Gå til innhold
Hundesonen.no

Løpetid - mengde blod


LittleLight
 Share

Recommended Posts

Lurer på hvor mye deres hunder blør under løpetid?

Lilli har nå blødd siden 22. desember, og de første par ukene så blødde hun så kraftig at jeg ikke kunne bruke annet enn de største nattbindene med vinger. Og de ble så fulle mellom tisseturene at når jeg kneppet av tispetrusa så omtrent smalt den i gulvet fordi bindet var blitt så tungt. Lekk-ert! Har ikke sett noen rare farger eller kjent noen nasty lukter, så ingenting tilsier at det er noen plage/sykdom/feil, annet enn en skikkelig latterlig mengde blødning..?

Vi skal til dyrlege og oppdatere noen vaksiner nå om halvannen uke, så skal høre med dyrlegen da altså, men trenger å enten berolige meg selv inntil da, eller få litt flere erfaringer slik at jeg har bedre grunnlag for spm til dyrlegen. Noen sier at de kan blø voldsomt første løpetid, og så dabber det skikkelig av, mens andre sier at den første løpetiden alltid er super-mild, og så blir det bare verre. Om dette er mildt ... Å herre, ha nåde!

Ser virkelig med GRU frem til neste løpetid om det blir like ille, vi har jo vært fastlåst hjemme en hel uke fordi det var så ille med blødningene at vi ikke gjorde stort annet enn å skifte bind på bikkja. Og hun er IKKE til å stole på alene, gnager av seg trusa med en gang! Pøbel..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, jeg har aldri hatt en annen hund som har blødd så mye som Canarioen. De første årene, vel å merke. Det bare rant i strie strømmer (virket det som) Det avtok nok fra 4-års alder, og nå er det ikke spesiellt mye blod ved løpetidene. (men bikkja er fortsatt hinsides nøden, og et mareritt å ha i hus når hun løper ;-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tuva blør lite, jeg bytter truseinnlegg en gang om dagen bare for å gjøre det :lol: Første gangen til Bodil var helt grusom, fy det blødde! Men 2 gangen var det ikke fullt så mye, måtte bytte innlegg 2 ganger om dagen kanskje :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basenjitispa her blør ikke spesielt mye, og hun er flink til å vaske seg (og gulvet :P ) Jeg gidder ikke bruke tispetruse, synes bare det blir styr, så jeg pakker heller sofaen inn i laken og håndklær den perioden det varer. Og drar over gulvet med mopp innimellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skiftet XXL nattbind på bikkja mi 3-4 ganger dagen i nesten 3 uker og de var smekkfulle hver eneste gang- og det verste er at hun vasket seg jo også siden hun kom seg inn mellom bindet og dåsa! Og at hun var i nøden, å herr-e-gud så i nøden hun var, omtrent rygget seg på alt og alle. Heslige drithund. :wub:

Gruer meg så til neste løpetid, er så redd hun skal blø som dette igjen, er jo så kjedelig for oss begge å bli sittende hjemme så lenge. :icon_confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Min staffetispe på 9 mnd hadde første løpetiden før jul, og aldri hadde jeg forutsett at det skulle komme så mye blod ut av et så "lite" dyr!

LittleLight; som du beskriver byttet jeg også always med vinger på dyret 2-3 ganger om dagen, og de var fulle. Om natten sov hun uten truse i buret sitt og det så ut som et slaktehus hver morgen.. Vasket dyna hennes annenhver dag (snudde den hehe) og frøkna selv måtte jeg tørke over med våtservietter/våt klut hver morgen! Stakkar lita, hun var også veldig slapp og synes det hele var minst like herk som meg! Er vant med tisper, men aldri vært borti makan til blødning. Sjekket det opp, men ikke noe unormalt. Satser på at det ikke blir like voldsomt neste gang, og ikke minst at vi slipper INNBILT svangerskap i 2 mnd etter løpetid.......! :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud, dette høres jo helt groteskt ut! :lol:

Jeg merker at Imouto får løpetid fordi de begge bruker ekstra mye tid på vasking av henne. Bruker aldri truse, gjorde ikke det med Aiko heller da hun fortsatt fikk løpetid. Legger tepper i sofaen, sprayer på gulvet og tørker om det kommer en dråpe, ellers ingenting. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpis blødde endel under første løpetid, men jeg bare viste henne blodet og ba henne vaske. Jeg vet ikke om hun blør mindre nå, iom at hun automatisk vasker både seg selv, gulvet og sofa/pledd. Nå hadde jentene løpetid samtidig rett før jul, og det var knapt en dråpe blod å se noe sted. Jeg har kun brukt truse når vi er på besøk, samt på Oabba da hun ble HDrtg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...