Jump to content
Hundesonen.no

Mattilsynet har tatt fra eier hund og får pepper så det holder...


mowgli
 Share

Recommended Posts

Med tanke på hvor himla lang tid det tar for Mattilsynet å reagere i alle andre situasjoner, så syns jeg det er rart om det som kommer frem i artikkelen er den eneste grunnen til at vedkommende ikke får beholde hunden sin.

Link to comment
Share on other sites

Er det bare mannen selv som forklarer hva som har skjedd? Slik jeg leser artikkelen så har ikke Mattilsynet kommentert saken?

Ja, det er kun mannen som har uttalt seg og fortalt om sin side av saken.

Mattilsynet har jo taushetsplikt (generell kommentar, ikke lest saken).

Ja, det har de men hundens oppdretter har vært ganske ivrig i kommentarfeltet på avisens facebookside.

Link to comment
Share on other sites

"Men nå drikker jeg tre-fire pils om dagen. Det er en ærlig sak, sier Jan."

Når en alkoholiker sier at han drikker "tre-fire" pils om dagen, kan man trygt doble det antallet... minst. De bagatelliserer alltid problemet sitt, og drikker alltid mer enn de innrømmer å gjøre.

Den hunden er overhodet ikke rette hunden for en eldre mann som har skral helse og bruker dagene til å drikke alkohol. En setter trenger mye mosjon.

Merkelig fremstilling i avisen. Kun hans side av saken. Hvis dette skjedde i august (at hunden ble fratatt mannen), hvorfor kommer det ikke opp før nå, flere mnd senere? Hva har skjedd som plutselig får fyren til å gå til avisen?

Tror det var rett av Mattilsynet, jeg...

Link to comment
Share on other sites

"Men nå drikker jeg tre-fire pils om dagen. Det er en ærlig sak, sier Jan."

Når en alkoholiker sier at han drikker "tre-fire" pils om dagen, kan man trygt doble det antallet... minst. De bagatelliserer alltid problemet sitt, og drikker alltid mer enn de innrømmer å gjøre.

Det var det jeg også tenkte.

Det er nok vanskelig for en i den situasjonen å ta vare på en ung setter, som trenger utrolig mye mosjon.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Dette er jo samme greia som ved mediesaker hvor barnevernet har tatt barna fra foreldrene. Barnevernet har taushetsplikt og kan ikke gå ut i media med sin (og barnas) side av saken. Vil tippe at mattilsynet også har en form for taushetsplikt. Journalisten hadde ihvertfall ikke innhenta informasjon fra noen andre enn hundeeier selv. Spør vi Aud Stockmann (eller hva hun nå kaller seg nå), så har hun sikkert blitt urettferdig behandla hun også...

Men klart, selv om det nok er en helt annen sannhet her enn det som kom fram i den artiklen, så kan nok mattilsynet også feile, så det er jo greit med litt kritisk syn på dem også, selv om det er bra de endelig reagerer og gjør noe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...