Gå til innhold
Hundesonen.no

Krimbokforslag?


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kva type krim liker du da? Kjøper du i bokhandel eller på nett? Det vil gjere utvalget litt annleis. :P

Dei eg brukar å anbefale, som burde vere greie å få tak i i bokhandel;

Jo Nesbø (doh :D) - Politi er jo forholdsvis ny, kom i sommer, (foreløpig) siste bok om Harry Hole.

Lars Kepler - Sandmannen, ny bok i år. Eg har ikkje lest den men likte godt dei før. Kan lesast uavhengig av rekkefølge (tykkjer eg.)

John Hart - Dei som likar Jo Nesbø liker John Hart. Burde vere greit å få tak i alle bøkene hans, kan lesast i vilkårleg rekkefølge.

Yrsa Sigurdaottir - Jeg vet hvem du er. Skummelkrim.

Monica Yndestad - Jentene fra balletten.

Chris Tvedt - Den blinde guden, ny i år, er bok to i ein ny serie fra han, men han har og ein tidligare serie.

Tom Egeland - Skriv kodekrim, som eg faktisk likte, sjølv om eg ungikk han lenge sidan eg misliker Dan Brown. :P

Hans Olav Lahlum - Eg tykkjer han er morosam, dersom du ikkje har alt for høge forhåpningar og likar "gamle" krimbøker.

Ninni Schulman - Jenta med snø i håret. Dersom du likar Fjellbäcka-serien (Läckberg) og den type krim, eg tykkjer denne var betre.

Jim Butcher - Fantasykrim! Eg eeelsker fantasykrim! :D 14 bøker i serien, må lesast frå nr 1. Kun på engelsk, får den i gode fantasybokhandler, og overalt på nett. I r love Harry Dresden. :wub:

Douglas Adams - Dirk Gently bøkene, er utgitt to og ei halv bok. Eit absolutt must-have om du likar hitch hikers guide to the galaxy i alle fall. Oh yes. Sikkert vanskelig å få tak i i Noreg, men interneeettt! <3

Eg les forøvrig akkurat no Knut Nærum - Busemannen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips! Kan "politi" også leses uavhengig av de andre tidligere utgitte bøkene?

Jeg er gjerne litt "autistisk" mht at jeg liksom MÅ lese bokserier fra starten av *ler*. Jeg synes liksom det er greit å kjenne forhistorien til persongalleriet, men det er nok ikke noe problem å lese den uavhengig av de andre bøkene altså. Så vidt jeg husker så får du noen historiske oppsummeringer, selv om det kanskje kan gjøre det tyngre å komme inn i handlingen.

Ellers er det massevis av gode nordiske krimforfattere som jeg har oppdaget nå i sommer (jeg har slukt krimbøker det siste året):

  • Jørgen Jæger har jeg fått sansen for nå - han skriver egentlig ganske enkelt, men har godt språk og det er "action" fra omtrent første side (jeg sliter litt med bøker jeg må lese 150 sider i før det skjer noe :)).
  • Kristina Ohlssons tre første bøker er også superbra (mens den siste som kom ut i år la jeg fra meg - den fenget ikke like bra fra starten av...)
  • Hjorth&Rosenfelt er også strålende.
  • Kepler (to forfattere som skriver sammen) - Hypnotisøren er skikkelig ekkel og fengende, Ildvitnet er også bra (den siste, Sandmannen har jeg ikke lest).
  • Jørn Lier Horst har jeg også sansen for. Gode historier med bra driv :).
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest et par av Sophie Hannah's bøker den siste uka, og de er litt snåle, med rare historier og vendinger, men de er velskrevet og spennende. Spes likte jeg Verre en døden, mens Røyk uten ild ble var litt treig innimellom. Det er flere bøker om/med de samme etterforskerne, men hver bok kan fint leses for seg selv, eller hulter til bulter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De siste bøkene om Harry Hole synes jeg spiller veldig mye på tidligere handlinger, så jeg ville ikke anbefalt å lese Politi uten å ha lest noen av de andre.

