Gå til innhold
Hundesonen.no

Sheila

Medlemmer
  • Innholdsteller

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Sheila's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

29

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det må være Shiba som Jeanette har sjekket. Jeg var "redd" det var siberian husky, men der ser ut som de er like dårlige på å røntge dem i Finland som i Norge. Det interessante uavhengig av land (tror jeg) er at jo mer hd en rase har, jo dårligere blir de på å røntge. Dette er vel et kjent fenomen i Norge også... mye HD i rasen, nei, da lar vi bare være å røntge. Flott oversikt forøvrig. NKK har noe å lære av både den finske og den svenske kennelklubben :-)
  2. Håper hun fortsetter å spise det da:-) Og at hun blir mer matglad etter en løpetid eller to. Det skjer mye med tispene i løpet av de første par-tre løpetidene. Det kan være verdt å nevne at lokking og fristing med maten (dersom hun liker oppmerksomheten) i prinsippet er det samme som å belønne henne for å ikke spise. Derfor har jeg mer tro på å la henne spise i fred, og ta vekk maten når hun ikke rører den. Før eller siden blir hun sulten og spiser. (Men, hvis kongen funker er det en super måte å la henne jobbe for maten!) :-)
  3. For all del :-) Jeg synes matskålen til hunden er ekkel og vil ikke ha den i kjøleskapet, men selvsagt trenger man ikke kaste maten hvis man tar vare på den i kjøleskap ;-)
  4. Hvis jeg ble kommandert til å spise så hadde nok jeg også mistet matlysten Følg rådene om å gjøre minst mulig ut av at hun ikke vil ha mat. Gi en bitteliten porsjon, ta bort og kast etter 10 minutter hvis hun ikke har spist opp. Prøv igjen ca 12 timer senere (når det er naturlig med nytt måltid). Ta bort og kast det hun ikke har spist etter ti minutter. Prøv igjen neste dag, osv. Først når spiser opp alt kan du prøve å øke porsjonen litt, og gradvis. La henne gjerne jobbe litt for maten (sitt og vent/ligg/gå litt på plass) før du sier værsågod, men å kommandere henne til å spise er i beste fall bare tåpelig. Det er sjelden noe problem å gi hunden menneskemat-rester, så fremt hunden tåler det. Det vil ikke gjøre hunden bortskjemt eller vanskelig i matveien. I perioder lever hunden vår mer eller mindre på bare rester .. det blir for dumt å la bra mat gå til spille bare pga et prinsipp om at hunden må få hundemat (som mest sannsynlig er laget på slintrer og det som verre er...).
  5. Haha.. og han kan bevege "nesene" uavhengig av hverandre Skjønner ikke helt hvorfor de bekymrer seg for at han ikke skal bli adoptert da. Verden elsker (og avler på) alt som er annerledes og bissart. Om noe så bør han kastreres så ingen får ideer ..
  6. Hva med cocker i en eller annen variant? Jeg har aldri truffet en jaktcocker, faktisk, men de virker jo veldig sympatiske og greie. Men, den skal vel helst aktiviseres ... Engelsk cocker har jeg egentlig ikke så veldig god erfaring med og det sies jo mye rart om hvor strie de er, men det er en flott rase på mange måter. Hvis man finner en oppdretter som i tillegg har stødige hunder så kunne det være verdt å se nærmere på?
  7. Det er ganske forskjellige raser som nevnes her .. kanskje vi burde har startet med å definere hva som ligger å være mentalt og fysisk sunn, samt funksjonelt eksteriør. Jeg er veldig opptatt av sånne praktiske ting som ståører (mindre utsatt for ørebetennelse), "normal" snute og hode, normalt forhold mellom høyde og lengde (og bredde), moderat og lettstelt pels som tåler kulde, varme, snø og regn. Mentalt sunn går vel på å være generelt trygg på verden og det meste i den, å reagere uten aggresjon på de fleste skremmende/truende situasjoner er en forutsetning. Men det må også være rom for ulike raser som skal fylle ulike funksjoner.
  8. Mittelspitz .. jeg kjenner ikke mange nok til å si hvordan rasen er, men jeg ble positivt overrasket over de jeg har møtt. Det er litt bjeffing, men de har jo så liten stemme at det er nesten behagelig i forhold til store hunder ;-) Jeg tror det er ganske stor variasjon på det mentale. Den hunden jeg kjenner best kom fra en oppdretter i Luleå, som virker mer opptatt av mentalt gode hunder enn eksteriør. Men så finnes det de som ikke er gode i det hele tatt, så det varierer veldig. Rasen begynner å bli en populær agilityhund i Sverige, så det er jo et godt tegn om man vil ha en trenbar hund. Mtp vinter og snø så kladder hunden jeg kjenner ganske fort i pelsen mellom tredeputene... det kan jo være slitsomt, men gjelder ganske mange raser. Hvis jeg fikk valget mellom finsk lapphund og mittelspetz så hadde jeg nok gått for lapphund, men smaken er forskjellig :-) Lapphundene er kanskje bedre tilpasset snøføre også? En kortistispe er heller ikke et dårlig valg, tvert imot! :-)
  9. Målet er å komme frem til en fysisk og mentalt sunn rase som har et funksjonelt eksteriør (og gjerne stor genpool, men ikke noe krav). Hvilken velger du? Redigert: endret kravet om stor genpool, det er vel sånt som de færresten har oversikt over :-)
  10. Working kelpie, australsk kelpie, langhåret collie, finsk lapphund, i den rekkefølgen :-)
  11. Det var det jeg visste, at du går rundt og drømmer om en wk (ref: diskusjon noen uker tilbake)
  12. Så rart vi har så forskjellige inntrykk. Jeg synes tibber er bare så ideelle som familiehunder... koselige, myke, greie, og synes ikke de er spesielt pinglete på været heller. (Nå skal det nevnes nesten alle mine hunder av bruksraser har vært litt sånn "uusj, må jeg ut?" i surt og vått vær, så jeg oppfatter det som normalen ) Men for all del, hvis mtt inntrykk er så forskjellig fra dere som faktisk har hatt tibber så skal jeg slutte å foreslå rasen altså. Kanskje jeg bare har vært veldig heldig med de jeg har truffet ;-) Jeg trekker herved tilbake tibbe som forslag!
  13. Jeg synes ikke du skal ekskludere hele spisshundgruppen bare fordi.. ja hvorfor egentlig? :-) Jeg synes lapphundene er utrolig flotte og virker så sunne og funksjonelle. De har ingen problemer med å tålen vinter iallfall. Shiba Ina er jo en annen vinterherdig hund. Griffon (bruxellois) er en utrolig kul hund, og litt nærmere både løwchen og schnauzer (må jo nappes ) - tøff hund i liten innpakning :-) Tibbe er jo en veldig koselig rase, tåler vær og førerorientert. Men kanskje for vanlig?
  14. - Tibetansk spaniel - passer på alle punkter - Dverg- eller mellomschnauzer - feiler kanskje på samkjønnspunktet? - Sheltie - midt i blinken bortsett fra mye pels (mtp mye ute i skogen og fjellet) - Papillon/Phalene - Fryser fort, snøklumper i pelsen? - Mittelspetz - Passer på alle punktet hvis du kjøper fra trygge og fine linjer. - Golden-tispe - litt for stor, men finnes det greiere hunder da? :-)
  15. Gresk salat, grillspyd av kylling og ovnstekte poteter (potetbåter, olje, salt, hvitløk) .. og kanskje en tzatziki av agurk, gresk/mat-yoghurt, hvitløk (og mynte eller oregano). :-)
×
×
  • Opprett ny...