Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store vaffeltråden!


xxx12345
 Share

  

86 stemmer

  1. 1.

    • myke
      45
    • sprø
      41
  2. 2.

    • tykke
      23
    • medium
      59
    • tynne
      4
  3. 3.

    • brunost
      16
    • rømme og syltetøy
      26
    • syltetøy
      16
    • brunost og syltetøy
      9
    • smør
      11
    • pølse
      1
    • sukker
      5
    • au naturel
      2


Recommended Posts

Jeg tar enkelt og greit det jeg har i kjøleskapet. Egg, sukker, vaniljesukker, bakepulver, mel, gjerne surmelk og vanlig melk, av og til har jeg også havregryn oppi. Alt tas på ca. mål :) Egentlig veldig fornøyd med mine egne vafler :D

Det beste er brunost, med en skje med ripssyltetøy(gele) på :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her i området er rømme og syltetøy veldig vanlig, og man får det også på f eks utstillinger. Det har jeg ikke sett som et alternativ overalt. Er det bare her i midt-norge vi spiser det?

Det vanlige over alt jeg har vært også er rømme og syltetøy, og er oppvokst på østlandet (og til dels vestlandet om sommeren :P ).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antar at rømme ikke serveres på utstillinger fordi rømme blir ekkelt av å stå ute av kjøleskapet en hel utstillingsdag?

Jeg foretrekker forøvrig smør på vaflene mine, men det var ikke et alternativ, så jeg svarte syltetøy.. Og skal det være syltetøy, skal det være jordbærsyltetøy :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg antar at rømme ikke serveres på utstillinger fordi rømme blir ekkelt av å stå ute av kjøleskapet en hel utstillingsdag?

Det er ikke et problem her i alle fall, en boks varer ikke så lenge. Til kiosken på hundefestivalen bruker vi vel opp minst 12 bokser i løpet av to dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rømme og syltetøy er relativt normalt her også.

Men så er det jo i visse steder de spiser vaffel med pølse her nede og, så...

Som 2ne, synes derimot jeg også at det er best med smør på. Myke, varme, tykke, med smeltet smør, eventuelt litt brunost oppå. Mmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rømme på sånn flaske er jo genialt til utstilling :).

Vafler skal være søte (og gud forby om man liksom skal lage dem sunne og bruke lite sukker, annet mel enn skikkelig hvetemel... :aww:), sprø utenpå men myke inni. De må være varme helst da, og jeg sluker de enten det er vaffel med smør og brunost, eller med syltetøy og rømme - eller smør og sukker.

Jeg tror det er bra jeg ikke lager vafler så ofte :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg skal si helt ubeskjedent at jeg lager veldig veldig gode vaffler og jeg tror hemligheten er å ikke være gnien på godsakene. Jeg bruker mye egg, godt med sukker, godt med smør og hiver gjerne oppi rømme også.

Vaffler skal være halvtjukke, og myke - og mine vaffler er så gode at jeg gjerne spiser de in natura (hvilket ikke var ett alternativ så jeg svarte brunost å syltetøy).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt sprø utanpå men mjuke med brunost! mmmmmmh! :drool:

Gubben vil ha harde, sprø, tynne flak dynka i jordbærsyltetøy. Eklingen. Han har lagt sin elsk på Toro sine, min favoritt er desse:

2 medium egg

1,5dl sukker

3 dl surmjølk

3,5 dl mjølk

350 g mjøl

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1-2 ts kardemomme

150 g smelta smør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Litt sprø utanpå men mjuke med brunost! mmmmmmh! :drool:

Gubben vil ha harde, sprø, tynne flak dynka i jordbærsyltetøy. Eklingen. Han har lagt sin elsk på Toro sine, min favoritt er desse:

2 medium egg

1,5dl sukker

3 dl surmjølk

3,5 dl mjølk

350 g mjøl

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1-2 ts kardemomme

150 g smelta smør

Altfor lite egg og smør

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sprø utenpå, myke inni. Varme og med brunost eller syltetøy og rømme. Kan godt spises naturell også.

Ingen sukker i røra, men med smør, og heller et egg for mye enn for lite. Kardemomme i røra og kanskje litt vaniljesukker :)

Rømme i røra er også godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...