Gå til innhold
Hundesonen.no

rosa på labben


Recommended Posts

Hunden min har blitt rosa på labben, men det virker ikke som om det gjør vondt. Ser han slikker seg endel der, så lurer på om det er pga fuktigheten at pelsen har blitt rosa? Men det må jo være en grunn til at han plutselig har begynt å slikke seg så mye? Noen som aner hva det kan komme av?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du sjekket om hunden har sopp? Det klør veldig og de vil slikke veldig mye på det, jeg har også hørt at det kan få en rød eller rustenrød-farge på hunder med hvite labber

Slik sopp er ikke farlig, slik jeg har fortsått det så er det ikke soppen i seg selv som klør, men soppen kommer gjerne av at hunden klør og lager fukt som gir grobunn for sopp.

Samtlige av mine har sopp under labbene når det er sølete ute, ingen av de klør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjekket en gang til nå og ser ikke direkte noe sår, men huden virker litt sår likevel(om dere skjønner hva jeg mener?:-P) noen bittesmå mørkere flekker/prikker. Er forresten ikke på hele labben men hovedsaklig mellom to av tærene

Slik sopp er ikke farlig, slik jeg har fortsått det så er det ikke soppen i seg selv som klør, men soppen kommer gjerne av at hunden klør og lager fukt som gir grobunn for sopp.

Samtlige av mine har sopp under labbene når det er sølete ute, ingen av de klør.

Men det er ikke under labben og han er tre år og har aldri hatt noe lignende

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ha vært et lite sår/stikk/skrape mellom tærne som har irritert og ført til slikking. Slikkingen gjør huden sår og gir soppen ypperlig grobunn. Soppen (malassezia som den heter) er i seg selv er ikke farlig, men om hunden er allergisk mot soppen så kan det fort bli ubehagelig for hunden.

Prøv å holde poten tørr og unngå slikking - ta på en potesokk eller skjerm og se om poten blir bedre av å få være i fred. Blir den ikke bedre etter noen dager ville jeg fått en veterinær til å ta en titt for sikkerhetsskyld.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke under, mer oppå. Føler han generelt har klødd seg endel mer i det siste og+at han nyser litt nut jeg tenker meg om. Kan det ha med nytt for å gjøre? Flere uker siden han begynte på det da men

Det kan kanskje ha med nytt fôr å gjøre. Min fikk kløe på labber og i ørene, + problemer med analkjertlene/kløe i rumpa en stund etter vi byttet fôr. Byttet til et tørrfor uten korn og da forsvant symptomene *bank i bordet* :) Hva slags fôr går han på nå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også en bichon frisé som sliter med dette. Da kan det være, som noen har nevnt før her, at den har sopp. Jeg fikk tips om å bruke spray fra optima PH for å "ta liv av" soppen, og bruke potetmel for å holde det tørt.
Det er visst også viktig å holde det tørt hele tiden, bruke føner om den har vært våt osv. Missfargingen på pelsen blir ikke borte før det har vokst ut igjen. Mira var endel plaget under magen, og da pleide jeg å spraye henne med "Optima pH hudspray for dyr" og tørke over med potetmel. Etter endel behandlinger klipte jeg av den missfargede pelsen, og da ser du lettere om det er borte eller om fargen (soppen) kommer tilbake igjen.

Øh, det ble kanskje litt rotete svar, men håper det var noe til hjelp :)

Jeg har forresten kjøpt shampo og Optima hudspray her; http://optima-ph.no/index.jsp?pid=5917

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...