Gå til innhold
Hundesonen.no

valp begynt å bjeffe til forbi passerende hunder!


Martina Hansen
 Share

Recommended Posts

hjelp! min 3 måneder gamle valp er begynt å bjeffe på andre hunder.. noe jeg syns er veldig rart, han er vokst opp sammen me en aen hund, vi har mange hunder i familien så han møter regelmessig..dette er noe som nettopp er begynt .. så håper å få stoppet det så fort som mulig før det utvikler seg! Kan det være at han skal "beskytte meg"? hvordan stanser jeg det! setter stooor pris på svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Din 3 mnd gamle valp har neppe store tanker om og beskytte deg enda. Det er nok bare iver som koker over litt og må ut en plass, og da kommer ut i lyd. Forsøk og fange oppmerksomheten hans med mat/leke slik at han ser på deg når det kommer andre hunder. Og gå gjerne på plasser dere møter hunder så han får god trening i og bare gå forbi andre, det og møte en fremmed hund på tur er ikke noe det samme som og bo sammen med en man kjenner.

Tren kontakt mellom deg og hunden og IKKE hils på hunder dere møter på tur. Ihvertfall ikke alle og ihvertfall ikke når han ikke er rolig. Om du lar han hilse på alle og når han er ivrig så vil dette bli bare verre både med lyd og stress fordi han da vil forvente seg at hver gang han ser en hund så skal han hilse og leke osv, og da blir hans oppførsel deretter.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

takk for svar og tips ! skal ha det i tankene .. jeg skjønner hva du mener.. men han virker relativt sint når vi møter på andre hunder .. kanskje hnan bare tøffer seg da..

Da er han nok usikker isåfall, uansett så vil det hjelpe og få fokus på deg, samt godbiter som vil gjøre det hele mer positivt, og med erfaring, så kommer også trygghet, så når han har passert x antall hunder og ikke opplever at det skjer noe negativt/skummelt så vil jo bjeffinga slutte også :)

De aller fleste valper har perioder ila de 1-2 første årene hvor hormoner herjer i kroppen og skaper div problemer/utfordringer, men det er normalt. Det viktigste er at du ikke stresser med det, forhold deg rolig, fortsett med kontakttrening og sosialisering/miljøtrening og på sikt så blir det bra :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes du skal prøve å gjøre avstanden større så hunden din slipper å få de møtende hundene så tett innpå seg, samt begynne å gi godbiter idet han oppdager den andre hunden. Ikke vent på at han skal ta kontakt eller begynner å bjeffe, men kast noen godbiter å bakken foran ham i samme øyeblikk som han ser hunden. Bruk gode godbiter som du vet han elsker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er bare 3 måneder så som Malamuten sier er den neppe sint eller prøver å beskytte deg, derimot kan det være usikkerhet/stress eller forventning om å få hilse. Trener du noe med den hjemme/til vanlig? Kontakttrening? Øyekontakt=belønning. Vil anbefale deg klikkertrening.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

har nå prøvd å få oppmerksomheten hans på meg når vi passerer hunder, og holdt en godbit forran han, men det driter han bare i .. for meg så virker det som han er direkte sint på de som går forbi .. har ikke hørt han bjeffe sånn før .

Om så han er sint så kommer det av noe, enten stress eller usikkerhet. Stress kan få hunder til og høres helt gale ut, uten at de er det. Tispa jeg har nå har utagert mye på andre hunder, hun både høres og ser ut som hun skal drepe dem, men slipper jeg båndet så løper hun bare bort og hilser, reiser litt bust og er stresset/usikker. Er stress/usikkerhet stor nok så vil de ikke ha godbit, da må du finne på andre ting og ta det gradvis. Slikt tar tid(vi har holdt på i bortimot 2 år, lenge uten markant forskjell og nå i det siste mye bedre, min var voksen da), men din er jo bare en valp så en liten stund med skikkelig innsats fra deg så vil det nok forsvinne like raskt som det kom.

Du kan forsøke og snu og gå motsatt vei når han starter, og vil han ikke så går du bare så han må. Du kan helt sikkert med fordel være med på hundetreninger/sosialiseringsmøter uten frislipp i nærheten av deg, om ikke det fikser passeringsproblemet ditt så vil det iallefall hjelpe deg og hunden et stykke på veg, den vil bli vant til og være rundt hunder den ikke kjenner og den vil lære seg og fokusere på deg selv om det er fremmede hunder der og slappe av selv om det er fremmede hunder der, så i bestefall hjelper det mye, i verste fall hjelper det litt så det blir lettere og komme igang og komme igjennom til hunden i passeringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Me trene mye hjemma. Me trene både triks og andre ting.. I dag va me på ringtrening o me mange andre hunder.. Det gikk ganske greit men han bjeffe fremdeles på de,, eghåoe at detta å gå på ringtrening å få det til en positiv opplevelse får han te å skjønna at det e greit å vær me andre hondar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Me trene mye hjemma. Me trene både triks og andre ting.. I dag va me på ringtrening o me mange andre hunder.. Det gikk ganske greit men han bjeffe fremdeles på de,, eghåoe at detta å gå på ringtrening å få det til en positiv opplevelse får han te å skjønna at det e greit å vær me andre hondar :)

Det er bra :) Bare husk at og trene hjemme er ikke det samme som og trene med andre. Foreslo det ikke så mye for treningen sin del, men for trening i og oppholde seg rundt andre hunder og samtidig ha fokus på deg :) Og dette er noe du må regne med og bruke litt tid på, og jo raskere du får tatt tak i det skikkelig jo lettere er det og bli kvitt. Jo lengre du venter og jo mer adferden får feste seg, jo lengre tid tar det og få vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Min valp har også plutselig begynt å bjeffe til andre hunder. Hun er 5 mnd og har knapt kommet med et lite boff før, så jeg blir jo helt forskrekka når hun plutselig setter i med «voksenbjeffing». Det skjer typisk når vi er i hagen og en hund går forbi på veien, så er det for å beskytte området sitt kanskje? Prøver å få oppmerksomheten hennes når noen går forbi (da går det bra), men av og til oppdager hun dem før meg, og da kommer det tre-fire kraftige bjeff. Setter meg på huk ved henne og sier nei, eller hysj med bestemt stemme. Da blir hun stille, enten fordi jeg fikk oppmerksomhet, eller fordi hun ikke hadde tenkt å bjeffe mer enn fire ganger uansett :P

Gjør jeg dette på riktig måte, eller bør jeg gjøre noe annet? Vil helst ikke at denne bjeffingen skal utvikle seg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...