Jump to content
Hundesonen.no

Hjelp til å finne bil bur *vanskelig*


Recommended Posts

Prosjekt bil bur er nå veldig godt i gang etter mange år. Endelig har vi funnet oss bilen vi begge har lyst på, det ble en Suzuki XL7 varebil. Så da burde det være god plass! Holder på med bilsalg og kjøp nå, men det tar vel litt tid før vi har fått alt i boks.

Så da skal jeg ha dobbeltbur til hundene, men nå har jeg sittet å sett på nettet og lest tidligere tråder her på sonen, men tenkte jeg skulle få litt hjelp med å konkludere.

Jeg har sett på trønderburet, Aluconsult, Kela og flere andre, ikke lett å finne noe. Jeg må nok bestille spesial laget, og jeg sendte en forespørsel til trønderburet. Jeg sa at jeg hadde to greyhounds og en stor hannhund, og forslaget jeg fikk var bredde på 100 cm og dybde 85 og høyde bare 62 cm! Så det var helt skivebom. Men jeg skal jo måle både hundene og bilen nøye før en bestilling.

Men har noen erfaring med disse spesiallagde burene, til STORE hunder? Det er skikkelig vanskelig med størrelse hest på hunden, men jeg antar at de spesiallagde burene vil bli store nok så lenge jeg gir cm målene. Ser jo for meg noe sånnt som 110 cm dybde og kanskje 90 cm høyt. Lengde må vel bli max det som går an i bilen og så dele i to. Men vi får se når vi får bilen.

Settes burene sammen inni bilen eller skyves de ferdig bygget inn i bilen?

Hvor mye plass har dere til hundene inni buret? Må de stå krøket inni der, eller stå helt normalt? Hvordan måle best mulig?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror også jeg ville kontaktet Kela. Fins sikkert mange løsninger. En løsning er et dobbelt bur med åpning på hver side slik at hundene tas inn på hver sin side av bilen.
Og jeg ville hatt det så høyt som mulig. Du har store hunder som bør kunne reise seg iallefall delvis.

Mitt dobbeltbur er ca en meter i bredden. Særlig bredere er det ikke mulig å få det tror jeg mtp bilens bredde. Du får prøve å utnytte dybde og høyde godt.

Jeg syns ikke noe om at bilbur skal væe så knøttsmå mtp trafikksikkerheten. Jeg velger heller å ha et solid bur som er godt festet i bilen, men som gir hundene god plass. Uting at hundene skal være nødt å ligge bretta i knøttsmå bur pga at det er mer trafikksikkert.

Dere bor slik til at dere av og til vil måtte kjøre lengre turer og da trenger de plass.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg skal kontakte Kela når jeg får sett bilen og tatt mål. Det virker som at de har ganske mange muligheter. Vet ikke om de laget med tett bunn og kant så hår og skitt holdes i buret? Slik som trønderburet?

jeg har med hel bunn og kant 20 cm opp iallefall.

Link to comment
Share on other sites

De må ha bommet og tenkt whippet hos trønderburet. :o

Vi har et brukt kelabur, dobbelt. Det bråker. :aww: Men renger med at om vi gidder å feste skilleveggen med skruer så blir det stille. Kjøpte vårt godt brukt, de nye er nok stillere.

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg skal kontakte Kela når jeg får sett bilen og tatt mål. Det virker som at de har ganske mange muligheter. Vet ikke om de laget med tett bunn og kant så hår og skitt holdes i buret? Slik som trønderburet?

Vi har med tett kant nede og vanntett plate i bunn, ikke slik treplate. Dette er to ting du må be ekstra om.

null_zps51525d96.jpg

Nå må vi dessverre selge dette buret igjen, bare etter å ha hatt det i vel 2 mnd. fordi Ida er kommet, og bestille nytt :P

null_zps2089abec.jpg

Etter anbefalinger her inne på størrelse, så ble det slik. Og her har jeg til og med bestilt litt mindre enn hva jeg ble anbefalt, haha :) Ganske stort til Nora :Grin:

Link to comment
Share on other sites

Kela mannen ringte meg i dag. Han mente jeg hadde bestilt for liten bil :P Det som var problemet var selve åpningen bak, den var ca 130 cm bred og 85 cm høy mente han, og da går ikke buret inn.

Men han foreslo at enten kjøpe to enkelt bur og ha ett bur på langs bak framsetene med inngang i et av side dørene og det andre bak mot bakluken. Dette kan jo gå.

