Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til valg av hund


Dundersalt
 Share

Recommended Posts

Vi har hatt Cavalier i snart 9 år nå. Nå skal det sies at mine foreldre antageligvis var dårlig opplyst ift sykdommer og oppdrett, men vi fikk nå i alle fall den hunden vi har i dag. Vår hund har vært bare god og snill med alle mennesker, og var perfekt i forhold til når jeg og broren min var mindre. At Cavalieren trenger lite mosjon er derimot ikke sant, dette varierer vel fra hund til hund slik som alt annet.. Noen trenger mer og andre trenger mindre. Vår får ti minutters tisseturer morgen og kveld, samt en lengre tur hver dag, som regel på tjue minutter - halvtime. Han klarer også mer og ideellt sett vil han ut og løpe i skogen, gå på fjellet eller være med på skiturer - ja han drar tilogmed meg på ski!! Så at de er små og svake er feil. Dette har alt med om den blir oppdratt til en altmulig hund, eller bare kose/sofa-hund.

Ellers så er vår Lukas ganske nervøs av seg. Han bjeffer mye når det kommer nye folk i huset, når det er lyder ute, når det er dyr på TV osv. Han er heller ikke noe glad i andre hunder, noe vi har syns har vært veldig dumt. Om vi passerer hund på gata er det fullt spetakkel, og om vi slepper hundene løse trekker han seg unna og sier i fra om noen kommer bort og skal leke. Vi har prøvd nesten alt for å bli kvitt dette, men det har ikke vært lett.

Så var det det med sykdommene da.. Tror egentlig det var relativt problemfri helse frem til tre/fireårsalderen. Med unntak av småting liksom. Vår ble påkjørt når han var fire og etter det ballet det på seg. Vi fant da også ut av at han hadde andre kroniske feil. Han fikk påvist hjertefeil (bilyd), men klarte seg uten medisiner til han fyllte 8. Da ble han veldig syk og klarte ikke å gå, spiste ikke osv. Han går nå daglig på medisin og holder det i sjakk. Ellers har han hatt mye krøll.. Dårlig pelskvalitet, mye tannråte/tannstein, betennelser i fleng, furunkulose(?) på tærne, leddproblemer og pollenallergi.

Som du ser har ikke vi vært av de heldigste. Finnes jo mange som ikke har problemer, men helsetilstanden til Cavalier er faktisk så alvorlig at det ble debbatert i et tv-program om at rasen burde slutte å bli avla på...

Men alt i alt er det en fin hund, og vi har jo såklart blitt fantastisk glad i gutten. Jeg vet likevel at når jeg skal ha meg hund er Cavalier ikke den rasen jeg ville valgt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang cavalier så spør om syringomyelia og hjerteproblemer på linjene. Det er disse to sykdommene som er de store stygge ulvene på rasen har jeg skjønt. Du kan jo se dokumentaren pedigree dogs exposed på youtube - her har cavalieren fått mye omtale. Men det er mange mange raser som kommer i samme kategori som cavalier altså, som nok er et tryggere valg helsemessig. Papillon, phalene, bichon havanais, lövchen m fl. Ikke ha det travelt - lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...