Gå til innhold
Hundesonen.no

Mye hund i lite format?


Mackenzie
 Share

Recommended Posts

Ååå jeg synes du skal vurdere terrier selv om du er i tvil! Du har jo på mange måter det "klassiske" synet på terriere, men ofte så er det de tingene man ikke liker i starten som viser seg å bli best! Feks musikk, det er sjeldent en sang du digger fra starten holder seg over tid? En sang du må jobbe med for å forstå, derimot! Eller mat, sære ting som rakfisk eller sushi, eller ost, krever at du smaker mer enn en gang for at du skal like det, men så blir det til slutt noe av det beste du vet :D

Det aller beste med terrierne synes jeg at de har egne meninger, og at de er smarte. Egenskaper som kan utnyttes i det uendelige!

Dette er den nydeligste aussiterrierfilmen jeg vet om!

http://www.youtube.com/watch?v=FxumCRHB6ew

Sheltier og pinchere er ofte nervøse, synes jeg, uten at jeg har fryktelig mye erfaring blant noen av dem :) JRTer er det mye grums med, ville vært kritisk til oppdretter (det regner jeg jo med du er :) )
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 86
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

My job here is done

Om heeleren anbefales, så kan nok også dvergpinscher anbefales. Den passer på de aller fleste kriteriene dine, med unntak på lyd. De varsler, men skal ikke være gneldrebikkjer. Samme type bjeffing som

Pushe mer Papillon på deg! Også noen fristende bilder Baby Blondie Blondie på fjelltur i Hardanger ' Demonstrerer at man kan da vasse gjennom ganske dypt vann, selv om man er lite

Posted Images

Så DP har endel jaktinnstink, DSGen litt mindre? Hvor mye er det snakk om i begge tilfellene? At det ville blitt et problem å ha løs i det hele tatt fordi de fyker avgårde dersom en hare spretter fram? Dersom et rådyr dukker opp?

Og hva vil det si at DSG'en varlser mindre enn DP? Varsler DP endel utenom på ringeklokka? Eller varsler den bare lenger? Altså generelt sett.

Begge rasene kan nok fint finne på å fyke avgårde dersom de ser et rådyr på jordet der borte, ja. Jeg kan kalle inn Odin på fugl, men ekorn, rådyr, katt osv. er han rimelig heftig på. Det finnes dsg som ikke har jaktinstinkt på store dyr, så du kan nok se litt på linjene, men jeg mener det er noe du bør ta høyde for. Men de (begge rasene) stikker sjelden veldig langt, og kommer tilbake etter en kort stund.

Om du vil ha en rase som ikke stikker etter hare og rådyr tror jeg at jeg ville gått for en gjeterhundtype...;)

Jeg vil tro Odin er ganske typisk gårdshund. Han bjeffer når det ringer på døra, når det går en katt forbi, og når noen parkerer i innkjørselen. Dp har igjen litt lavere terskel, og bjeffer f.eks. litt mer når de blir gira under lek og trening, er mitt inntrykk. Og holder kanskje på lengre typisk når det kommer folk, osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang jakt kan dette variere på dp. Jeg har en hund som kan gå løs uansett hvilke dyr som kommer nær han (unntatt hund) han satte på en stubbe en gang med en reinsdyrflokk passerte 1 m fra han. Han bryr seg ikke om sauer eller andre dyr. Det han har jaktinstikt på er lemen. Men det tok ett lemenår og 3-4 lemen som løp på han før han begynte å tenke tanken om jakt. Så igjen, avhengig av linjer.

Dp er som du beskriver "mye hund i liten kropp". Veldig mye hund. De er allsidige og tøff kroppslig. Min elsker lange fjellturer, kløv, kickbiketurer, joggeturer og agility m.m. Eneste jeg hjelper han med er dype stryk eller hvis det er kaldt og jeg ikke vil han skal bli bløt.

Min far har alltid hatt pointer, men har måttet spise hatten sin mange ganger mtp på hva han klarer fysisk.

Men alfa og omega er gode linjer. Dp har dessverre enkelte individer med mye frykt, men jeg ser en gledelig utvikling det siste året. Nå treffer jeg flere og flere trivelige og trygge individer enn det var en periode.

Husk at en dp krever en del av eier mtp aktivisering både mentalt og fysisk, de liker å bli brukt. Ingen veskehund...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da tenker jeg DSG er mer aktuelt enn DP, sånn i forhold til det med jaktinstinkt. Men ja, gjeterhund er nok det som passer meg aller best og slik havner Heeleren på toppen av lista per nå :)

Akkurat jaktdelen tror jeg individ har mye mer å si, enn rase når det gjelder DP og DSG. Og det er heller ikke jakt-delen som vil være problematisk med en dvergpinscher, sånn i forhold til dine kriterier.