Et annet alternativ var å få kjøpt elementene og så skru det sammen INNI bilen. Dette hadde han selv gjort noen ganger sa han, og dette kunne også vi gjøre selv. Dette koster en 1000 lapp mer.

Jeg lurer på hva som kan være best? Hva tror dere? To enkeltbur i ulike retninger, eller monterere bur inni bilen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte jeg skule nevne muligheten med to enkle bur. Har et vennepar med en hvit gjeterhund og en stabyhoun i en Outlander som har gjort det. Det er to bur som står inntil hverandre bak i bilen og med åpning hver sin vei slik at de går inn på hver sin side. De har Alu Consult bur.

Jeg tror nesten jeg ville gått for den løsningen med to bur jeg så er du sikker på at begge hundene får nok plass.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke hvor du holder til, men jeg har bonzo-bur til mine og er veldig fornøyd! Kjøpte det brukt og de jeg kjøpte det av hadde brukt det til rottweiler hann og tispe(dobbeltbur). De lager på mål. De holder til i Sandnes mener jeg på. Veldig fornøyd med mitt!

1379378_10202237559442944_558331480_n.jp

Link to comment
Share on other sites

Men står de burene side og side som et dobbeltbur og da med hver sin inngang i bakdørene? Eller det en T der ett står på langs og den andre nedover mot bakluken?

Den ene hunden er litt større enn den andre, men burene er produsert slik at de står inntil hverandre og ser ut som ett dobbeltbur side om side.

Dine hunder er kanskje såpass store at det kan være smartest å ha ett bur bak ved skilleveggen med åpning på en sidedør, og det andre foran med åpning ved bakluka. Slik vil de begge få store gode bur vil jeg tro.

Jeg anbefaler Kela høyt. Mitt bur er snart 15 år gammelt og er brukt daglig i alle de årene. Vel nok er det blitt mye rust på nå, men fortsatt fungerre det superfint. Og jeg føler meg trygg for det er solid og tungt.

Link to comment
Share on other sites

Ja, tror den T- løsningen kan gå, men samtidig syns jeg det ser rotete ut på en måte. Jeg hadde lyst å få det litt proft når jeg først skulle få ny bil og bur til, men uansett er det viktigste å ha dem i bur som er store nok. Blir nok å satse på Kela. Men skal først få bilen og så avgjør vi om vi monterer burene inni bilen eller setter inn to som en T.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg kommer til å falle på Kela selv tror jeg :-) Men blir ikke før til sommeren da jeg ikke vil kjøre nedover på vinterføre. Samt må jeg kjøre to turer (en slik at han får måle bilen og en tur for å hente buret)...

Men jeg vil ha tett vegg på tre sider med gitter bare 20-30 cm øverst på veggen samt "støvkant" på døren :-) Tror dere Kela kan lage det??

På en annen side. jeg sparer sikkert ikke penger så jeg kunne like gjerne kjøpt trønderbur :-P

Link to comment
Share on other sites

Nå har vi fått bilen og jeg og samboer var nå ute for å måle og se. Etter mye om og men så kom vi frem til at en slik universalport fra Variogate kan passe bra. og ha en hund på hver side. 1 mellom gitteret fremme og grinden og en mellom grinden og bakluken. (make sense?) men da vil den bakerste hunden ikke være helt sikret.

Men vi tror den løsningen er best for bilen og hundene. Men er det noen som har erfaring med Variogate universalgrind?

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt om jeg forstod hvordan du skulle plassere de? SIkkert bare jeg som er litt treg, men forstod ikke helt.

Å vent nå tror jeg at jeg forstod. Du snakker ikke om en port mellom gitteret fremme og grinden og en port mellom grinden og bakluken? Du snakker om å ha en slik universalport som deler lasterommet i to? Med en hund på hver side? En hund nærmest gitteret og en nærmest bakluka?

Det må da vel være en god løsning? Får dere festet porten skikkelig?

Edited by KristinR
Link to comment
Share on other sites

Ja slik Kristin. En hund på hver side og den porten i midten som deler lasterommet i to. Tror det kan fungere fint. Den festes med lastestropper som det er lengst fremme så det skal gå. Det eneste minuset er at vi må lage en egen bunn for å skåne gulvet i bilen, men vi har en del laminat til overs som vi kan bruke i bunn, og så vanlig seng/tepper oppå. Og så minus at hund bakerst ikke er helt sikret. Men vet ikke hvor god de Kela burene er sånn kollisjonsmessig uansett. (hvis vi har valgt den typen)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...