Gå til innhold
Hundesonen.no

LiloPilo

Medlemmer
  • Innholdsteller

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om LiloPilo

  • Bursdag 09/20/1988

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oppegård
  • Interesser
    Hund og friluftsliv
  • Hunderase
    Staffordshire bullterrier, Border Collie
  • Mine dyr
    Lilo og Bia

Nylige profilbesøk

2,469 profilvisninger

LiloPilo's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

118

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg tenkte hovedsakelig på mitt utsagn om at fremmede tisper skal dø... Det var satt veldig på spissen og inneholdt en neve overdriving!! Som hundeeier skal man jo selvfølgelig ha full kontroll uansett rase :-)
  2. Det var litt satt på spissen du ;-)
  3. Vi har et par "fremmede" hunder som vi møter 2-4 ganger i året, øvrig familie som har tisper. Hunder som må fungere sammen, men som egentlig er en dårlig match. For å skape ro i stua går vi alltid tur med de i bånd først! Deretter tar vi hver vår hund og får dem til å legge seg litt unna hverandre. De får snuse på hverandre hvis de vil, men ser vi at en av dem blir utilpass, avbryter vi momentant. Lek, leker og felles kos går dårlig med disse hundene sammen, så vi sørger bare for at de ikke har noe særlig med hverandre å gjøre, da går det helt fint :-) Tur er nøkkelen til å få ro i "flokken".
  4. Vår staffetispe på 2 år er også ei kruttønne (noe som kanskje ikke er helt uvanlig for rasen å være). Hun var superomgjengelig med ALT av hunder frem til hun var 1,5 år. Vi har vært veeeldig nøye med sosialisering og hadde et håp om å bevare hennes omgjengelighet. Men etter 3. løpetid og et par episoder med konflikter med andre tisper, har hun nå blitt en sinna dame. Hun går veldig fint sammen med foreldrene mine og svigers sine tisper, som hun har vokst opp med, men 90 % av fremmede tisper vi møter skal dø!! Hannhunder har det aldri vært noe problem med, men vi lar henne nå bare leke og være løs sammen med en 4-5 hannhunder vi kjenner godt. Altså hun får BARE være sammen med 6-7 andre hunder. Hilse på fremmede hunder, uansett kjønn, er en NEI-REGEL...! Hun har i tillegg utagert en del i bånd ved passering av fremmede hunder og dette har vi jobbet masse med, går passeringskurs en dag i uken. Det hjelper en del, men møter hun utvalgte tisper i nabolaget er det full bitching... Hun er også litt usikker, men også VELDIG dominant. Knurrer sjelden, går bare rett på hvis hun får lyst og sjansen, dessverre! En kjip side av staffen, men etter samtaler med diverse hundetrenere og erfarne hundefolk, lite man får gjort noe med. Har de først fått smaken på å sloss skjer det ofte noe med dem. Vi har valgt å forsone oss med at vi ikke har en hundepark-hund. Hun fungerer heldigvis godt med hunder hun kjenner og som vi stoler på. Utover dette er det lurt å fokusere på hundens selvtillit og atferd ved passering, dette er jo noe hunden bør mestre for at hundeholdet ikke skal bli helt pyton. Jobb masse med passering og sørg for at du og hunden din SAMMEN blir selvsikre i den situasjonen igjen :-) Utover denne samkjønnsaggresjonen og stridslysten for dyr generelt, er de jo verdens nyyyydeligste vesner!! Sååå menneskeglade, lekne klovner, som du aldri vil kjede deg i lag med.. Bortsett fra den ene kjipe egenskapen er straffen virkelig den perfekte hund!!!
  5. Vi kjøpte en Whirlpool kondenstørketrommel til 4000 i vinter. Bortsett fra at den bråker litt, så ELSKER jeg den. Pledd, sengetøy og klær blir nesten fritt for sorte staffe-hår!!!! Den tar 7 kg og jeg husker ikke koden på maskina. Masse ulike programmer, ull/silke-program og kaldluft for å "bare fjerne hår" ;-)
  6. Hjælpes, for en nydelig Bostonvalp!!! *smelt* Og veldig søt Zara :-)
  7. Det er vel båndtvang hele året på Breivoll, Tusse og Golfbanen, er faktisk ikke helt sikker! Men det er ENORME åpne plasser, så med mindre du ikke har en hund som gjerne stikker av, så er det 0 problem å slippe de løse der. Veldig oversiktlig! Vi bruker langline når vi går turer på disse områdene, i tilfelle vi skulle møte noen, men ellers slipper vi Lilo. Lysløypa fra Vevelstad til Siggerud, Ski, Kolbotn er det kanskje båndtvang hele året, ihvertfall fra april til august, men igjen er jo langline et alternativ!
