Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Pinnekjøtt! :drool: Ingen jul uten! Men min bror har en samboer som er fra Sandnessjøen, hvor det er mer vanlig med ribbe. Jeg liker det også, men jeg MÅ ha pinnekjøtt i løpet av julen :D

Til dessert har vi som oftest riskrem, men det liker jeg ikke, så det spiser de andre og ikke jeg.

Skal være julelunch på jobben på mandag, så da får jeg nok en forsmak på pinnekjøttet :D Gleder meg! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Guest Gråtass

Jeg er vokst opp med mange alternativer til julemiddag avhengig av hvor jeg har spist.

Juletorsk med eggesmør, ribbe med medisterkaker, pinnekjøtt, skinkesteik, kalkun. Jeg elsker julemiddagen og spiser meg stappings uansett hva det er. Men om jeg lager middag hjemme, så er det kun ribbe med rødkål, surkål, mandelpoteter, tyttebær og multesorbet. Liker ikke multekrem, men om vi har riskrem ha vi alltid to sauser å velge i, rød eller sjokolade mmmm. Jeg liker aller best hjemmelaget karamellpudding, men det er ikke gubben så glad i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pinnekjøtt :) Ingen hos oss vil ha noe annet! Og den tradisjonen kommer jeg til å videreføre så godt jeg kan. Attåt har vi vossakorv, kokte mandelpoteter, kålrabistappe og tyttebærsyltetøy. Til dessert har vi riskrem :) Til lunsj har vi forøvrig alltid risengrynsgrøt. Haha. Mett skal'n bli. Mmmm.. Elsker pinnekjøtt :wub: Er generelt ikke så glad i svin eller fett, så ribbe og medister frister liksom ikke i det hele tatt! :P Første eller andre juledag har vi alltid juleskinke med fløtegratinerte poteter og bernaise. Og på nyttårsaften blir det kalkun eller helstekt stangekylling om det er jeg som får bestemme og lage maten. Da med waldorfsalat til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til dessert har vi sjokolademousse eller noe annet enkelt - kjapt å lage, lett å svelge unna. En er jo så sprekkemett etter pinnekjøtt, at en orker ikke dessert.

Man orker da alltid dessert :sleep:

Som min nevø sa da han var yngre, middagsflasken er veldig lite og det er bar een av dem, den blir fort full, men dessertflaskene er det 4 av og de er store.. Han spiste alltid mer dessert enn middag :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man orker da alltid dessert :sleep:

Joda, men det er forskjell på en mousse en bare svelger og fordeler innimellom kålrabistappe og pinnekjøtt, og for eksempel rispudding som legger seg tungt i magen. på toppen av alt annet.

Jeg vil heller fylle dessertmagen med pinnekjøtt, for jeg spiser ikke det mer enn to ganger i året.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme tenkte jeg :lol:

Vi har både riskrem og iskrem, så kan folk spise det de selv vil. Og vi har alltid to "mandler"; en mandel i riskremen og en nonstop i iskremen. Må jo være rettferdig! :sleep:

Har du mandel i riskremen?! Ikkje i grauten? Jammen! :D

10 av 10 for rettferdighet, minus ein million for å ikkje ha den i grauten. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hvordan kan du ha avstemming uten å kunne velge ribbe, medisterpølser og medisterkaker? Det er jo ikke noe enten eller. Slettet min stemme i protest og rusler på kjøkkenet og steiker meg litt deilig medister.. :P

De siste årene har jeg gjort ett par iherdige forsøk på å smake pinnekjøtt. aldri, aldri mer makan til bikkjemat. Tilbehøret er greit da. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lunsj? Er ikke julestrømpa både frokost, brunsj og lunsj a? Trenger jo ikke spise noe mat før man mævler litt mens man lager middag..  :sleep:

Tja, me får ei klementin eller to pluss litt nøtter i strømpa, blir ikkje stappmett av det, og målet med jula er vel å vere konstant sprekkferdig? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er vokst opp med ribbe og medisterkaker og julepølser og sånn. Har aldri likt det :lol: Dvs, god svor er godt, ribbe pleide jeg å klare å tvinge i meg et tynt stykke av, og ellers spiste jeg tilbehør. Men takk og pris fant jeg meg en fin mann fra vestlandet som introduserte meg for pinnekjøtt, og etter den tid har ikke valget vært vanskelig :) Så det blir pinnekjøtt med kålrabistappe og gode pølser til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...