Gå til innhold
Hundesonen.no

Dundersalt

Medlemmer
  • Innholdsteller

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Dundersalt's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk igjen for alle gode svar! Vi har egentlig instillt oss på Cavalier i lang tid, Goldendoodle ble med i diskusjonen etter å ha sett på noen valper i området her. (Vanskelig å ikke bli forelsket i små valper ) Må si vi heller mer og mer mot Cavalier etter å ha lest det som skrives her. Er en risiko for sykdom med de hundene, noe som er et stort minus, men sett bort ifra det virker alt vi leser om de til å stemme veldig godt overens med det vi ønsker oss i en hund. Har fått tilsendt papirer på valpenes fra (han er importert fra Finland, av en annen oppdretter i distriktet). Morens helseattester skal også være i orden, og skal forhøre meg om også besteforeldres / søskens helsedokumenter er tilgjengelige. I tillegg skal vi ta tipset om å forsøke å finne noen med erfaringer fra den aktuelle oppdretteren, som kan gi oss en indikasjon på hvor seriøse de er. Med andre ord prøver vi å gjøre alt for å minimere muligheten for å få en syk hund, men en kan selvsagt aldri være helt trygg. Selvsagt vil vi også tegne en solid forsikring, slik at all mulig behandling kan gjennomføres dersom valpen skulle bli syk. Noe annet eller mer vi kan gjøre for å forberede oss best mulig på en valp? (mht redusere risiko for sykdom, forberedelser for oss selv, hjemmet osv?) Noen som har tips til hvordan man skal gå frem for å unngå problemer mellom hund og katt?
  2. Vet ikke helt hvor lang den litt lengre turen på ettermiddagen vil bli, men ser for meg gjennomsnittlig kanskje 45 minutter. Mulighet til å tilpasse det litt etter behovet til hunden, for har ingen veldig stram timeplan så snart arbeidsdagen er ferdig. Ser ut til at det er enighet her om at Goldedoodle kan være veldig krevende hunder. Jeg er litt redd for å påta meg en hund som krever alt for mye, da vi tross alt bor i by og begge vil være i jobb. Har ikke fått intrykk av at Cavalier er noe sofadyr, men sofadyr er heller ikke det vi vil ha (selv om det selvsagt er koselig med litt sofakos fra tid til annen) Siri Eveline: Godt tips å forhøre seg med valpeformidlere. Oppdretteren vi har sett oss ut står oppført på Norsk Cavalierklubb sine sider, men det er kanskje ikke den mest "nøytrale" organisasjonen. Noen som kjenner til noen valpeformidlere som driver med Cavalier eller andre som har god kjennskap til oppdrettere av denne rasen? (Aller helst i Rogalandsområdet)
  3. Største "drawback" med Cavalier er sykdommer da - er det vi er mest redd for. Samtidig har vi her allerede fått reservert en tispevalp hos en oppdretter, og får både veterinærærklæring for valpen, samt begge foreldrene. Hunden stammer fra hennes "stamtispe" og blitt fortalt at alle tispene i denne linjen har levd til å bli minst 13 år gamle. Generelt føler vi oss veldig trygge på den oppdretteren vi har funnet, men hun som har Goldendoodle er vi mer usikre på (valpene bor ute i en garasje, og begge foreldre er vant med å bo på gård og løpe fritt i hagene)
  4. Har blitt fortalt av Labrador krever mye mosjon, men vet ikke hvorvidt det stemmer. Kan goldendoodle være så krevende altså? Ser for oss å gå tre turer daglig, morgen, ettermiddag og kveld i tillegg til eventuelle "ekstaturer" (eksempelvis hvis vi skal på en litt lengre søndagstur) og bånd i hagen om hunden ønsker det. Per i dag leier vi leiligheten, så ser jo for oss å flytte en gang også, men ønsker å beholde sted med en liten hage. Hvordan er det da med Cavalier? Noen som har noen kjennskap til denne? En bekymring vi har her er at den kanskje blir for liten til å ha med på lengre søndagsturer ol. Samtidig vil det jo heller være unntaket enn regelen det at vi er på så veldig lange turer, så kanskje bedre å la den være hjemme, eller tilpasse turen litt de gangene det er aktuelt?
