Gå til innhold
Hundesonen.no

Demodikose hos valp


Recommended Posts

Ett fortvilelsens sukk :(

Nå har valpen vår vært i behandling siden 6 juni, men fremdeles er det ille. Nettopp forandret medisin til Milbemax, og krysser fingre og tær for at dette skal virke bedre enn Advocate. Så god bedring med Advocate ei stund, men nå er ho ILLE :(

Vet jo at mange valper slipper behandling, og at dette kan gå over av seg selv, For Feli sin del var ikke dette ei mulighet for dyrlegen hadde kunn sett 1 tilfelle før som hadde vært så ille. Demodikosen fører til kraftige infeksjoner og åpne væskende sår, og det var masse midd i hudskrapprøvene hennes, noe det fremdeles er etter 4 mnd behandling. Akkurat nå så har ho hatt ett skikkelig oppbluss av infeksjonen i huden pga at vi har stoppet behandling med antibiotika. Ny runde igjen med Therios, ser ut til at vi må la henne gå på dette til vi har fått rene skrapeprøver.

Stakkars lillegullet vårt klør helt forferdelig pga infeksjonen, Ho er superstressa, og helt vill i blikket når ho biter seg :(

Ho får atarax ofr å lindre kløen, og for å få mere ro, men kan ikke si det er optimal virkning av det, men alt er vel bedre enn ingenting. Fått resept på kortison spray nå som jeg skal hente ut for å se om det virker bedre på kløen.

Dette er ett sant mareritt hadde aldri trodd at dette kunne bli så tidkrivende, og hadde aldri forventet at ho skulle bli så plaget. Viser ikke milbemaxen god virkningen iløpet av den 25 dager kuren jeg har kjøpt inn, så er det Ivomec neste. Så ber til de høyere makter om at en av de virker for er ikke mere å prøve ut, og fungerer det ikke så ser ikke dyrlegen det sånn at det er mere å gjøre for ho :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har byttet veterinær en gang. Den første vi var til påsto ho var atopiker, men vi stolte ikke på den diagnosen for vi hadde prøvd å google og lest oss fram til hva det kunne være ho hadde. Det meste stemte med demodikose. Dyreklinikken vi går til nå er veldig flinke. Milbemax har samme virkestoff som Interceptor, og den er mye tryggere og mere forsket på til hund enn Ivomecen. Er derfor de vil prøve den fremfor Ivomecen. Grunnen til at denne medisinen blir lite brukt er at det er veldig dyrt. Så er vi jo ikke helt sikker på hva slags raser det er i henne. Hun ser ut som en terrier, mulig litt schnauzer i ho, men man kan ikke vite. Er jo enkelte hunder som ikke tåler Ivomecen pga en genfeil/ekstra gen de har (tror det var noe sånt). Mener å ha lest at dette for det meste gjelder Collie raser, men australsk terrier har også i enkelte tilfeller hatt dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er jo enkelte hunder som ikke tåler Ivomecen pga en genfeil/ekstra gen de har (tror det var noe sånt). Mener å ha lest at dette for det meste gjelder Collie raser, men australsk terrier har også i enkelte tilfeller hatt dette.

Det står i Felleskatalogen om produktets virkestoff generelt:

"Hunder og katter kan få alvorlige bivirkninger av ivermektin i den konsentrasjon som finnes i dette preparatet."

Etter hva jeg tolker dette som, kan hvilken som helst hunderase reagerere sterkt på produktet, ikke bare collie-raser. Men collie-raser er kjent for å ha en tendens til å reagere ekstra ofte på det, det stemmer. Det har med nedbrytningen av stoffet å gjøre, det "hoper seg opp" i farlige konsentrasjoner i hjernen på dyret (hvis jeg ikke husker forklaringen feil....)

Så pga tendensen til at virkestoffet gir skumle bivirkninger, er det kanskje ikke så rart at dyrlegen din vil vente til slutt med å prøve det produktet. Man bruker det ikke hvis man ikke , kanskje?

