Gå til innhold
Hundesonen.no

Helene Schanche

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Terriermix

Helene Schanche's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg ville krevd skrapeprøve av huden, noe jeg synes er rart den ikke har fått. Viktig å utelukke andre ting. Allergiprøver har jeg hørt er bare tull å ta så lenge de ikke har blitt over ett 1 år gammel, siden prøvene kan vise feil pga lavere immunforsvar hos valper/unghunder. Vår sliter med allergi, og klør veldig nå. Dyrlegen sier at hun har sett mange tilfeller av det nå og mener det er sesongallergi (støv, pollen) som allerede har brutt ut. Hun anbefalte å dusje hunden oftere med allermyl (allergishampo), og evt ta Atarax mot kløen om dette virker. Vi har nettopp startet med noe som heter Atopica vet, den starter ikke virke med engang, så vi prøver å lindre kløen mest mulig fram til den virker. Vi kommer etterhvert til å ta en grundig runde med prøver, og har tenkt å prøve sprøyter på feli.
  2. Status etter skrapeprøve hos veterinær igår: Ingen midd på prøvene!!! Feli skal gå på Ivomec 2 uker til nå for sikkerhetskyld, men heldigvis så er hun endelig kvitt det der (Vi fant ut at de fluene ho jaktet etter var en hårdusk som var i synsfeltet hennes. Da vi klipte den bort ble ho normal igjen ) Har vært en lang og møysommelig prosess for henne stakkar, men nå har heldigvis 7 mnd behandling gitt resultater Hun har nok mest sannsynlig allergi også som må behandles, men i og med at kløen nå nesten er borte tror dyrlege at dette for det meste er sesong realtert. Skal teste ut noen allergimedisiner nå i første omgang, så får vi ta tida til hjelp og finne best mulig behandling for dette også.
  3. Det varierer veldig. Nå har vi store veterinærutgifter på henne siden vi ikke rakk å forsikre henne før hun ble syk. Veterinær og medisiner varierer mellom 1600-2700 pr mnd alt etter hva hun trenger av medisiner. For og godbiter ca 5-6 hundre pr mnd. Når det gjelder utstyr eller slik som leker, seletøy, halsbånd og senger så har vi brukt ca 5000 siden vi fikk henne i april i år (7mnd). Nå er jo en del av dette ting man kjøper inn sjelden. Feks bur, iq leker og senger.
  4. Håpet var jo stort for neste skrapeprøve, men det gikk dessverre ikke helt som vi trodde. Denne gangen tok de skrapeprøve på hodet noe de ikke har gjort før, og der fant de 20 midd på ene prøven. Så da mente dyrlege at vi burde gå over på ivomec. Jeg har hele tiden følt meg veldig utrygg på denne medisinen, og har vært imot å bruke den. Har jo forstått det sånn på ekspertene at interceptor(milbemax) er det beste man kan bruke. Milbemaxen har jo tross alt fått henne fra utellelige prøver og ned i en prøve på 20. Uansett det hele endte med at vi gikk med på å prøve Ivomec. Hunden virker ikke syk, men de siste dagene har ho virket litt "rar".(dag 5 på ivomec idag) Hun biter etter og jakter på fluer som ikke er der, og har også hatt litt annen rar adferd og har begynt å prøve å ri på beina til samboeren. Kan dette ha med ivomecen å gjøre? Har ringt veterinær idag, men fikk ikke snakke med henne. De kunne ikke love at de kom til å ringe tilbake heller. Tenker iallefall litt sånn at vi ikke gir henne mere av denne medisinen. Vil tilbake på milbemaxen som ho ikke hadde bivirkninger av i det heletatt. Noen her som har erfaringer med ivomec?