  5. Takk for svar! Blandingshund er litt "gambling" ja, men intrykk av at folks erfaringer med goldendoodle er ganske gode ...? Labrador har vi også vurdert litt, men den trenger igjen enda mer mosjon - noe som kan bli litt vanskelig om noen år når begge er i ful jobb. Aslan: Som sagt har vi ganske mye tid nå, ser for oss å iallefall gå en liten tur om morgenen, en lengre tur om ettermiddagen etter jobb og en kveldstur daglig. I tillegg vil vi nok ha med hunden på litt lengre turer når muligheten byr seg (blir jo gjerne om sommeren det da). Vi har som sagt også en hage tilgjengelig, ikke så veldig stor, men nok til å hunden kan få stå ute (må stå i bånd, da hagen ikke er inngjerdet), men en flekk på kanskje 7x7 meter med gress er det. Sett på muligheten å feste et bånd med jordspyd, evnt. i husveggen el. Vet dog ikke om dette er noe hunden vil like, men som sagt vil det i tilfelle komme i tillegg til minimin 3 daglige gåturer. Skal ærlig inrømme at jeg ikke har for god peilig på måter å tilby mental stimulering, dette er noe av grunnen til at vi ønsker å gå på kurs når vi får valpen :-) Ang. pelsstell vil vi vel helst legge oss på lite til middels. Ser for meg å gre hunden 1-2 ganger per uke, og klippe av og til når nødvendig. Vil helst unngå bjeffing, håper å unngå dette både gjennom å velge en rolig rase og lydighetstrening. Noen tips her?
  6. Hei! Vi er et par som er i prosessen med å skaffe oss vår første hund. Har kommet frem til at dette er en god tid da en av oss fremdeles studerer og vi dermed har mulighet til å gradvis venne hunden til å være alene hjemme mens vi er på jobb (i løpet av omlag halvannet år). Vi har allerede eliminert bort mange raser og valget står nå mellom to hunder som vi har vært å sett på -Goldendoodle (Golden retriever og middels stor puddel) -Cavalier King Charles Spaniel Hvilken av de valget faller på sliter vi med å bestemme oss for, vil gjerne ha deres synspunkter på dette, dere som sikkert har mer erfaring og kunnskap om dette enn oss. Prøver meg på litt fordeler og ulemper her: Cavalier + Klarer seg uten alt for mye mosjon + Kjent rase + "praktisk" størrelse + snille og kosete - Rammes ofte av arvelige (alvorlige) sykdommer - Kanskje litt liten og "kjedelig" å ha med på lengre turer(?) - Dyrere i innkjøp (dette har liten betydning) Goldendoodle + Rolig og familievennlig hunder + Blandingshund er mindre utsatt for sykdommer (?) + Litt større enn Cavalier, så kanskje bedre å ha med på litt lengre turer fra tid tl annen - 'Ukjent' rase, Vet aldri helt hva man får - Krever hakket mer mosjon enn Cavalieren Andre forhold som vi må ta hensyn til: - Vi bor i første etasjen i en enebolig, har tilgang til en middels stor hage, men litt begrenset plass i leiligheten (ca 65 kvm) - Vi har en katt på ca 1 år boende hos oss allerede - Ganske mye tid nå (de fleste dager en en av oss hjemme), men i løpet av 1-2 år vil begge være i full jobb Uavhengig av valg av hund vil vi forsøke å delta på ulike kurs for å bli flinke til å håndtere hunden og lære den å være lydig. Anbefalinger til slike kurs settes også pris på (gjerne i Stavanger-området) Håper dere har noen synspunkter på dette, og kanskje noen har erfaring med en eller begge rasene?
×
×
  • Opprett ny...