessant å se hva som skjer, da. Føler liksom at man burde "gjøre" noe, men vet ikke helt hva..

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min rase har jaktkrav, så for oss spiller det ikke noen rolle. Men jeg er spent på hva som skjer med de som allerede har 2 cert, må de ha 1 til eller 3 nye. Det blir spennende å se. Uansett er det spennende å se hva som skjer fra 2015, både med fjerning av storcert og fordeling av cert/andre forslag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva så om det blir mange champions? Jeg klarer ikke helt se problemet, en champion er en champion uansett, liksom...

Ja er det det?

Eller vil det bli sånn at de hundene som blir champions i 2015 vil få ett "championat med bismak", med det mener jeg, vil det bli sånn at det i etterkant vil bli slarvet rundt ringen "jaja, men den hunden ble jo champion i 2015, da kunne jo alle bli champion liksom"?

Jeg vet ikke helt hva jeg syntes om det som skjer med championatkravet. Men det jeg vet er at jeg er en person som liker å ha klare regler å forholde meg til. Jeg liker å vite hva som gjelder, og det gjør jeg ikke nå. :P

Edit: Og så syntes jeg at det å være champion skal være et "kvalitetsbevis", jeg syntes ikke at alle skal være champions.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men var det ikke så at det ikke er mulig for raseklubbene å ha hver sine championkrav?

Jeg vil mene det. Myndeklubben diskuterer med greyhoundklubben, irsk ulvehundklubb, og skotsk hjortehundklubb om like krav for alle gruppe 10-hunder. De ville vel ikke gjort det om det uansett var likt for alle...

Tror ikke nødvendigvis det blir mange champions. Det blir vel færre cert/utstillinger, og dermed også mer konkurranse på de utstillingene som er.

Men dette er ikke mitt område, har ikke stålkontroll over hva som skjer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noob-spørsmål: Hvis reglene er endret slik at hunden kun trenger 3 "vanlige" cert for å bli champion. Hva med de hundene som har tre cert nå, men manger storcertet, vil de automatisk bli champions idet de nye reglene inntreffer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukskrav da og tre vanlige cert? :-)

Blir alltid forvirret av nye regler.

Klubben har ikke gjort noe enda, om det kommer til å bli noen endringer vet jeg ikke. :)

Men pr.d.d blir det da først brukskrav for å kunne ta cert. Og med mindre klubben da endrer noe så er det tre vanlige cert ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke at "en champion er en champion" - SÅ stor tiltro til alle og enhver dommer har jeg ikke, dessverre.. Men ja, med tre cert, 70-80 utstillinger og ingen tilleggskrav vil vel gjøre at bortimot 100% av alle utstilte hunder blir champions. Er DET et mål?

Et championat skal være et "mål" - ikke noe man kan reise/kjøpe seg til ved å stille ut for de mest merkelige dommere.. Det bør være de færreste hunder i en rase som faktisk får en championtittel - ikke "alle og enhver som er der". Jeg mener ikke at man nødvendigvis fortjener en tittel selv om hunden på en god dag er av CK-kvalitet engang - de skal fremdeles måtte vinne over noen for å bli champion.

På beardisen får ALLE en CK eller tre - nærmest uansett hvordan de ser ut. Velstelt, velvist + en dommer fra land som knapt har rasen har dessverre den effekten på endel utstillinger.

At alle sammen skal få titler i 2015 vil nok bare gjøre, som nevnt her, at det blir bare flaut å få tittelen det året...

(Kjipt at jeg har en lekker valp nå - som faktisk blir to år det året.....)

Husk - at selv om cert er cert fra 2015, men det er fullt mulig å endre hele utstillingsgangen - hvor og hvordan cert utdeles.

Så da synes jeg at man bør gjøre som engelskmennene - dele ut cert kun til beste hann og tispe. DA kan man i alle fall unnskylde med at den var i alle fall best på den utstillingen (dvs. også slå championene)..

Eller evt. krav om at de må slå minst 2 champions i samme kjønn for å få utdelt et tellende cert?

