Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til å finne bil bur *vanskelig*


Recommended Posts

Prosjekt bil bur er nå veldig godt i gang etter mange år. Endelig har vi funnet oss bilen vi begge har lyst på, det ble en Suzuki XL7 varebil. Så da burde det være god plass! Holder på med bilsalg og kjøp nå, men det tar vel litt tid før vi har fått alt i boks.

Så da skal jeg ha dobbeltbur til hundene, men nå har jeg sittet å sett på nettet og lest tidligere tråder her på sonen, men tenkte jeg skulle få litt hjelp med å konkludere.

Jeg har sett på trønderburet, Aluconsult, Kela og flere andre, ikke lett å finne noe. Jeg må nok bestille spesial laget, og jeg sendte en forespørsel til trønderburet. Jeg sa at jeg hadde to greyhounds og en stor hannhund, og forslaget jeg fikk var bredde på 100 cm og dybde 85 og høyde bare 62 cm! Så det var helt skivebom. Men jeg skal jo måle både hundene og bilen nøye før en bestilling.

Men har noen erfaring med disse spesiallagde burene, til STORE hunder? Det er skikkelig vanskelig med størrelse hest på hunden, men jeg antar at de spesiallagde burene vil bli store nok så lenge jeg gir cm målene. Ser jo for meg noe sånnt som 110 cm dybde og kanskje 90 cm høyt. Lengde må vel bli max det som går an i bilen og så dele i to. Men vi får se når vi får bilen.

Settes burene sammen inni bilen eller skyves de ferdig bygget inn i bilen?

Hvor mye plass har dere til hundene inni buret? Må de stå krøket inni der, eller stå helt normalt? Hvordan måle best mulig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror også jeg ville kontaktet Kela. Fins sikkert mange løsninger. En løsning er et dobbelt bur med åpning på hver side slik at hundene tas inn på hver sin side av bilen.
Og jeg ville hatt det så høyt som mulig. Du har store hunder som bør kunne reise seg iallefall delvis.

Mitt dobbeltbur er ca en meter i bredden. Særlig bredere er det ikke mulig å få det tror jeg mtp bilens bredde. Du får prøve å utnytte dybde og høyde godt.

Jeg syns ikke noe om at bilbur skal væe så knøttsmå mtp trafikksikkerheten. Jeg velger heller å ha et solid bur som er godt festet i bilen, men som gir hundene god plass. Uting at hundene skal være nødt å ligge bretta i knøttsmå bur pga at det er mer trafikksikkert.

Dere bor slik til at dere av og til vil måtte kjøre lengre turer og da trenger de plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg skal kontakte Kela når jeg får sett bilen og tatt mål. Det virker som at de har ganske mange muligheter. Vet ikke om de laget med tett bunn og kant så hår og skitt holdes i buret? Slik som trønderburet?

jeg har med hel bunn og kant 20 cm opp iallefall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De må ha bommet og tenkt whippet hos trønderburet. :o

Vi har et brukt kelabur, dobbelt. Det bråker. :aww: Men renger med at om vi gidder å feste skilleveggen med skruer så blir det stille. Kjøpte vårt godt brukt, de nye er nok stillere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja jeg skal kontakte Kela når jeg får sett bilen og tatt mål. Det virker som at de har ganske mange muligheter. Vet ikke om de laget med tett bunn og kant så hår og skitt holdes i buret? Slik som trønderburet?

Vi har med tett kant nede og vanntett plate i bunn, ikke slik treplate. Dette er to ting du må be ekstra om.

null_zps51525d96.jpg

Nå må vi dessverre selge dette buret igjen, bare etter å ha hatt det i vel 2 mnd. fordi Ida er kommet, og bestille nytt :P

null_zps2089abec.jpg

Etter anbefalinger her inne på størrelse, så ble det slik. Og her har jeg til og med bestilt litt mindre enn hva jeg ble anbefalt, haha :) Ganske stort til Nora :Grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kela mannen ringte meg i dag. Han mente jeg hadde bestilt for liten bil :P Det som var problemet var selve åpningen bak, den var ca 130 cm bred og 85 cm høy mente han, og da går ikke buret inn.

Men han foreslo at enten kjøpe to enkelt bur og ha ett bur på langs bak framsetene med inngang i et av side dørene og det andre bak mot bakluken. Dette kan jo gå.