  5. Her er lille luringen vår Nydelige lille vofsen Har fått litt tips til hvilken rase det er i henne, så litt usikker på dette med terrier. Hun er jo fra ungarn, og der er det en rase som heter Pumi. Har googla og sett på disse og funnet ut at det er mange likheter utseendemessig. Spesielt ørene utmerker seg
  6. Høres ut som dette også kan være en drøm for Feli Hun klør fremdeles en god del. Dyrlegen antok at det kunne ta opptil 2 mnd før ho ble helt bra av infeksjonen siden den var såpass kraftig, og lå så dypt i huden. Må få bukt på infeksjonen, og bli kvitt midden før vi utreder videre med tanke på allergiprøver og sånt. Jeg krysser fingra og håper at kløen blir borte når ho er kvitt elendigheta, men vet jo ikke, men er jo lov å håpe. Tar jo uansett ei stund før vi kan ta prøver av ho, så noe kløelindrende som virker hadde vært topp Har forresten fått resultatet av prøven, Feli hadde stafylikokker. Heldigvis så er medisinene ho går på veldig effektive mot akkurat det, så da slipper ho å bytte antibiotika. Feli er iallefall en glad og lykkelig hund om dagen. Ho er blitt skikkelig propell igjen, og "prater" som bare det. "Pratinga" er noe nytt ho har begynt med, ganske slitsomt til tider, men også veldig søtt. Ho har mye å fortelle Lurer på om adferdsendringen kan ha med at ho er kommet i første løpetid. Ho er blitt veldig kontaktsøkende og vil gjerne prate å kose hele dagen, sånn bortsett fra når ho ødelegger bamsene sine. Bamser har en levetid på 2 dager her i huset hehe. Ho skal også passe på med å være i hælene på meg hele tida. Blitt sånn klengete hund
  7. Gode nyheter hos dyrlegen idag Milbemaxen har hjulpet veldig bra på demodex midden, så de fant bare en og annen midd på skrapeprøvene Infeksjonene er også blitt bedre, men dyrlegen sender inn noen grundige dyrkningsprøver for å sjekke litt mere ut ang det. Da blir det å fortsette på milbemax noen mnd framover og forhåpentligvis blir hun helt frisk. Endelig noe som hjelper!!!
  8. Ja tenkte jeg skulle diskutere det med veterinær når vi skal til skrapeprøve i begynnelsen av oktober. Ta blodprøver på det og stoffskifte. Er det noe annet jeg burde få sjekket?
  9. Da jeg leste dette så synes jeg det stemmer godt på Feli. Dette er kopiert fra en artikkel om Atopisk Dermatitt. Symptomene ved allergi opptrer som regel når hundene er mellom 6 mnd og 3 år. I starten kan dette være så mildt at det ikke legges merke til, men etter hvert blir kløen tydeligere og ofte med sekundære komplikasjoner. Det vanligste symptomet er kløe, ofte i ansiktet, armhuler, lyske eller på bena. Det trenger ikke å være noen synlige sår i huden. Sår kan komme etter hvert av selvtraume, betennelser og infeksjoner. Kliniske symptomer oppstår når de allergiske stoffene er tilstede. Pollen allergi vil være i pollen sesongen, mens husstøv midd vil gi allergi året rundt.
  10. Nei du skremmer meg ikke. Har jo lest masse, men lever litt i håpet om at hun kan være en av de heldige selv om jeg vet at sannsynligheten for det kan være liten:)
  11. Er vel ene og alene pga av at ho er valp/unghund vi har tatt det så langt som nå. Hadde ho vært voksen med ett sånt utbrudd som har vært vanskelig å behandle så hadde vi nok kanskje gitt oss litt før om det ikke hadde ligget en sekundær sykdom bak som ¨årsak, som enkelt hadde latt seg behandle. Hadde ho vært voksen så hadde ho jo mest sannsynlig blitt plaget med dette resten av livet om vi ikke hadde funnet ut hva som var årsak til immunsvikten. Nå vet vi jo ikke, og vi håper dette blir bra og at ho slipper å slite mere med det om ho blir frisk. Ho har jo hatt en tøff start i livet, og sikkert hatt en stressende tilværelse og feil næring m.m. Veldig mange av disse valpene som blir reddet får demodikose sånn som jeg har forstått det, og de fleste blir friske, men er jo ingen garantier for noe. Til og med prognosen er jo litt vag synes jeg er jo stor forskjell på 50 og 80 %.