Men DSG er et fint valg, og jeg tror rasen vil passe deg godt, eneste aberet er størrelsen (og det gjelder vel for Heeler også?), mange av dem, også tispene, er over 8 kilo.

Jeg tror også heeleren har like mye jakt i seg som en DP og DSG. De ble også brukt som kanin og rottefangere, altså samme som DP og DSG (rottefangere).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Russisk toy terrier er en fasinerende rase. Ei venninne av meg har en på 2 år og en på 5 mnd. Er mye hund i en liten kropp på rundt 2 kg. Lettlærte og er ivrig med på det som skjer. Glad i mennesker. Har inntrykk at de som har russer har gjerne mer enn en. Hadde jeg vært grei i ryggen hadde det flyttet inn ei lita russerfrøken neste helg <3 og hun hadde blitt satset på innen lydighet og agility. Hentet mye inspirasjon fra Sverige ang russer som konkurransehund.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke sagt at dp har mye jaktlyst generelt. Men har hørt om ett individ eller to som har mye. På 6 år er det kun 1 år (lemenår) der han jaktet 1 dag. Jeg vil si at hunden min har veldig liten jaktlyst. Han har også snust på en løs kanin uten å ville gjøre mer. (Den var rømt)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At det er individiuelt tviler jeg ikke på, men generelt virker det jo som at DP har mer jakt? Hva mener du ville være problematisk, hvis ikke det var jaktinstinktet? :)

Nei, det tror jeg ikke. Tror de generelt sett ligger ganske likt der. Poenget er at ingen av rasene har noe utpreget jaktlyst i den forstand at de kommer til å stikke fra deg på tur. Kanskje løper den etter et dyr et lite stykke, men så snur den og kommer tilbake til deg, gjerne før den i det hele tatt har løpt ut av synsfeltet ditt.

Det som jeg skrev i første post, og som andre også har nevnt. Det finnes en del dårlig gemytt på rasen, så det er viktig å være nøye med oppdretter, og hilse på foreldredyr. Gjerne snakke med flere, dra på utstilling og møt på individer. Det skal være en morsom og trivlig "klovnete" rase, og selv om det har blitt mye bedre de siste årene, så er det fremdeles en del "grums".

Russisk toy er morsomme små hunder, enda mye mindre enn DP. Mange likhetstrekk mellom rasene, men DP'en er mer hardfør. Russisk toy sliter også med det samme som DP, en del nervøsitet/dårlig gemytt, og de har lav bjeffeterskel.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers har tanken om puddel streifet meg - men igjen ender jeg opp med et litt annerledes pelsstell enn hva jeg er vandt med i såfall. Vet dog ikke hvor mye klipp og barbering det er snakk om. Er det fullstendig overkommelig hvis det ikke er snakk om å ha utstillingsklipp?

Hvor mye klipp og barbering det er snakk om, kommer an på hvor fort pelsen vokser, bare for å være åpenbar :) Vår frøken gror pels som om hun fikk betalt for det, så hun bør barberes på snuten og labbene ca annenhver hver tredje uke. Hvor ofte du må klippe resten av pelsen kommer an på hvor kort du klipper den når du klipper den, og hvor fort pelsen vokser som sagt. Jeg syns dog ikke det er det "verste" med puddelpels. Det verste er at det skal ikke lange lengden til på pelsen før "alt" setter seg i den. Kvister, frø, barnåler om sommeren, snø og is om vinteren. Det er ting man bør fikse opp i etter hver tur.

Nå vil du ha hund under 8 kg, så da bør du antageligvis se på dverg og toy. Jo mindre hund, jo mindre tid på pelsstell, selvsagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare få påpeke - ettersom jeg har erfaring med både DP og DSG - det er vesentlig forskjell på hvor mye kulde disse to rasene tåler. Mens en DSG fint kan gå ned i -15 uten dekken, fryser DP'n ihjel ved 10 grader omtrent :P - Hilsen hun som får fnatt når DP'n står å rister som pokker ved føttene hennes...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare få påpeke - ettersom jeg har erfaring med både DP og DSG - det er vesentlig forskjell på hvor mye kulde disse to rasene tåler. Mens en DSG fint kan gå ned i -15 uten dekken, fryser DP'n ihjel ved 10 grader omtrent :P - Hilsen hun som får fnatt når DP'n står å rister som pokker ved føttene hennes...

Det der er en sannhet med modifikasjoner :P Greit nok må de kles på, men det er ikke så ille som du beskriver. :lol: Her bruker vi dekken når det nærmer seg null, eller hvis det blåser kaldt. Det er også variasjoner fra hund til hund på hvor godt de takler kulde, men man bør regne med å måtte bruke dekken på begge rasene.

