Gå til innhold
Hundesonen.no

Nkk ønsker kuperte og forbudte raseer velkommen til Europavinner


Hoppetussa
 Share

Recommended Posts

De hadde nok ikke fått arrangere Europautstillingen uten å gi dispensasjon. Jeg ser nå ikke det gale i det da. Flott å få sett mangfoldet av hunder som fins rundt om i Europa. Mange flotte hunder som måtte blitt hjemme uten denne dispensasjonen.

De ble tildelt arrangementet før dispensasjonsmuligheten kom via Mattilsynet, så det argumentet holder ikke. Det ble bråk den gangen VM i AG utelukket alle kuperte hunder, men det ble gjennomført med stil. Det ble vel forøvrig ikke tillatt å stille kuperte hunder under WDS i Danmark heller om jeg husker korrekt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det merkelige er at Sveits fikk beholde øre og halekuperings forbudet de har. Dette var i år.

Fikk og fikk? Enten søkte de vel aldri dispensasjon eller så fikk de det kanskje ikke.. (Aner ikke, jeg - men håper det var et bevisst standpunkt i saken)

Synes at det dyrevernsmessige i dette burde veie høyere enn noen få påmeldte hunder, så NKK skulle aldri søkt om disp, for dette. De burde hatt guts nok til å stå for landets verdier når det gjelder kupering, og fastholde signalet at det er absurd og dyreplageri å kappe av kroppsdeler for "skjønnheten". Det er også helt ille at de gir disse utenlandske utstillerne en slik fordel i konkurransen.

Ang. de "farlige rasene" som de har fått disp på synes jeg er kjempefint - for raseforbudet i seg selv er jo helt tøvete...

Susanne

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verste er at mange av de nå har klaget på restriksjonene de har fått med tanke på 2 dager før/etter regelen og kun opphold i enkelte fylker. DET syns jeg er å gå over grensen. Skuffende at NKK ved Mattilsynet, som faktisk har en fantastisk regel om at kuppering er forbudt, tillatter kupperte hunder på EWDS. Jeg er mot rasediskriminering av enkeltraser, så her syns jeg det er bra at vi får se mange eksemplarer av disse "skumle" rasene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De ble tildelt arrangementet før dispensasjonsmuligheten kom via Mattilsynet, så det argumentet holder ikke. Det ble bråk den gangen VM i AG utelukket alle kuperte hunder, men det ble gjennomført med stil. Det ble vel forøvrig ikke tillatt å stille kuperte hunder under WDS i Danmark heller om jeg husker korrekt.

Litt på siden, men i DK er det vel lov å kupere hunder? Vet at på min rase blir alle kupert i Danmark ....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt på siden, men i DK er det vel lov å kupere hunder? Vet at på min rase blir alle kupert i Danmark ...

Fra DKK sin side:

Kupering m.v.

Alle ørekuperede hunde født fra og med 1. juli 2009 kan ikke udstilles, uanset hvor hunden er født.

For ørekuperede hunde født inden den 1. juli 2009 gælder, at hunde født i et land, hvor ørekupering er forbudt, ikke kan udstilles. (For dansk opdrættede hunde gælder, at ørekuperede hunde født efter 1. januar 1985 ikke kan udstilles).

Halekuperede hunde født efter den 1. juni 1996 kan ifølge dansk lovgivning ikke udstilles, uanset i hvilket land hunden er født. Forbuddet omfatter også hunde, som har fået halen kuperet af veterinære årsager, uanset om man har en dyrlægeerklæring. Følgende racer er dog undtaget for halekuperingsforbuddet: Ruhåret Hønsehund, Korthåret Hønsehund, Breton, Vizsla og Weimaraner.

For hunde født før 1. oktober 2004 gælder, at hvis en hund er født stumphalet, skal der, såfremt dette ikke allerede fremgår af hundens stambog, fremlægges en dansk- eller engelsksproget dyrlægeattest, der er udstedt i det land, hvor hunden er opdrættet, på, at hunden er født stumphalet.

For hunde født efter 1. oktober 2004 gælder, at kun følgende racer kan udstilles naturligt stumphalet: Australian Shepherd, Australian Stumpy Tail Cattle Dog, Boston Terrier, Bouvier des Flandres, Braque du Bourbonnais, Breton, Dansk/Svensk Gårdhund, Engelsk Bulldog, Entlebucher Sennenhund, Fransk Bulldog, Gos d’Atura Catala, Jack Russell Terrier, Karelsk Bjørnehund, King Charles Spaniel, Kroatisk hyrdehund, Mudi, Old English Sheepdog, Perro de Agua Espanol, Polski Owczarek Nizinny, Pyrenæisk Hyrdehund, Pyrenæisk Hyrde-hund m/korthårshoved, Schipperke, Terrier Brasileiro, Västgötaspids, Welsh Corgi Pembroke.

For alle andre racer (med undtagelse af Breton, Korthåret Hønsehund, Ruhåret Hønsehund, Vizsla og Weimaraner, som er undtaget fra halekuperingsforbuddet) gælder, at hunde uden hale eller med kun dele af halen født efter den 1. oktober 2004 anses for at mangle legemsdele og kan dermed ikke udstilles (og vil blive diskvalificeret).

Det er endvidere ifølge dansk lovgivning forbudt at fjerne vildtkløer af kosmetiske årsager. Da lovgivning vedrørende kupering/andre operative indgreb varierer fra land til land, må dommeren således i sin bedømmelse ikke tage hensyn til, om hunden i overensstemmelse med standarden er blevet kuperet eller har fået sine vildtkløer fjernet.

Skulle vært intressant å se grunnlaget for akkurat de rasene sitt unntak egentlig? Om det er pga jobben de gjør så faller jo egentlig ett par andre raser også under der feks Springer, Vorster e.l.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra DKK sin side:

Skulle vært intressant å se grunnlaget for akkurat de rasene sitt unntak egentlig? Om det er pga jobben de gjør så faller jo egentlig ett par andre raser også under der feks Springer, Vorster e.l.?

Vorsteh er der den heter hønsehund i Danmark

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...