Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Pinnekjøtt! :drool: Ingen jul uten! Men min bror har en samboer som er fra Sandnessjøen, hvor det er mer vanlig med ribbe. Jeg liker det også, men jeg MÅ ha pinnekjøtt i løpet av julen :D

Til dessert har vi som oftest riskrem, men det liker jeg ikke, så det spiser de andre og ikke jeg.

Skal være julelunch på jobben på mandag, så da får jeg nok en forsmak på pinnekjøttet :D Gleder meg! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Guest Gråtass

Jeg er vokst opp med mange alternativer til julemiddag avhengig av hvor jeg har spist.

Juletorsk med eggesmør, ribbe med medisterkaker, pinnekjøtt, skinkesteik, kalkun. Jeg elsker julemiddagen og spiser meg stappings uansett hva det er. Men om jeg lager middag hjemme, så er det kun ribbe med rødkål, surkål, mandelpoteter, tyttebær og multesorbet. Liker ikke multekrem, men om vi har riskrem ha vi alltid to sauser å velge i, rød eller sjokolade mmmm. Jeg liker aller best hjemmelaget karamellpudding, men det er ikke gubben så glad i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt :) Ingen hos oss vil ha noe annet! Og den tradisjonen kommer jeg til å videreføre så godt jeg kan. Attåt har vi vossakorv, kokte mandelpoteter, kålrabistappe og tyttebærsyltetøy. Til dessert har vi riskrem :) Til lunsj har vi forøvrig alltid risengrynsgrøt. Haha. Mett skal'n bli. Mmmm.. Elsker pinnekjøtt :wub: Er generelt ikke så glad i svin eller fett, så ribbe og medister frister liksom ikke i det hele tatt! :P Første eller andre juledag har vi alltid juleskinke med fløtegratinerte poteter og bernaise. Og på nyttårsaften blir det kalkun eller helstekt stangekylling om det er jeg som får bestemme og lage maten. Da med waldorfsalat til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Man orker da alltid dessert :sleep:

Som min nevø sa da han var yngre, middagsflasken er veldig lite og det er bar een av dem, den blir fort full, men dessertflaskene er det 4 av og de er store.. Han spiste alltid mer dessert enn middag :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man orker da alltid dessert :sleep:

Joda, men det er forskjell på en mousse en bare svelger og fordeler innimellom kålrabistappe og pinnekjøtt, og for eksempel rispudding som legger seg tungt i magen. på toppen av alt annet.

Jeg vil heller fylle dessertmagen med pinnekjøtt, for jeg spiser ikke det mer enn to ganger i året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme tenkte jeg :lol:

Vi har både riskrem og iskrem, så kan folk spise det de selv vil. Og vi har alltid to "mandler"; en mandel i riskremen og en nonstop i iskremen. Må jo være rettferdig! :sleep:

Har du mandel i riskremen?! Ikkje i grauten? Jammen! :D

10 av 10 for rettferdighet, minus ein million for å ikkje ha den i grauten. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hvordan kan du ha avstemming uten å kunne velge ribbe, medisterpølser og medisterkaker? Det er jo ikke noe enten eller. Slettet min stemme i protest og rusler på kjøkkenet og steiker meg litt deilig medister.. :P

De siste årene har jeg gjort ett par iherdige forsøk på å smake pinnekjøtt. aldri, aldri mer makan til bikkjemat. Tilbehøret er greit da. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lunsj? Er ikke julestrømpa både frokost, brunsj og lunsj a? Trenger jo ikke spise noe mat før man mævler litt mens man lager middag..  :sleep:

Tja, me får ei klementin eller to pluss litt nøtter i strømpa, blir ikkje stappmett av det, og målet med jula er vel å vere konstant sprekkferdig? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vokst opp med ribbe og medisterkaker og julepølser og sånn. Har aldri likt det :lol: Dvs, god svor er godt, ribbe pleide jeg å klare å tvinge i meg et tynt stykke av, og ellers spiste jeg tilbehør. Men takk og pris fant jeg meg en fin mann fra vestlandet som introduserte meg for pinnekjøtt, og etter den tid har ikke valget vært vanskelig :) Så det blir pinnekjøtt med kålrabistappe og gode pølser til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...