Så kan disse flotte championene få rundt 100 cert i løpet av karriæren - også stopper de i alle fall en god del "halvdårlige" hunder å få titler som ikke betyr noe som helst..

Eller kanskje krav for at det må være minst "x" antall hunder fremmøtt på utstilling for at certet skal være tellende?

Men dessverre tenker nok folk flest mest på "egen vinning", og da blir det ikke enkelt å overbevise de 10-15 ivrige utstillerne som kommer til å møte på en generalforsamling at man må stramme inn kravene.. ALLE vil jo ha disse titlene, selv om man får de nærmest "gratis" - det ser pent ut i en annonse, liksom.

Jeg regner med at det å åpne for alle utstillinger har tellende cert ender i et stort "Jippi" hos oss i alle fall! Så kan vi som har hunder som vinner "mye" sitte der og mene at det bør være et kvalitetsstempel å få en tittel registrert.

Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror ikke at alle disse "ørti" utst. som det nå blir søkt om for 2015 kommer til å få tildele cert, jeg.. Det er helt hårreisende å tenke på at enhver liten utstilling hvorsomhelst skal kunne gi cert til titler - og tviler på at noen klubb synes det er en ønskesituasjon.

Var det ikke noen som sa at vi nærmest bare kunne glemme søknadene for 2015 - da det kom til å bli noe helt annet som skjer? Og kanskje dette er en gavepakke til NKK, så de får presset igjennom sitt hørings-forslag, selv om sikkert alle raseklubber var imot det? Men uansett er det bedre enn å åpne for 70-80 utstillinger som gir ut tellende cert i alle fall.

ELLER kanskje klubbene får "x" antall cert som de selv kan fordele på de 80 utstillingene de har takket JA til?

Men det blir interessant å se hva som skjer, da. Føler liksom at man burde "gjøre" noe, men vet ikke helt hva..

Susanne

Men er det for sent for raseklubbene å si NEI til alle mulige hundeklubber som ønsker å ha med rasen på sin lille, søte utstilling i 2015??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klubben har ikke gjort noe enda, om det kommer til å bli noen endringer vet jeg ikke. :)

Men pr.d.d blir det da først brukskrav for å kunne ta cert. Og med mindre klubben da endrer noe så er det tre vanlige cert ja.

Synes det er litt synd jeg at brukskravet hindrer cert... Enig i at man bør ha et brukskrav men at man skulle hatt det for å få championtittel :-) ikke for å få cert! Hvis ikke er det ikke vits å stille hund (med det mål å få cert mot championat) før hunden har brukskravet i boks, og da vil det bli rimelig tomt i juniorklassen og unghundklassene??

Jeg for min del skulle gjerne hatt et krav uten spor :-P ikke fordi hunden ikke kan spore, men fordi jeg ikke synes det er videre gøy å trene spor. Hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det er litt synd jeg at brukskravet hindrer cert... Enig i at man bør ha et brukskrav men at man skulle hatt det for å få championtittel :-) ikke for å få cert! Hvis ikke er det ikke vits å stille hund (med det mål å få cert mot championat) før hunden har brukskravet i boks, og da vil det bli rimelig tomt i juniorklassen og unghundklassene??

Jeg for min del skulle gjerne hatt et krav uten spor :-P ikke fordi hunden ikke kan spore, men fordi jeg ikke synes det er videre gøy å trene spor. Hehe

Da burde du vært på årsmøtet ;) kåringsprøven er ikke akkurat så mye spor at det er uoverkommelig da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syntes i grunnen det er greit å måtte gjennomføre brukskrav for cert, så slipper de som oppfyller kravene å kampe så mye for det med hunder som ikke oppfyller kravene for championat (da tenker jeg mest på åpen klasse ol). Det ble en merkelig formulering, men håpet er jo at flere velger å bruke rasen. Sett fra en som ikke er inne i rase- eller utstillingsmiljøet, så virker det mest positivt i mine øyne :)

Ja, også har man border collie og brukskrav da :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...