Gå til innhold
Hundesonen.no

Brutt muntlig avtale.


Tommy
 Share

Recommended Posts

Jeg blir jo rent stresset på dine vegne... Jeg håper inderlig at det ordner seg for deg.

Vet du hvor valpen befinner seg nå, er den hos oppdretter? Da hadde jeg satt meg på første fly til Sveits og hentet den. Kanskje du finner billig billett på restplass.no eller andre steder?

Uansett, masse lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir jo rent stresset på dine vegne... Jeg håper inderlig at det ordner seg for deg.

Vet du hvor valpen befinner seg nå, er den hos oppdretter? Da hadde jeg satt meg på første fly til Sveits og hentet den. Kanskje du finner billig billett på restplass.no eller andre steder?

Uansett, masse lykke til!

Det er overhodet ikke billige flybiletter nå da det er europa vinner neste helg. Det har vært utsolgt i ganske lange tider. Og iallefall for hundeplasser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg aner ikke om du må være med eller ikke, men forstår ikke helt hvorfor? Hunden blir jo sendt som cargo uansett så du flyr jo ikke med den. Og det er jo ikke krav om og ha med følge om man sender annen cargo med fly. Men det finner du jo ut om du kontakter flyselskap. Også må du huske på og sjekke opp rabiesvaksine osv nå som valpen er over 3 (4?)mnd.

Uten å ha ringt inn selv enda, da jeg har vært på jobb i støysone helt frem til nå. Hadde likevel fått en melding av muttern som hadde sjekket opp og funnet ut at det varierer fra flyselskap til flyselskap om de sender hund som cargo alene. Det hendte også at de som importerer finner en på flyet som kan stå som ansvarlig under flyreisen, dersom flyselskapet måtte ha en ansvarlig person.

Sannsynligheten for at du får denne personen til å hente valpen nå likevel er vel fryktelig liten, ikke sant?

Å henge seg opp i att den avtalen er brutt ville jeg ikke irritert meg over, det er surt, men en situasjon som er fullt mulig å ordne selv.

Så slik jeg ser det har du to valg, enten å forklare oppdr. situasjonen og spørre om du kan få hevet kjøpet og håpe du får igjen mesteparten av pengene. De har tross alt hatt valpen i 2mnd lenger , og det er ikke sikkert de får solgt den til andre med en gang, så mulig de vil ha kompensasjon for det. Det er jo evt ikke bare du som blir satt i en kinki situasjon her.

Eller så vil du likevel ha valpen, og må sjekke flybillettpriser, og sette deg på billigste fly til Sveits.

Min erfaring er at det er langt billigere å fly selv å hente valp enn å få den sendt alene som cargo. Og det er fullt mulig å finne billige billetter bare du leter litt, og er villig til å reise på litt ugunstige tidspunkter.

Problemet med å snakke med oppdretter er at jeg ikke kan tysk så godt, og ho ikke engelsk. Altså har tredjepersonen fungert som tolk, da google translate forvirret mer enn den oppklarte. Nå har jeg kanskje fått tak i en person som kan tysk, som kanskje kan være villig til å hjelpe meg.

Nå vet ikke jeg prisene på cargo, men om de overstiger de 8000 kronene jeg så de billettene lå ute til i går så syns jeg det er meget merkelig. Problemet her er den konkurransen, og at prisene er unaturlig høye (i mine øyne) samtidig som jeg kun fikk beskjed om "helgen" og at oppdretter skulle befinne seg enten i Basel eller Geneve. Nå er ikke jeg noen kløpper på sveits' geografi, men jeg antar at det er mer enn en spasertur mellom de to. Men det kan jeg jo finne ut sammen med oppdretter ;)

Først: skjekker du flypriser den kommende uken og uken etter vil du få ekstreme priser. Neste uke er Europa vinner 2013 i Sveits, og biletter dit vil være sky høye.

Sjekk prisene om 3 uker. Vurder også evt reise fra Frankrike? Om hunden er full vaksinert så er ikke det noe problem. Bare sjekk reglene inn i nabolandet for sikkerhetsskyld.

Har ikke vurdert Frankrike, men jeg kan jo gjøre det som en alternativ løsning.

Jeg blir jo rent stresset på dine vegne... Jeg håper inderlig at det ordner seg for deg.

Vet du hvor valpen befinner seg nå, er den hos oppdretter? Da hadde jeg satt meg på første fly til Sveits og hentet den. Kanskje du finner billig billett på restplass.no eller andre steder?