Sprengeren av Liza Marklund, Den glemte hagen av Kate Morton, Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen er noen forslag i kassa fra meg.

Når jeg tenker meg om, så er jeg enig med Line ang de siste bøkene om Harry Hole. Det er nok en fordel å ha lest noen av de tidligere bøkene først...

Og jeg støtter også de andre forslagene.... bra bøker alle sammen :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

No har du fått masse bra tips, men eg klarer ikkje holde kjeft. :D :Liker bøker:

Tusen takk for tips! Kan "politi" også leses uavhengig av de andre tidligere utgitte bøkene?

Tja. Eg tykkjer det, men eg tykkjer deler av Harry Holes privatliv er veldig klassisk mannlig politi/detektivbok-forutsigbart så for meg spelar det ikkje så stor rolle kva som foregår i den delen av boka, det er andre krimbøker eg tykkjer -må- lesast i rekkefølge meir enn desse. Eg har ikkje lese alle Harry Hole bøkene, berre ein to-tre av dei i midten samt halve den siste.

Jan Mehlum, Jørgen Jæger og Jørn Lier Holst er og god og lettlest krim, ikkje like brutal som "Nesbø-sjangeren". Lier Holst har ny bok i år. Gillian Flynn er meir psykisk terror-krim, om du liker den typen kan kanskje Kråkejenta av Eriksson og Sundquist falle i smak.

Adler-Olsen irriterte meg, så har ikkje orka lese ferdig noko av han, men eg er den einaste eg veit om som ikkje liker han, har masse kunder som stadig vekk kjem inn og skryt. :]

Men Kate Morton, krim? Den glemte hagen? Det ante eg ikkje faktisk, interessant! Me sel jo mykje Kate Morton, men eg har ikkje lese noko av ho, har innbilt meg at det ikkje heilt var min sjanger og typisk "damete-historisk-følelsefortelling-bok", den står jo blandt romaner. Meeen eg er full av fordommer altså. Kanskje på tide at eg les den. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den glemte hagen er jo litt historisk og litt damete, men er også spennende, med intriger og krim om enn ikke i det klassiske detektivformatet.

Stilig! Trur eg har minst ei Kate Morton bok liggande, skal prøve hugse den neste gong eg klagar over at eg ikkje har noko å lese, eg treng å utvide horisonten litt, les i grunn alt for mykje fantasy i forhold til anna. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser generelt LITE krim, er ikke mitt favoritt-tema, men gubben klarte å overtale meg til å lese "Triangel" av Eystein et eller annet, og så langt synes jeg det er spennende :)
Handlingen spiller mye rundt både områder jeg kjenner (Sognsavann, Frysja, andre områder jeg har vært mye på), og det er til og med en hund (RR), som gjør at jeg kan tolke den litt mer personlig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående det med Jo Nesbø, så sier jeg meg enig med de andre her. Jeg er veldig, veldig glad i Jo Nesbø, men jeg ville lest de i rekkefølge jeg. De senere bøkene avslører en del av handlingen i tidligere bøker synes jeg, og det vil jo ødelegge om du har lyst til å lese resten av bøkene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes Åsa Larsson er den desidert beste svenske krimforfatteren for tiden. Jeg liker at det er litt mer enn bare blod og død, og hun skriver i tillegg veldig godt synes jeg. Bør leses i rekkefølge. Ellers, for litt annerledes, veldig morsom og spennende krim, sjekk Janet Evanowitch sine bøker om dusørjegeren Stephanie plum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvis det er gjennomtenkt og du kan argumentere godt for det, så kan det jo være greit. Men du skulle vært ganske erfaren med hund og hatt bruk og konkrete planer å vise til hvis jeg skulle vurdert det som oppdretter.
    • Er det negativt å spørre en oppdretter om en kan kjøpe to valper fra samme kull? Virker jeg useriøs da sånn at oppdrtteren ikke velger meg i det hele tatt? Og ja vet om littermate syndrom.
    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...