At DSG som regel tåler litt mer kulde enn DP er heller ikke så rart, iom at DSG kan bli opptil tre ganger så stor som DPen. Jo mindre hund, jo større overflate i forhold til volum, og jo lettere fryser hunden. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Der er det individforskjeller... jeg kjenner ingen dsg som går i -15 uten dekken. Uten underpels mener jeg heller ikke at de bør det hvis det er fare for at de blir stående litt stille. Løs eller jevn aktivitet går det greit ned til noen få minusgrader, til nød, her i huset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pushe mer Papillon på deg! :poke:

For å komme med en liste med kriterier:

- Liten hund, helst litt under 8 kg Check! Papillon skal veie mellom 1,5-5 kg :)
- Kunne være med på fjellturer uten å må bli dullet med Check! Helt klart! Blondie har vært med på 6 timer lang fjelltur, hun gikk hele veien selv!
- Uten utpreget jaktinstinkt Check! Blondie er faktisk redd for de fleste smådyr hun :lol: Hun kan løpe etter fugler i 3 meter før de blir kjedelig, men det er lek og ikke jakt.
-
Minimalt med lyd Mmnjaaa.. Alt kan trenes på! Blondie bjeffer hun på ringerklokker og uvanlige lyder, ingen gneldrebikkje. Men det er en rase som ble avlet for å varsle.
- Ikke ha spesielt stor radius når den går løs Check! Blondie holder seg alltid innenfor en såpass liten radius at hun ser meg :)
- Ikke skeptisk til mennesker Overhode ikke! Blondie elsker andre mennesker :ahappy:

Hovedgreia er at jeg ikke kan tenke meg noen "veskehund" som må dulles med eller er pinglete. Den må kunne være med på det som skjer, om det er en 7dagers fjelltur med 7 timer gåing i ulendt terreng, skiturer, eller noe helt annet. Jeg kommer forøvrig ikke til å drive med noe hundesporter som konkurranse, men alt er av interesse som aktivisering og for morro skyld. Derfor er det gøy om hunden er litt "på", men det er altså ikke lydighetschampionat vi går for. Check! Som sagt, Blondie har vært med på 6 timer lang fjelltur uten problemer. Jeg har aldri noen sinne hatt problemer med henne på tur. Om det er veldig bratte klatrepartier uten små hyller som hun kan hoppe på, så har jeg løftet henne. Er det store kraftige elver så har jeg bært henne over. Ellers går hun alltid selv. Hun stopper aldri. Med mindre det virkelig høljer ned, men må hun så må hun, da går hun uansett. Papilloner er med på det meste! Blondie trenes i agility og lydighet. Vi har også prøvd litt rundering og spor. Hun sier alltid jatakk til trening! :D

Også noen fristende bilder :aww:

Baby Blondie :wub:

2005_0724Image0144.jpg?t=1307813284

Blondie på fjelltur i Hardanger

5878688204_72f23e321a_z.jpg'

Demonstrerer at man kan da vasse gjennom ganske dypt vann, selv om man er liten :aww:

6226982756_eefefd3908_z.jpg

Vakre Blondie :wub:

5821805488_7b845b2c73_z.jpg

Lydighetspapillon

http://www.youtube.com/watch?v=h38J4pTm_0c

Agilitypapillon

http://www.youtube.com/watch?v=6S2WvalqDug

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

DSG tenker jeg.

Og nei det er ikke alle destinasjoner man får ha hund i kabinen. England og Finland er to destinasjoner jeg vet om.

Fra Finland fikk jeg ikke det verken med SAS eller Norwegian.

Må bare kommentere dette - Jeg har flydd til/fra Finland med hund i kabinen med finnair :) Trodde vi dro med SAS første gangen, men kanskje det var finnair da også?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som faller meg først inn er papillon, dsg, lundehund og schipperke. Både dverg pinscher og russian toy opplever jeg som langt fra hardføre i ordets rette forstand, selv om russian toy er hakket mer skjør enn dp'en. Jeg ville tenkt at de fleste terriere faller bort pga egenhet og pelsstell. Det med pelsstell gjelder også dverg schnauzer og puddel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare få påpeke - ettersom jeg har erfaring med både DP og DSG - det er vesentlig forskjell på hvor mye kulde disse to rasene tåler. Mens en DSG fint kan gå ned i -15 uten dekken, fryser DP'n ihjel ved 10 grader omtrent :P - Hilsen hun som får fnatt når DP'n står å rister som pokker ved føttene hennes...

Jeg tror det er mer individforskjeller jeg. DP en min tåler kulde mye bedre enn DSGen til mamma og pappa. Men rotta (DP) skjelver ofte, men opplever ikke at det er fordi han fryser. Han er bare en "skjelver" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...