  8. Bor på Langhus/Bøleråsen. Vis a vis med Vevelstad :-) Flyttet hit sommeren 2013 fra Oslo. I tillegg til allerede nevnt er det perfekt for hunder på Breivoll strand, 10 min med bil fra Langhus. Vi er der en del på kvelden, da er det ikke er så mye folk! Evig store gressplener, tre strender og litt skog. Tussetjern ved Oppegård st er også et sted fint for hundene å løpe litt. Lite folk på kveldene og i regnvær ;-) Da er man alltid alene der! Flotte turområder i Siggerudskogen, lysløype (grusvei om sommeren, skiløype om vinteren) fra Vevelstad til Siggerud. Her bruker vi langline og går gjerne litt utenfor hovedstien så bolla får løpe skogsraptus! Virkelig fine turområder med flotte grusstier også til Ski og Kolbotn. Utenom golfsesongen er det også perfekt for hundene på golfbanen på Greverud :-) Kjempefint der!!!
  9. Jeg synes scenario 2 og 6 er vanskelige å ta stilling til! Hunden har jo forsøkt kommunisere og gitt tydelige signaler til de fremmede. Jeg hadde ikke avlivet på det grunnlaget i den livssituasjonen jeg er nå tror jeg, uten barn og med "mulighet" til å ha en usikker hund som måtte passes ekstra godt på ovenfor alt av fremmede. Men som småbarnsmor/mye samvær med barn hadde jeg ikke turt å ha en så usikker/lite tolerant hund. 1,3 og 5 hadde jeg nok avlivet. Kloklipp er minimum for hva en hund skal tåle i mitt hundehold. Det kan misslikes så mye den bare vil, men hadde bikkja mi bitt meg til blods for noe den ikke likte av så grunnleggende stell, så hadde neste stopp vært hundehimmelen!! Også absurd i scenario 1 for min del. Hadde aldri i livet funnet meg i at bikkja mi beit meg til blods bare fordi den var oppheita og ivrig! Scenario 3 er det hunden som fremprovosere situasjonen føler jeg. Gjete sykkelister for så å "gå til angrep" er ikke greit!! Som hundeeier hadde jeg ikke akseptert at hunden min hadde bitt meg under noen omstendigheter egentlig. Nulltoleranse for knurring mot meg også. Har aldri opplevd det heller. Hadde en av hundene mine attpåtil bitt meg så jeg begynte å blø hadde jeg blitt redd bikkja, og en hundeeier redd for sin egen hund er et meningsløst hundehold for meg. Hadde ikke omplassert en hund som hadde bitt meg til blods heller... Men at mange hunder er usikre og mindre tolerante ovenfor barn/fremmede er jo noe man som hundeeier kan kontrollere 100 %. Er stor forskjell på en hund som angriper/biter uprovosert og en hund som føler seg truet, sier klart ifra at dette er over min komfortsone og ender med å snappe til/bite fordi den IKKE ble respektert...
  10. Typisk reaksjon når vi sitter rolig å ser på kattene; Hun reagerer med å SNAKKE!! Hun kan stirre på kattene, se på meg, snakke, kroppen kan dirre av iver - Type nysgjerrighet og vet ikke hvordan hun skal oppføre seg!! Reaksjon hvis kattene leker/løper litt rundt - Kroppen stivner, halen rett til vers, hun steller seg i type utstillingsposisjon og nistirre på katten. Får ikke kontakt med henne på samme måten og hun kan plutselig sette kursen mot katta - dette er jakt tenker jeg ;-) Jeg tror kanskje jeg mer bevisst skal begynne å belønne henne når hun tar kontakt med meg (sladretrening) ved atferd type 1. Og gjøre det helt klart, "straff", når hun viser reaksjoner som type 2. I går kom en katt tett innpå oss, samboer tok hunden og fikk henne til å sitte pent inntil han, mens jeg gikk rolig bort og satt lenge og kosa med katten. Lilo satt rolig, men pratet og klagde fælt i starten! Roet seg til slutt og hele situasjonen ble veldig positiv. :-)
  11. Det er det jeg er litt usikker på selv, om det ER jakt eller nysgjerrighet!! Hun har reagert ganske likt på andre ting hun ikke vet hva er, fått utforske, også bryr hun seg ikke mer om det. Jeg har faktisk forsøkt å sitte ute og se på kattene sammen med henne flere ganger. Tenker også selv at det hadde vært interessant om hun fikk snuse på en, fått seg en dask over nesa og forstått at pusene ikke er til å spøke med!!! ;-) Men så vil jeg ikke risikere å ha en nabokatt på samvittigheten heller...! Vi hadde katt før, og min Border Collie var totalt overkjørt av den katta (katten var fullstendig sjef). Hehe!!
  12. Tusen takk for svar!! Jeg ønsker bare å forsøke og dempe denne interessen litt, hadde vært topp om jeg klarte å få henne til å synes mamsen er like kul... Som hundeeier ønsker jeg i enhver situasjon å føle at jeg har kontroll og fokuset til hunden :-) Det er ihvertfall målet med all trening :-) Og når både godbit og klovnemoves er uinteressant, spør jeg heller om tips. Øvelse gjør mester, så vi får bare fortsette å trene fokus her i katteparadis!
  13. Noen bilder fra i fjor sommer da Bia lærte Lilo at vann er FANTASTISK! "Sånn hopper man fra brygga, Lilo" "High five for godkjent hopp" ....og når man nettopp har funnet ut at vann ER fantastisk, har man IKKE tid til å gå opp av vannet for å drite... "God morgen mamma" "Bare stå opp du mamsen, jeg skal bare ligge LITT til" "Trick or treat" "Gjerde inn 110 kvm terrasse a du, trenger bare en liten solvegg jeg!"
×
×
  • Opprett ny...