Jump to content
Hundesonen.no

Samarbeid med iPet


Recommended Posts

Ser Espen skriver at vi nå kan handle hundeutstyr fra iPet her inne. Han skriver at "vi" får prosenter av salget. Hvem er "vi"? Er det Espen?

iPet er forøvrig de samme Canis samarbeider med nå.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Han mener sikkert at vi på hundesonen får prosenter hvis vi handler via linken ovenfor?

Slik jeg skjønte det ihvertfall.

Og hvis vi på hundesonen bruker linken til å kjøpe hundeutstyr så tjener Espen/Hundesonen litt på det salget?

Link to post
Share on other sites

Slik jeg leste det, så får hundesonen prosenter av salget.
Forumet er vel ikke helt gratis og drifte?
Så det kan hende at det går til hundesonen - og dekker driftskostnader?

Link to post
Share on other sites

Hadde vært interessant å sett budsjett for forumdrifta, de fleste bedrifter og foreninger har jo åpne og tilgjengelige driftsresultater.

Forøvrig gjør adblock det greit å blokkere reklamen så man slipper de forstyrrende elementene øverst :)

Link to post
Share on other sites

Jeg skal ikke kverulere, men jeg bare lurer altså. Hvilke driftskostnader har man ved å drifte et forum som dette? Kan ikke hvem som helst opprette et forum som dette kostnadsfritt? Eller koster det penger? Jeg vet altså ikke, derfor jeg spør.

Link to post
Share on other sites

Jeg skal ikke kverulere, men jeg bare lurer altså. Hvilke driftskostnader har man ved å drifte et forum som dette? Kan ikke hvem som helst opprette et forum som dette kostnadsfritt? Eller koster det penger? Jeg vet altså ikke, derfor jeg spør.

Hundesonen kjøres på en ganske kraftig server fordi det er mange som bruker det. Nå har jeg ikke infoen om sonen sin server men jeg kan jo peke til mine egne.

De koster meg 4-600 kr mnd. Du har årlig domene kostnad. Pluss forumet vi kjører har flere små mnd betalinger for support og at vi har chat osv.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Jeg vet ikke her, men generelt er forum "grisedyrt" å ha så fort det er over på egne servere og domener! Slike simple forum.enellerannenrarnettadresse.no forum er nok kanskje gratis, men der er det gjerne så mye reklame at man ikke får brukt det :P

Link to post
Share on other sites

Var ikke den mest dominerende reklamen iallefall, synes det er verre når det er ute på sidene og sånn. Skjønner godt at det koster penger å drive forum, bare man skal ha ett eget domene er man jo allerede i minus...

Er det slik at om man går inn fra linken i banneret, så får man rabatter på kjøp? Eller er det bare en helt vanlig reklame?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hei,

Det er server kostnader og forum software etc som koster penger.

Siden sonen er gratis og bruke er annonse eneste måten og tjene penger på.

.

Well done at admin ikke klarer å holde seg unna personangrep. Jeg har spurt om et fullstendig legitimt spørsmål, om regnskapet til en nettside jeg er medlem av på lik linje som alle andre her. Jeg har ikke brutt noen regler, jeg er oppriktig og ærlig nysgjerrig. Beklager om det støter deg, men jeg regner med det er problemfritt å vise et regnskap hvis det kun "bekrefter det som allerede er sagt"? Eller er det fryktelig vondt? :) Jeg ser du er registrert i Brønnøysundregisteret så ihht regnskapsloven 1-2 (brrg.no) er du regnskapspliktig også som enkeltmannsforetak. Det skal derfor være en smal sak å vise hvordan pengeflyten bak hundesonen.no er.

Men som sagt, jeg lager ikke noe større sak av det - bryr meg ikke så mye. Er oppriktig og ærlig kun nysgjerrig på det - og jeg trodde ikke det skulle framprovosere så sure oppstøt og personkarakteristikker å spørre om et legitimt og normalt spørsmål.

Link to post
Share on other sites

Vil bare støtte opp om og skrive under på at det er hvertfall ingen av oss "blå" som har noen fortjenester fra forumet her, den reklamen som kom nå var så Espen skal slippe å TAPE penger på å ha forumet gående.

IW (som admin).

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tror ikke vi skal lage noen diskusjon ut av det. Det var ikke pent av meg og si at Kanger er her for og lage kvalm.

Når det gjelder budsjett finnes det ikke så derfor kommer det ikke ut, men som sagt er det bare utgifter.

Link to post
Share on other sites

Jeg mente ikke å lage kvalm, igjen : det var pga interesse for slik drift (it might come as a bombshell at jeg har hatt et forum selv, i tiden) - og generell interesse for hva slags inntekter mine aktiviteter faktisk skaper. Er det galt av meg å være interessert i hva min egen internettaktivitet skaper av pengeflyt? Det er ikke slik at hundesonen er så himla eksklusiv og "the one and only target", det er mange nettsider jeg har mailet og spurt eller på andre måter fått tak i info på hva min contribution utgjør. Har ofte handlet på forumlinker for å gi inntekt til andre foraer, men å vite litt mer enn "ja du skaper en inntekt" er faktisk i min interesse. Som jeg også skrev - det er ikke så nøye - men den som ikke spør får aldri vite. Det er kjipt at det skal tas i verste og mest negative mening, jeg har så vidt jeg kan se ikke skrevet et ord i denne tråden om massive inntekter og overskuddsdrift.

Men da har vi fått det klart at vi ikke får vite det. Helt OK for min del.

Link to post
Share on other sites

Som sagt er det bare utgifter og annonsen kanskje kan dekke opp noe av det.