Et annet alternativ var å få kjøpt elementene og så skru det sammen INNI bilen. Dette hadde han selv gjort noen ganger sa han, og dette kunne også vi gjøre selv. Dette koster en 1000 lapp mer.

Jeg lurer på hva som kan være best? Hva tror dere? To enkeltbur i ulike retninger, eller monterere bur inni bilen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte jeg skule nevne muligheten med to enkle bur. Har et vennepar med en hvit gjeterhund og en stabyhoun i en Outlander som har gjort det. Det er to bur som står inntil hverandre bak i bilen og med åpning hver sin vei slik at de går inn på hver sin side. De har Alu Consult bur.

Jeg tror nesten jeg ville gått for den løsningen med to bur jeg så er du sikker på at begge hundene får nok plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hvor du holder til, men jeg har bonzo-bur til mine og er veldig fornøyd! Kjøpte det brukt og de jeg kjøpte det av hadde brukt det til rottweiler hann og tispe(dobbeltbur). De lager på mål. De holder til i Sandnes mener jeg på. Veldig fornøyd med mitt!

1379378_10202237559442944_558331480_n.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men står de burene side og side som et dobbeltbur og da med hver sin inngang i bakdørene? Eller det en T der ett står på langs og den andre nedover mot bakluken?

Den ene hunden er litt større enn den andre, men burene er produsert slik at de står inntil hverandre og ser ut som ett dobbeltbur side om side.

Dine hunder er kanskje såpass store at det kan være smartest å ha ett bur bak ved skilleveggen med åpning på en sidedør, og det andre foran med åpning ved bakluka. Slik vil de begge få store gode bur vil jeg tro.

Jeg anbefaler Kela høyt. Mitt bur er snart 15 år gammelt og er brukt daglig i alle de årene. Vel nok er det blitt mye rust på nå, men fortsatt fungerre det superfint. Og jeg føler meg trygg for det er solid og tungt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, tror den T- løsningen kan gå, men samtidig syns jeg det ser rotete ut på en måte. Jeg hadde lyst å få det litt proft når jeg først skulle få ny bil og bur til, men uansett er det viktigste å ha dem i bur som er store nok. Blir nok å satse på Kela. Men skal først få bilen og så avgjør vi om vi monterer burene inni bilen eller setter inn to som en T.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg kommer til å falle på Kela selv tror jeg :-) Men blir ikke før til sommeren da jeg ikke vil kjøre nedover på vinterføre. Samt må jeg kjøre to turer (en slik at han får måle bilen og en tur for å hente buret)...

Men jeg vil ha tett vegg på tre sider med gitter bare 20-30 cm øverst på veggen samt "støvkant" på døren :-) Tror dere Kela kan lage det??

På en annen side. jeg sparer sikkert ikke penger så jeg kunne like gjerne kjøpt trønderbur :-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har vi fått bilen og jeg og samboer var nå ute for å måle og se. Etter mye om og men så kom vi frem til at en slik universalport fra Variogate kan passe bra. og ha en hund på hver side. 1 mellom gitteret fremme og grinden og en mellom grinden og bakluken. (make sense?) men da vil den bakerste hunden ikke være helt sikret.

Men vi tror den løsningen er best for bilen og hundene. Men er det noen som har erfaring med Variogate universalgrind?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke helt om jeg forstod hvordan du skulle plassere de? SIkkert bare jeg som er litt treg, men forstod ikke helt.

Å vent nå tror jeg at jeg forstod. Du snakker ikke om en port mellom gitteret fremme og grinden og en port mellom grinden og bakluken? Du snakker om å ha en slik universalport som deler lasterommet i to? Med en hund på hver side? En hund nærmest gitteret og en nærmest bakluka?

Det må da vel være en god løsning? Får dere festet porten skikkelig?

Endret av KristinR
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja slik Kristin. En hund på hver side og den porten i midten som deler lasterommet i to. Tror det kan fungere fint. Den festes med lastestropper som det er lengst fremme så det skal gå. Det eneste minuset er at vi må lage en egen bunn for å skåne gulvet i bilen, men vi har en del laminat til overs som vi kan bruke i bunn, og så vanlig seng/tepper oppå. Og så minus at hund bakerst ikke er helt sikret. Men vet ikke hvor god de Kela burene er sånn kollisjonsmessig uansett. (hvis vi har valgt den typen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...