Les her:

http://www.felleskatalogen.no/medisin-vet/ivomec-vet-merial-560338

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det viste seg at den sprayen jeg fikk utskrevet ikke skulle brukes på åpne sår. Ho har jo åpne sår så får ikke brukt den :/

Har begynt med therios mot infeksjonen igjen, så håper dette vil hjelpe. Dyrlege mener det er infeksjonen som fører til kløe. Hun er også satt på allergidiett, så er mye som blir testet ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som på min egen kortisonkrem det. Jeg bruker min likevel. Det svir veldig i åpne sår noen minutter, men når svien går over hjelper det for min det veldig på kløen.

Det går jo an å høre med vetten om du kan prøve det likevel?

Håper dere finner noe som kan hjelpe :(

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vel egentlig legge ut hva ho får av medisiner nå. Er jo å dele erfaringer for er ikke alle dyrleger som har kunnskaper om demodikose eller hudlidelser generelt.

Morgen:

1/4 tbl therios 750 mg

1,5 Atarax 10 mg

2 Milbemax 2,5 mg (ved behandling av demodikose så er ønsket dosering ca 5 mg av virkestoffet Milbemycinoksim)

Kveld:

1/4 tbl therios 750 mg

1,5 Atarax 10 mg

Årsaken til at hun får lavdose piller av Milbemax er pris. Så nå får ho to piller istedet for en, og dette koster over 1000 kr mindre i mnd. Milbemax er ganske dyr medisin, betaler ca 840 for en 50 pkn som varer til 25 dagers behandling. Med den andre styrken hadde det blitt 1070 pr 20 pkn som hun måtte tatt 1,5 tabl pr dag av så mye dyrere. Bare som et tips til dere om dere kommer i samme situasjon.

Ho bades 1 gang i uken med en sterk bakteriedrepende shampo vi fikk på resept.

I tillegg til dette er vi til veterinær for kontroll med skrapeprøver en gang i mnd, og i med at de er litt usikre på om det kan ligge en allergi i bakgrunn, så bruker vi spesific allergifor og spesific allergigodbiter. Vi er strenge på dette med diett så alt som kan frembringe allergisk reaksjon er NEI. Dvs ikke noe annet enn allergifor og allergigodbiter. Til og med kuttet ut lakseolje og kosttilskudd. Feli er nok litt skuffa over dietten for griseører er hennes store favoritt. Lille nusket på 9 kilo gnager det i seg like fort som en rottweiler om ho får tak i ett sånt hehe. Har prøvd å bløte opp godbitene og fryst de i kongen hennes, men dette ble ikke noen suksess akkurat. Hun er veldig bestemt på hva ho liker å ikke ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kortisonspray skal for guds skyld ikke bli brukt på åpne sår nei, det svir og det gjør at det tar lengre tid for sårene å gro.

Det kan gjøre at det tar lenger tid. Men for meg er kortison det eneste som hjelper når hendene blør og ser ut som kjøttkaker.

Om du søker litt på nettet så ser du at mange har den erfaringen at det hjelper. Jeg fikk også beskjed av min hudlege at det kunne brukes likevel.

Derfor jeg også la til at hun selvsagt måtte ta det opp med veterinær først :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er det verste jeg har sett. Stakkars lille svarte, og stakkars dere som må se på hvor plaga hun er. :cry::console: Håper for valpens skyld at dere finner noe som funker raskt, guriland. :(

(Og nei, det finnes ingen enklere måte å dele bilder på).

Dag to på therios nå, og ho virker kvikkere :) Sårene ser jo like ille ut, men ho virker ikke fullt så rosa i huden som igår. Tar det som et positivt tegn ang infeksjonen. Håper den går fort over, og at den ikke blusser opp igjen når kuren er ferdig. Veterinær har satt henne på 6 ukerskur denne gangen.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...