Har et annet forum drevet i seks år har kostet meg 14400.

Hva man gjør for hobbyer :-)

Link to post
Share on other sites

Men da har vi fått det klart at vi ikke får vite det. Helt OK for min del.

Men vi har jo fått vite det? Pengene går til å betale server, domene, software og support, eller har jeg misforstått nå?

Link to post
Share on other sites

Men vi har jo fått vite det? Pengene går til å betale server, domene, software og support, eller har jeg misforstått nå?

Jeg har ikke sett en oversikt hvor det står

Rengskap hundesonen.no år 2012

Inntekter

Reklame 5024kr

Personlig innskudd 1000kr

Utgifter

Serverkostnad 6000kr

Domene 50kr

Balanse -26kr

I tilfelle det var uklart hva jeg er ute etter.

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er åpenbart at bare meningen om hva som gikk galt og hvorfor varierer ganske mye. Det som er tydelig nok er at kulturen opplevdes ubehagelig nok til at en vesentlig andel av aktive og faste brukere gjennom mange år ikke orket å være her mer. Det var masse fin og positiv aktivitet før dette skjedde, og det var da saktens mange gode diskusjoner med varierte meninger. Etter min mening kom hovedutfordringer med brukere som gikk inn for å polarisere diskusjonene mye kraftigere, i tillegg til flisespikking, personkritikk og ufine diskusjonsteknikker. Så kan det selvfølgelig være lov å ønske seg et hetere debattklima, men da er man for det første avhengig av at flere ønsker det, og så er det synd når et stort flertall faktisk ikke ønsker det. Som det har vist seg her. Noe av grunnen til at flere trivdes bedre her enn på Facebook var nettopp den litt mer siviliserte, kanskje for noen "tammere" diskusjonskulturen, og forsvant når de ikke orket det de opplevde som usaklig kritikk for enhver kommentar. Så får vi som er her tenke igjennom hva "vi" ønsker, som enkeltbrukere og i fellesskap, og kanskje være litt bevisst det når vi poster.  
  • Jeg har sittet på hendene mine....  Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her.  Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene.  Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner dem.  Så da er det ikke så rart at man ikke gidder.  Og ja - jeg er krass, til tider overtydelig, har mange års erfaring og skolering på hund, aktiv i ymse settinger med hund, konkurrerer med hund. Og det å da gjentatte ganger bli beskyldt for å være "dyreplager", "umoralsk" etc fordi man ikke angir seg selv til 100 % positiv ("kun" 97 % - herregud - jeg har da selvinnsikt.... ), kombinert med å få private trusler a la "jeg vet hvor du bor, så ikke føl deg for trygg" etc, da gidder man ikke lenger.   Jeg har også vært på kurs med noen av disse "100 prosent positive". Av nysgjerrighet. Og de var jaggu meg ikke positive i håndtering av folk. Som er det som kjennetegner en god instruktør.  Derimot; nedlatende, opptatt av å vise hvor gode de selv var, fulle av hersketeknikker. I livet som på forum.    Trist.     
  • Klart at noen hunder er såpass uheldig med sine eiere at de nærmest blir "ødelagt". Men jeg syns at mange bruker en hendelse i hundens liv, som forklaring på et adferdsproblem. Som mitt eksempel hvor en hund løper mot, bjeffer som gal og skremmer en annen unghund. Det har kanskje også noe med når i livet til hunden det skjer. De er gjerne mer sårbare i enkelte perioder av livet sitt? Min hund er "helt gal". Han oppfører seg absolutt ikke som naboens labrador 😄 Jeg kan ikke legge skylden på en eller flere hendelser. Han bare er sånn. Men jeg blir jo litt forundret hvorfor han gjør som han gjør av og til. Jeg har en hund som er av en sjelden rase. Så det er ikke mange å sammenligne med. Men på en FB-side for oss som har denne rasen tok de opp hvordan de oppfører seg i gitte situasjoner. Min hund oppfører seg som ca 90 % av de andre hundene av denne rasen. Så istedenfor å legge skylden på en hendelse, så kan bare si "at sånn er de". De er gal (på en grei måte da) Kjekt å ha en forklaring  Av og til er hundene våre bare sånn som de er. Uten at de er ødelagt. Det er sikkert vanskeligere for en hund å ha ro i alle situasjoner når man bor f.eks i et bymiljø hvor det kryr av andre hunder, folk, biler, støy, lukter, lyder osv. Enn for en hund som vokser opp i ro og mak på landet.  Det er mange forskjellige ting som former en hund
  • Nå leser du veldig mye inn i en halv setning Jeg mener på ingen måte at erfaringsbasert kunnskap er verdiløs og at kurs er den eneste veien til målet, tvert imot, jeg mener begge deler kan bidra med nyttige verktøy. Kommentaren min var utelukkende rettet mot (tidligere) forumbrukere uten fagkunnskap som presenterer personlige meninger som fasitsvar, samtidig som motparten overkjøres av hersketeknikk. Det synes jeg er problematisk.    Personangrep kan vel være så mangt, og handler ikke nødvendigvis om å bli "butthurt". Det kan like gjerne være meningsløse argumenter om hvem/hva man er/har/gjør, utelukkende ment for å kneble debatten. For å ta meg selv som eksempel - i enhver diskusjon om helse hos diverse raser ble jeg avspist med "du har cavalier så du har ikke stemmerett" (mer eller mindre). Sånt blir det ikke særlig fruktbar debatt av, og den type lavmål gidder i hvert fall ikke jeg å bruke tid på.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...