Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor lang tid lar dere det gå mellom måltidene?


Guest Klematis
 Share

Recommended Posts

  • Svar 50
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Eh, tja, frokost kommer en gang etter at vi har stått opp, kveldsmat en eller annen gang før vi legger oss. Teller ikke timer.

Jeg teller ikke timer, men gir hundene mat når jeg står opp og går for å lage meg kaffe uansett tidspunkt. Og så får de mat igjen når jeg skal lage meg middag uansett når det er. Hvis vi skal noe sånn at måltider blir forskøvet, så får de bare mat når vi kommer hjem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får mat kun én gang om dagen. Det være seg hver kveld, til ulikt tidspunkt. I helgene får de ofte midt på dagen, alltid mat etter tur. Her står tørrfôr fremme hele tiden, men det går ikke så mye av det. Hvis vi har en dag uten langtur får de ikke v&h og må spise tørt. Virker som både de og jeg er fornøyd med å ha det sånn.

Jeg tenker at det ikke er så nøye når hunden får mat. Mine MÅ ha mat etter tur, det gir de klar uttrykk for selv. Men når turen er varierer. Jeg tenker at det er vi mennesker som er helt avhengige av klokka. Hundedyr i naturen spiser jo ikke akkurat regelmessig pga varierende tilgang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe spesiellt tidspunkt, men mellom 8-10 og 15-17.

Spiser alltid når vi spiser middag.

Etter middagen vår, så får hun gjerne grønnsaker. Hun elsker brokkoli, gulerøtter og erter :) Og agurk og tomat.

Ellers så har hun stort sett mat tilgjengelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det foring ca 07 og en gang mellom 18 og 20 i hverdagene. I helg får han mat når vi står opp, kvelds blir ca det samme. Så ca 12 timer mellom hvert måltid. Enkelte dager vil han bare ikke spise frokost og da tar jeg bort maten før jeg går ut døra, så får han det heller servert når jeg kommer hjem så da blir det ca 20 timer, men da spiser han også kveldsmaten sin klokka 20 og får mer på kortere tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jobber 07.00-15.00 hver dag, så de får frokost til samme tid hver morgen i ukedagene. Ca.klokka 05.30.

Og siden Bella går på tabletter som skal tas to ganger om dagen med ca. 12 timers mellomrom så får de kveldsmaten sin til omtrent samme tid også, sånn rundt klokka 18.00.
I helgene blir det som regel forskyvet med noen timer.

Nå som jeg har valp får de også et par små måltider ekstra, til helt tilfeldige tider. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

OK, så da er jeg litt hønemor, når jeg begynner å stresse om det går mer enn 10 timer mellom de to måltidene han får om dagen?

Han spiser V&H, og er Chihuahua, jeg trodde de var utsatt for lavt blodsukker, men den gangen det gikk 19 timer før han fikk mat (Fordi jeg glemte å gi han mat på kvelden...), var han like pigg......Jeg har fortsatt dårlig samvittighet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ca 12 timer mellom måltidene, forer frokost når jeg står opp og forer kvelds mellom 6 og 9 litt avhengig av når frokost ble servert og dagen før øvrig, noen ganger blir det lengre imellom, andre ganger kortere. Er vi på veldig lang/hard tur får de gjerne et lite mellommåltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får normalt mat mellom 7-8 og 16-17, unntak er helger, ferie, og ymse ubeleiligheter. Når vi skal på trening får Odin middag i form av belønning på treninga (evt frokost om det er helg og formiddagstrening). Ingen av de lager noe oppstuss om vi glemmer å gi dem mat en dag heller. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før trening får ikke mine mat, men etterpå. De får litt mindre middag om de har fått en del godbiter. Ofte har de hatt mest lekebelønning, og dermed full middag.
Får de en del godbiter på trening, får de litt mindre mat. Men de får fast to måltider hver dag uten unntak faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Khela spiser ikke med mindre hun får bare en gang om dagen, det får hun på kvelden mellom 18-21 en gang. Huskyene får 1 gang om dagen når de ikke er i hardtrening, det varierer veldig når de får mest for at de skal være vandt med å spise når de får mat grunnet løp, er de i hardtrening får de 2 ganger om dagen også til veldig varierte tider av samme grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her varierer det veldig. En dag begynner jeg på jobb 5, da får hunden frokost klokken 3 om natten, og middag kanskje klokken 15 på dagen. Neste dag begynner jeg på jobb klokken 13, da får hunden frokost klokken 10, og middag klokken 22. Det er ikke noe system i det her i huset. Det tar jeg når det passer meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spør du hundene går det altfor lang tid mellom måltidene og de får altfor lite mat, alltid. Spør du meg får de litt for mye, for ofte. Litt frokost ved sjutiden på hverdagene og ved ni-tolvtiden i helgene og hovedmåltidet (som er akkurat makant) sånn utpå ettermiddagen en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I hverdagene er det frokost mellom 7 og 8 og middag mellom halv 4 og 5.

Flaten får ett ekstra lite måltid hver kveld rett før vi legger oss siden hun kaster opp magesyre om natten om det går for lang tid mellom hvert måltid.. Så hun tåler ikke å gå lenge uten mat.

I helgene varierer klokkeslettene litt mer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun får noen få kuler i matkoppen før vi går ut på tur ca 7.45 (fordi jeg har en fiks idé om at hun ikke skal være sulten på turen...jeg vet...men det er meg), også får hun resten av måltidet kl9, når vi er hjemme fra turen.

Jeg deler opp maten til Chicka i tre porsjoner, mest på kvelden.

Porsjon nr 2 får hun i ca 15-16 tiden og siste måltid får hun ca kl 19-20 tiden.

Chicka er ganske (veldig!!!!) så opptatt av mat, så jeg har delt opp maten i 3 deler, da slipper jeg en hund som leter etter mat ute ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...