Gå til innhold
Hundesonen.no

Krimbokforslag?


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kva type krim liker du da? Kjøper du i bokhandel eller på nett? Det vil gjere utvalget litt annleis. :P

Dei eg brukar å anbefale, som burde vere greie å få tak i i bokhandel;

Jo Nesbø (doh :D) - Politi er jo forholdsvis ny, kom i sommer, (foreløpig) siste bok om Harry Hole.

Lars Kepler - Sandmannen, ny bok i år. Eg har ikkje lest den men likte godt dei før. Kan lesast uavhengig av rekkefølge (tykkjer eg.)

John Hart - Dei som likar Jo Nesbø liker John Hart. Burde vere greit å få tak i alle bøkene hans, kan lesast i vilkårleg rekkefølge.

Yrsa Sigurdaottir - Jeg vet hvem du er. Skummelkrim.

Monica Yndestad - Jentene fra balletten.

Chris Tvedt - Den blinde guden, ny i år, er bok to i ein ny serie fra han, men han har og ein tidligare serie.

Tom Egeland - Skriv kodekrim, som eg faktisk likte, sjølv om eg ungikk han lenge sidan eg misliker Dan Brown. :P

Hans Olav Lahlum - Eg tykkjer han er morosam, dersom du ikkje har alt for høge forhåpningar og likar "gamle" krimbøker.

Ninni Schulman - Jenta med snø i håret. Dersom du likar Fjellbäcka-serien (Läckberg) og den type krim, eg tykkjer denne var betre.

Jim Butcher - Fantasykrim! Eg eeelsker fantasykrim! :D 14 bøker i serien, må lesast frå nr 1. Kun på engelsk, får den i gode fantasybokhandler, og overalt på nett. I r love Harry Dresden. :wub:

Douglas Adams - Dirk Gently bøkene, er utgitt to og ei halv bok. Eit absolutt must-have om du likar hitch hikers guide to the galaxy i alle fall. Oh yes. Sikkert vanskelig å få tak i i Noreg, men interneeettt! <3

Eg les forøvrig akkurat no Knut Nærum - Busemannen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips! Kan "politi" også leses uavhengig av de andre tidligere utgitte bøkene?

Jeg er gjerne litt "autistisk" mht at jeg liksom MÅ lese bokserier fra starten av *ler*. Jeg synes liksom det er greit å kjenne forhistorien til persongalleriet, men det er nok ikke noe problem å lese den uavhengig av de andre bøkene altså. Så vidt jeg husker så får du noen historiske oppsummeringer, selv om det kanskje kan gjøre det tyngre å komme inn i handlingen.

Ellers er det massevis av gode nordiske krimforfattere som jeg har oppdaget nå i sommer (jeg har slukt krimbøker det siste året):

  • Jørgen Jæger har jeg fått sansen for nå - han skriver egentlig ganske enkelt, men har godt språk og det er "action" fra omtrent første side (jeg sliter litt med bøker jeg må lese 150 sider i før det skjer noe :)).
  • Kristina Ohlssons tre første bøker er også superbra (mens den siste som kom ut i år la jeg fra meg - den fenget ikke like bra fra starten av...)
  • Hjorth&Rosenfelt er også strålende.
  • Kepler (to forfattere som skriver sammen) - Hypnotisøren er skikkelig ekkel og fengende, Ildvitnet er også bra (den siste, Sandmannen har jeg ikke lest).
  • Jørn Lier Horst har jeg også sansen for. Gode historier med bra driv :).
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lest et par av Sophie Hannah's bøker den siste uka, og de er litt snåle, med rare historier og vendinger, men de er velskrevet og spennende. Spes likte jeg Verre en døden, mens Røyk uten ild ble var litt treig innimellom. Det er flere bøker om/med de samme etterforskerne, men hver bok kan fint leses for seg selv, eller hulter til bulter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De siste bøkene om Harry Hole synes jeg spiller veldig mye på tidligere handlinger, så jeg ville ikke anbefalt å lese Politi uten å ha lest noen av de andre.

Sprengeren av Liza Marklund, Den glemte hagen av Kate Morton, Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen er noen forslag i kassa fra meg.

Når jeg tenker meg om, så er jeg enig med Line ang de siste bøkene om Harry Hole. Det er nok en fordel å ha lest noen av de tidligere bøkene først...

Og jeg støtter også de andre forslagene.... bra bøker alle sammen :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

No har du fått masse bra tips, men eg klarer ikkje holde kjeft. :D :Liker bøker:

Tusen takk for tips! Kan "politi" også leses uavhengig av de andre tidligere utgitte bøkene?

Tja. Eg tykkjer det, men eg tykkjer deler av Harry Holes privatliv er veldig klassisk mannlig politi/detektivbok-forutsigbart så for meg spelar det ikkje så stor rolle kva som foregår i den delen av boka, det er andre krimbøker eg tykkjer -må- lesast i rekkefølge meir enn desse. Eg har ikkje lese alle Harry Hole bøkene, berre ein to-tre av dei i midten samt halve den siste.

Jan Mehlum, Jørgen Jæger og Jørn Lier Holst er og god og lettlest krim, ikkje like brutal som "Nesbø-sjangeren". Lier Holst har ny bok i år. Gillian Flynn er meir psykisk terror-krim, om du liker den typen kan kanskje Kråkejenta av Eriksson og Sundquist falle i smak.

Adler-Olsen irriterte meg, så har ikkje orka lese ferdig noko av han, men eg er den einaste eg veit om som ikkje liker han, har masse kunder som stadig vekk kjem inn og skryt. :]

Men Kate Morton, krim? Den glemte hagen? Det ante eg ikkje faktisk, interessant! Me sel jo mykje Kate Morton, men eg har ikkje lese noko av ho, har innbilt meg at det ikkje heilt var min sjanger og typisk "damete-historisk-følelsefortelling-bok", den står jo blandt romaner. Meeen eg er full av fordommer altså. Kanskje på tide at eg les den. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den glemte hagen er jo litt historisk og litt damete, men er også spennende, med intriger og krim om enn ikke i det klassiske detektivformatet.

Stilig! Trur eg har minst ei Kate Morton bok liggande, skal prøve hugse den neste gong eg klagar over at eg ikkje har noko å lese, eg treng å utvide horisonten litt, les i grunn alt for mykje fantasy i forhold til anna. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser generelt LITE krim, er ikke mitt favoritt-tema, men gubben klarte å overtale meg til å lese "Triangel" av Eystein et eller annet, og så langt synes jeg det er spennende :)
Handlingen spiller mye rundt både områder jeg kjenner (Sognsavann, Frysja, andre områder jeg har vært mye på), og det er til og med en hund (RR), som gjør at jeg kan tolke den litt mer personlig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående det med Jo Nesbø, så sier jeg meg enig med de andre her. Jeg er veldig, veldig glad i Jo Nesbø, men jeg ville lest de i rekkefølge jeg. De senere bøkene avslører en del av handlingen i tidligere bøker synes jeg, og det vil jo ødelegge om du har lyst til å lese resten av bøkene!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes Åsa Larsson er den desidert beste svenske krimforfatteren for tiden. Jeg liker at det er litt mer enn bare blod og død, og hun skriver i tillegg veldig godt synes jeg. Bør leses i rekkefølge. Ellers, for litt annerledes, veldig morsom og spennende krim, sjekk Janet Evanowitch sine bøker om dusørjegeren Stephanie plum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...