Jump to content
Hundesonen.no

valp begynt å bjeffe til forbi passerende hunder!


Martina Hansen
 Share

Recommended Posts

hjelp! min 3 måneder gamle valp er begynt å bjeffe på andre hunder.. noe jeg syns er veldig rart, han er vokst opp sammen me en aen hund, vi har mange hunder i familien så han møter regelmessig..dette er noe som nettopp er begynt .. så håper å få stoppet det så fort som mulig før det utvikler seg! Kan det være at han skal "beskytte meg"? hvordan stanser jeg det! setter stooor pris på svar!

Link to comment
Share on other sites

Din 3 mnd gamle valp har neppe store tanker om og beskytte deg enda. Det er nok bare iver som koker over litt og må ut en plass, og da kommer ut i lyd. Forsøk og fange oppmerksomheten hans med mat/leke slik at han ser på deg når det kommer andre hunder. Og gå gjerne på plasser dere møter hunder så han får god trening i og bare gå forbi andre, det og møte en fremmed hund på tur er ikke noe det samme som og bo sammen med en man kjenner.

Tren kontakt mellom deg og hunden og IKKE hils på hunder dere møter på tur. Ihvertfall ikke alle og ihvertfall ikke når han ikke er rolig. Om du lar han hilse på alle og når han er ivrig så vil dette bli bare verre både med lyd og stress fordi han da vil forvente seg at hver gang han ser en hund så skal han hilse og leke osv, og da blir hans oppførsel deretter.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

takk for svar og tips ! skal ha det i tankene .. jeg skjønner hva du mener.. men han virker relativt sint når vi møter på andre hunder .. kanskje hnan bare tøffer seg da..

Da er han nok usikker isåfall, uansett så vil det hjelpe og få fokus på deg, samt godbiter som vil gjøre det hele mer positivt, og med erfaring, så kommer også trygghet, så når han har passert x antall hunder og ikke opplever at det skjer noe negativt/skummelt så vil jo bjeffinga slutte også :)

De aller fleste valper har perioder ila de 1-2 første årene hvor hormoner herjer i kroppen og skaper div problemer/utfordringer, men det er normalt. Det viktigste er at du ikke stresser med det, forhold deg rolig, fortsett med kontakttrening og sosialisering/miljøtrening og på sikt så blir det bra :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Synes du skal prøve å gjøre avstanden større så hunden din slipper å få de møtende hundene så tett innpå seg, samt begynne å gi godbiter idet han oppdager den andre hunden. Ikke vent på at han skal ta kontakt eller begynner å bjeffe, men kast noen godbiter å bakken foran ham i samme øyeblikk som han ser hunden. Bruk gode godbiter som du vet han elsker.

Link to comment
Share on other sites

Den er bare 3 måneder så som Malamuten sier er den neppe sint eller prøver å beskytte deg, derimot kan det være usikkerhet/stress eller forventning om å få hilse. Trener du noe med den hjemme/til vanlig? Kontakttrening? Øyekontakt=belønning. Vil anbefale deg klikkertrening.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

har nå prøvd å få oppmerksomheten hans på meg når vi passerer hunder, og holdt en godbit forran han, men det driter han bare i .. for meg så virker det som han er direkte sint på de som går forbi .. har ikke hørt han bjeffe sånn før .

Om så han er sint så kommer det av noe, enten stress eller usikkerhet. Stress kan få hunder til og høres helt gale ut, uten at de er det. Tispa jeg har nå har utagert mye på andre hunder, hun både høres og ser ut som hun skal drepe dem, men slipper jeg båndet så løper hun bare bort og hilser, reiser litt bust og er stresset/usikker. Er stress/usikkerhet stor nok så vil de ikke ha godbit, da må du finne på andre ting og ta det gradvis. Slikt tar tid(vi har holdt på i bortimot 2 år, lenge uten markant forskjell og nå i det siste mye bedre, min var voksen da), men din er jo bare en valp så en liten stund med skikkelig innsats fra deg så vil det nok forsvinne like raskt som det kom.

Du kan forsøke og snu og gå motsatt vei når han starter, og vil han ikke så går du bare så han må. Du kan helt sikkert med fordel være med på hundetreninger/sosialiseringsmøter uten frislipp i nærheten av deg, om ikke det fikser passeringsproblemet ditt så vil det iallefall hjelpe deg og hunden et stykke på veg, den vil bli vant til og være rundt hunder den ikke kjenner og den vil lære seg og fokusere på deg selv om det er fremmede hunder der og slappe av selv om det er fremmede hunder der, så i bestefall hjelper det mye, i verste fall hjelper det litt så det blir lettere og komme igang og komme igjennom til hunden i passeringer.

Link to comment
Share on other sites

Me trene mye hjemma. Me trene både triks og andre ting.. I dag va me på ringtrening o me mange andre hunder.. Det gikk ganske greit men han bjeffe fremdeles på de,, eghåoe at detta å gå på ringtrening å få det til en positiv opplevelse får han te å skjønna at det e greit å vær me andre hondar :)

Link to comment
Share on other sites

Me trene mye hjemma. Me trene både triks og andre ting.. I dag va me på ringtrening o me mange andre hunder.. Det gikk ganske greit men han bjeffe fremdeles på de,, eghåoe at detta å gå på ringtrening å få det til en positiv opplevelse får han te å skjønna at det e greit å vær me andre hondar :)

Det er bra :) Bare husk at og trene hjemme er ikke det samme som og trene med andre. Foreslo det ikke så mye for treningen sin del, men for trening i og oppholde seg rundt andre hunder og samtidig ha fokus på deg :) Og dette er noe du må regne med og bruke litt tid på, og jo raskere du får tatt tak i det skikkelig jo lettere er det og bli kvitt. Jo lengre du venter og jo mer adferden får feste seg, jo lengre tid tar det og få vekk.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Min valp har også plutselig begynt å bjeffe til andre hunder. Hun er 5 mnd og har knapt kommet med et lite boff før, så jeg blir jo helt forskrekka når hun plutselig setter i med «voksenbjeffing». Det skjer typisk når vi er i hagen og en hund går forbi på veien, så er det for å beskytte området sitt kanskje? Prøver å få oppmerksomheten hennes når noen går forbi (da går det bra), men av og til oppdager hun dem før meg, og da kommer det tre-fire kraftige bjeff. Setter meg på huk ved henne og sier nei, eller hysj med bestemt stemme. Da blir hun stille, enten fordi jeg fikk oppmerksomhet, eller fordi hun ikke hadde tenkt å bjeffe mer enn fire ganger uansett :P

Gjør jeg dette på riktig måte, eller bør jeg gjøre noe annet? Vil helst ikke at denne bjeffingen skal utvikle seg!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...