  12. Jeg har forstått det sånn at når det gjelder valper/unghunder under 2 år så trenger det ikke ligge noen underliggende sykdom bak fordi valper/unghunder ikke har ferdig utviklet immunforsvar. 50-80% av disse blir helt friske og blir ikke plaget som voksen. Nå er jeg usikker når det gjelder Feli. Utbruddet er jo kraftig, og vi vet ikke hennes historie. Feli er en rescue dog, hun ble funnet dumpet i en hage, og var rundt 5 uker da ho ble plukket opp. Vi vet ikke hva slags raser det er i ho, aner ikke om mor har sykdommer m.m. Eneste vi kan gjøre er å prøve alt som kan prøves å gi henne en sjanse, men når alt er prøvd så ahr vi jo ikke flere muligheter. Er allerede vondt å se hvordan ho har det, men føler at vi må prøve de siste medisinene på henne før vi vurderer å la henne slippe. Virker som theriosen har god effekt iallefall, sårene væsker mindre idag, og det begynner å legge seg skorper på deler av de områdene som er angrepet, så håper at vi får positivt svar og at antallet midd har gått mye ned når vi tar neste skrapeprøve. Viss ikke så¨er det Ivomec som skal prøves ut en mnd tid og så ny skrapeprøve for å se da. Har det ikke endret seg mye da så lar vi ho slippe. Da er alt prøvd og det vil være dyreplageri å fortsette. Vondt å tenke tanken, men er hunden vi må tenke på ikke vår sorg. Vi kommer til å få en jobb den dagen ho evt blir frisk for sykdommen har jo hindret henne i sosial omgang med andre hunder, valpekurs, mye fysisk aktivitet. Ho er jo hardt angrepet, er trøtt og har vondt så skal ikke slites ut, med kraftig infeksjon er det jo ikke særlig å ha ho i kontakt med andre hunder, heller ikke når ho er redd for at man skal komme borti henne fordi det er vondt. Livet hennes har vært veldig begrenset hittil. Er oss ho har hatt kontakt med, og når det gjelder aktivisering går det mest på mental stimuli. Ikke mye til hundeliv altså. Blir ho frisk nå og holder seg frisk så er alt vel og bra, men får ho det igjen og igjen så synes jeg ho skal få slippe.
  13. Tusen takk for gode ord og gode råd Man blir litt fortvila når disse gode vennene våre blir syke.
  14. Dag to på therios nå, og ho virker kvikkere Sårene ser jo like ille ut, men ho virker ikke fullt så rosa i huden som igår. Tar det som et positivt tegn ang infeksjonen. Håper den går fort over, og at den ikke blusser opp igjen når kuren er ferdig. Veterinær har satt henne på 6 ukerskur denne gangen.
  15. Kan vel egentlig legge ut hva ho får av medisiner nå. Er jo å dele erfaringer for er ikke alle dyrleger som har kunnskaper om demodikose eller hudlidelser generelt. Morgen: 1/4 tbl therios 750 mg 1,5 Atarax 10 mg 2 Milbemax 2,5 mg (ved behandling av demodikose så er ønsket dosering ca 5 mg av virkestoffet Milbemycinoksim) Kveld: 1/4 tbl therios 750 mg 1,5 Atarax 10 mg Årsaken til at hun får lavdose piller av Milbemax er pris. Så nå får ho to piller istedet for en, og dette koster over 1000 kr mindre i mnd. Milbemax er ganske dyr medisin, betaler ca 840 for en 50 pkn som varer til 25 dagers behandling. Med den andre styrken hadde det blitt 1070 pr 20 pkn som hun måtte tatt 1,5 tabl pr dag av så mye dyrere. Bare som et tips til dere om dere kommer i samme situasjon. Ho bades 1 gang i uken med en sterk bakteriedrepende shampo vi fikk på resept. I tillegg til dette er vi til veterinær for kontroll med skrapeprøver en gang i mnd, og i med at de er litt usikre på om det kan ligge en allergi i bakgrunn, så bruker vi spesific allergifor og spesific allergigodbiter. Vi er strenge på dette med diett så alt som kan frembringe allergisk reaksjon er NEI. Dvs ikke noe annet enn allergifor og allergigodbiter. Til og med kuttet ut lakseolje og kosttilskudd. Feli er nok litt skuffa over dietten for griseører er hennes store favoritt. Lille nusket på 9 kilo gnager det i seg like fort som en rottweiler om ho får tak i ett sånt hehe. Har prøvd å bløte opp godbitene og fryst de i kongen hennes, men dette ble ikke noen suksess akkurat. Hun er veldig bestemt på hva ho liker å ikke
×
×
  • Opprett ny...