Gå til innhold
Hundesonen.no

Salater - tips til at de ikke blir så kjedelige...


Recommended Posts

Skrevet

Jeg er håpløs på å lage varierende og spennende salater, og da går jeg litt lei. Nå som sommeren kommer, så er det veldig godt med salat, og det er jo både enkelt å dra med seg på jobb og sunt.

Men jeg putter det samme oppi. Hele tiden. Noen slags salatblader, agurk, papirka, mais, sukkererter, soltørkede tomater og som oftest feta eller mozarellaost.

Men jeg skulle gjerne variert litt mer, og regner med at soniser har sikkert litt tips å komme med!


Som kjent er jeg veggis, og spiser hverken landlevende, vannlevende eller luftlevende dyr. Jeg må dessverre innrømme at jeg ikke liker vanlige tomater (kun soltørka, fikk litt avsmak for tomater som liten pga rar matallergi). Ikke spiser jeg gluten (allergisk), og jeg vil uansett unngå å putte pasta og ris oppi. Og ikke tåler jeg salatbønner/kidneybønner (som er jo en utmerket proteinkilde). Maten må holde seg i minst 7 timer uten å miste smaklighet (noe som gjør at smoothies som lunsj utgår, siden de smaker høgg etter 7 timer på termos).

So. Anyone. Hvordan kan jeg lage litt mer spennende salater?

Skrevet

Det jeg kommer på i farta: spinatblader, løk (vårløk/rødløk/purre), avokado, eplebiter, reddikskiver, linser, kikerter, alfalfaspirer (ikke nødvendigvis sammen, da). Hvis du har ristede solsikkefrø/pinjekjerner e.l. i en egen pose og strør det over rett før du skal spise holder det seg sprøtt og fint.

Skrevet
  • ristede (evt salte) nøtter,
  • ruccola,
  • ananas,
  • eplebiter!,
  • blåmuggost,
  • parmesanskiver,
  • kesam med hvitløk og dil/andre urter,
  • tzatsiki,
  • stekt sopp med krydder,
  • avokado
  • hjemmelagde krutonger

Ta det "tørre" i en egen boks/pose/folie når du pakker det med deg.

Skrevet

Melon i forsjellige former, pinjekjerner er alt sagt (det lager mye smak), selleri (undervurdert).

Kjøp deg en liten kjølebag og legg nedi helt nye kjøleelementer før du drar på jobb. Jeg bruker selv en som er str håndveske *ler* hvor jeg legger ett element på toppen og ett på bunnen. Eller en som er i str skulderveske som jeg legger kjøleelemt i 4 forsjellige hjørner. Funker fint opp i 10 timer med salat og youghurt :)

Du spiser melkeprodukter? Friske urter som er rørt nedi feks kesam/cream fraiche gir mye smak.

Stek fetaosten sammen med sopp og krydre, fetaosten får en helt annen smak.

Skrevet

Tusen takk alle sammen. :ahappy: Tenk at man skal stå fast på slike enkle ting egentlig. :lol:

Jeg har en matboks med kjøleelement i lokket som er geninal, og som holder maten min kald til lunsj! :D Og akkurat passe stor for en porsjon med på jobb. :)

  • Like 1
Skrevet

Epler, nøtter (gjerne ristede og grovhakkede), melon, knallgod dressing.. Ptjaa. Stekt sopp? Husker ikke helt hva som allerede er nevnt :P

Skrevet

Mitt tips - ta tipsene her og ikke bruk dem opp, ergo bytt litt innhold hver dag/uke, så blir det litt mer spennende, og det tar det lenger tid før du blir lei :)

  • Like 2
Skrevet

Jeg er også veggis og har gluten allergi. Så jeg kjenner problemstillingen din veldig godt :P

Jeg har tidligere brukt spinatblader som base i salaten, litt sånn ekbladsalat eller hva det heter. Forskjellige nøtter, kjerner og frø. Egg om du spiser det da. Også avokado. Over alt det så har jeg urtesalt.

Ellers lager jeg egne knekkebrød som jeg har ved siden av, har noen oppskrifter på det om du vil.

Om du kan ha varm mat så er det jo en del lett indisk basert på squash som du kan ha med og lett varmeopp da.

Skrevet

Denne er opprinnelig beregnet på å spises varm, men funker kjempebra til lunsj dagen etter også.

Skjær vintersquash av noe slag (altså de som er oransje inni, ikke zucchini eller noe som ligner på en forvokst agurk) i terninger og bak i ovnen med det du måtte ønske av krydder. Kok en liten mengde røde linser om du ønsker. Til matpakke lar du squashen (og eventuelt linsene) kjøle seg ned, ellers hopper du over det.

Bland honning, soyasaus, balsamico og olivenolje i ca 1/2-1-1-2-forhold, tilpass etter smaken. Jeg pleier å blande i en god del chillipulver også. Ta noen håndfuller unge spinatblader, legg til rikelig squash (og linser), og hell over dressingen. Mettende og godt :drool:

Av og til blander jeg også inn hakket avocado eller litt fersk mozzarella. Har kun brukt ferske tomater, men soltørkede kan sikkert funke det også.

Skrevet
Ikke at det smaker så mye bedre, men ting som ser bedre ut smaker som oftest bedre av en rar grunn, så jeg har gått til innkjøp av denne ;)

http://www.coolstuff.no/Veggie-Twister Dog på ebay!

Ha ha. Så kul! :D Trur jeg må skaffe meg noen sånne! :D

Er de for å lure deg selv til å spise grønnsaker ;P

Kan ikke lure en veggis til å spise grønnsaker. :aww: Jeg LEVER på de jo. :lol:

Og skal ikke putte alt oppi en salat nei, men variere. Men tusen takk. :ahappy: Kommer til å bli mange gode salater i sommer! :drool:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...