Uansett, masse lykke til!

Den er i bobil med oppdretter :) Hvor i Sveits de er aner jeg ikke, men billige billetter finner jeg ikke. Fant forsåvidt noen på norwegian til ca 3000 t/r, men det er avreise torsdag begge veier. Det er litt kinkig siden oppdretter ikke befant seg i området før helgen.

Takk for lykkeønskninger iallefall :) Satser på at det ordner seg. Det må ordne seg. Noe annet er ikke et alternativ.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det mulig for oppdretter å beholde valpen en stund til da? Slik at du kan vente til etter denne storutstillingen med å hente valpen. Har oppdretter hatt valpen 4 måneder allerede, så kan det jo hende at den kan være der ennå litt lenger. Forstår godt at du vil ha den så fort som mulig, men hvis økonomi er et problem så er det en mulig løsning? Uansett, for en kjip situasjon å være i - lykke til! (Og hold oss oppdatert!) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har skjedd noe rart. Oppdretter hadde ikke fått beskjed (i følge hun selv) at valpen ikke ble hentet. De dro til avtalt sted, men ingen var der. Så vi er begge i en vanskelig situasjon, men heldigvis er hun svært fleksibel, og det blir en av disse løsningene:

1. Ei dame som skal ned henter han med hjem. Jeg har snakket med hun, og det var ikke noe problem. Etter hva jeg forstod var det greit for oppdretter også, men siden hun skriver på tysk kan det hende noe blir "lost in translation". Hun har fått tak i en engelsktalende sveitser som skal hjelpe med kontakt mellom oss tre, så jeg venter egentlig bare på at hun som skal hente den og oppdretter har snakket sammen. Forhåpentligvis lar det seg ordne.

2. Jeg drar til Tyskland når de har kommet hjem.

3. Han blir sendt med fly.

Mye som er usikkert enda, men jeg troooor jeg ser lys i alt mørke :)

Edit: Hadde jeg hatt bil eller tilgang på bil skulle jeg kjørt ned selv, men det går da naturligvis ikke...

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • De fant vel SM hos det meste av småraser i Finland (og i Nederland, der mener jeg de droppa hele prosjektet fordi de ikke fant noen raser som var "gode nok" for en utkrysning). Men såvidt jeg har skjønt er SM multigenetisk, sånn at det uansett vil være positivt å få inn nytt avlsmateriale. En ny hund ligger uansett litt frem i tid for min del (forhåpentligvis, det blir ikke så lenge hun jeg har nå fortsatt er her), så dra krysser jeg fingrene for at de er kommer litt videre mtp. helse  
    • «Rette tidspunkt» eksisterer nesten aldri. Det er alltid gode grunner til å gjøre noe og til å la være. Å skaffe en hund kommer til å være kjempeslitsom, utrolig artig, lærerik, givende og en utfordring for deg som person og dere som par. Dere har gjort de refleksjonene og ønsker å legge til rette livsstilen deres. Det kommer uansett til å dukke opp et eller annet, stort eller lite man aldri kan forberede seg på. Det er sånn livet er. Jeg kommer selv fra en ikke-hundeglad familie og fikk høre det samme selv helt frem til jeg var 30. ikke la ypotetiske fremtidige sydenturer, studier i utlandet eller «hva om dere slår opp» stanse dere fra å gjøre noe som helst.    hilsen nylig hundeeier som er superstolt over sitt valg 👏
    • Den blandingen kunne jeg nok også ha sett for meg om jeg skulle hatt litt mindre hund, om det ble gjort riktig fra et sånt prosjekt, men leste at SM ligger til engelsk cocker også fant man ut siden denne innkryssingen er testet i Finland? Ellers kan jeg ikke svare på det du spør om.
    • Har fått høre at vi er unge og "binder" oss fast ved å gå til anskaffelse av hund. Så klart blir en mer stengt. Men vi har ikke behov for å reise masse, og dit vi reiser kan vi jo ta med hunden. Både jeg og samboeren min er veldig hjemmekjære, og reiser for det meste innenlands, med unntak en Danmarkstur i året. Vi har jo allerede katt, så da blir vi vel "stengt" på grunn av den også da...🤷‍♀️
    • Nei, du kan nok ikke få championat (med mindre de registreres som renraset slik det er snakk om over), men du kan få mellomtitler vet jeg ihvertfall.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...