Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Pinnekjøtt! :drool: Ingen jul uten! Men min bror har en samboer som er fra Sandnessjøen, hvor det er mer vanlig med ribbe. Jeg liker det også, men jeg MÅ ha pinnekjøtt i løpet av julen :D

Til dessert har vi som oftest riskrem, men det liker jeg ikke, så det spiser de andre og ikke jeg.

Skal være julelunch på jobben på mandag, så da får jeg nok en forsmak på pinnekjøttet :D Gleder meg! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Guest Gråtass

Jeg er vokst opp med mange alternativer til julemiddag avhengig av hvor jeg har spist.

Juletorsk med eggesmør, ribbe med medisterkaker, pinnekjøtt, skinkesteik, kalkun. Jeg elsker julemiddagen og spiser meg stappings uansett hva det er. Men om jeg lager middag hjemme, så er det kun ribbe med rødkål, surkål, mandelpoteter, tyttebær og multesorbet. Liker ikke multekrem, men om vi har riskrem ha vi alltid to sauser å velge i, rød eller sjokolade mmmm. Jeg liker aller best hjemmelaget karamellpudding, men det er ikke gubben så glad i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt :) Ingen hos oss vil ha noe annet! Og den tradisjonen kommer jeg til å videreføre så godt jeg kan. Attåt har vi vossakorv, kokte mandelpoteter, kålrabistappe og tyttebærsyltetøy. Til dessert har vi riskrem :) Til lunsj har vi forøvrig alltid risengrynsgrøt. Haha. Mett skal'n bli. Mmmm.. Elsker pinnekjøtt :wub: Er generelt ikke så glad i svin eller fett, så ribbe og medister frister liksom ikke i det hele tatt! :P Første eller andre juledag har vi alltid juleskinke med fløtegratinerte poteter og bernaise. Og på nyttårsaften blir det kalkun eller helstekt stangekylling om det er jeg som får bestemme og lage maten. Da med waldorfsalat til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Man orker da alltid dessert :sleep:

Som min nevø sa da han var yngre, middagsflasken er veldig lite og det er bar een av dem, den blir fort full, men dessertflaskene er det 4 av og de er store.. Han spiste alltid mer dessert enn middag :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man orker da alltid dessert :sleep:

Joda, men det er forskjell på en mousse en bare svelger og fordeler innimellom kålrabistappe og pinnekjøtt, og for eksempel rispudding som legger seg tungt i magen. på toppen av alt annet.

Jeg vil heller fylle dessertmagen med pinnekjøtt, for jeg spiser ikke det mer enn to ganger i året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme tenkte jeg :lol:

Vi har både riskrem og iskrem, så kan folk spise det de selv vil. Og vi har alltid to "mandler"; en mandel i riskremen og en nonstop i iskremen. Må jo være rettferdig! :sleep:

Har du mandel i riskremen?! Ikkje i grauten? Jammen! :D

10 av 10 for rettferdighet, minus ein million for å ikkje ha den i grauten. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hvordan kan du ha avstemming uten å kunne velge ribbe, medisterpølser og medisterkaker? Det er jo ikke noe enten eller. Slettet min stemme i protest og rusler på kjøkkenet og steiker meg litt deilig medister.. :P

De siste årene har jeg gjort ett par iherdige forsøk på å smake pinnekjøtt. aldri, aldri mer makan til bikkjemat. Tilbehøret er greit da. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lunsj? Er ikke julestrømpa både frokost, brunsj og lunsj a? Trenger jo ikke spise noe mat før man mævler litt mens man lager middag..  :sleep:

Tja, me får ei klementin eller to pluss litt nøtter i strømpa, blir ikkje stappmett av det, og målet med jula er vel å vere konstant sprekkferdig? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vokst opp med ribbe og medisterkaker og julepølser og sånn. Har aldri likt det :lol: Dvs, god svor er godt, ribbe pleide jeg å klare å tvinge i meg et tynt stykke av, og ellers spiste jeg tilbehør. Men takk og pris fant jeg meg en fin mann fra vestlandet som introduserte meg for pinnekjøtt, og etter den tid har ikke valget vært vanskelig :) Så det blir pinnekjøtt med kålrabistappe og gode pølser til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...