Gå til innhold
Hundesonen.no

Markering inne/nye steder - hvorfor?


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Har de siste dagene tenkt litt på dette med hannhunder og markering inne/nye steder.

Jeg er vokst opp med en hannhund og han gjorde aldri noe sånt. Amigo som er 4,5 år har aldri gjort dette bortsett fra at han tisset på sekken min første gangen han var med inn på Dogs4all, men tror det var stress. Men ser at samboern min sin hund fort kan løfte på beine enkelte steder (eks hos dyrlegen nå forrige uke). Og i går når vi fikk besøk og de hadde med en liten tispevalp markerte han tre dråper på muren inne.

Men hvorfor gjør noe dette? Har det noe med dominans, trygghet og sånt eller er det bare tilfeldig at noen har denne trangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det der har jeg faktisk også lurt litt på? Jeg skal ikke påberope meg omfattende hannhunderfaring liksom, men ingen av de hannhundene vi hadde hjemme da jeg vokste opp, hadde noen trang til å markere innendørs verken hjemme hos oss eller hos andre, og de to hannbriardene jeg til nå har hatt har aldri gjort antydning til å markere innendørs hos noen, og ikke på utstillinger heller. Guttungen holdt på å pisse på Belgerpia, eller var det Tøfflus, en gang i ungdommen da han var på sitt verst hormonelle, men dette var ute da... Inne har han aldri forsøkt seg på noe slikt - ikke som jeg kan huske iallefall :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et litt spennende tema om man kan kalle det

Her i huset så er samboern sin hund sjefen. Han er forøvrig en veldig trygg og stabil hannhund.

Han brummer ikke selv om det kommer fremmede hannhunder hit. Han virker som sagt veldig trygg på seg selv og aldri noe tull.

Så derfor jeg er litt overrasket over at han markerer, han burde da ikke ha noe behov for det. Ikke så ofte han gjør det, men han har vel gjort det 3-4 ganger på det året jeg har kjent han.

Amigo er usikker på selv seg og kan ofte ha høy hale og brumme litt. Men han er en pingle, så han gjør aldri noe mer enn det. Han marker ikke inne på fremmede steder. Ville jo egentlig trodd det var han som ville gjort det, for å prøve å "tøffe"/ vise seg.

Mye man ikke aner om adferd og spennende å høre hva andre mener.

Kanskje ikke hundene legger noe i det? Mens på den andre siden vet de at å tisse inne ikke er lov, så noe må det jo være siden de gjør det.

Hannhunden til ei vennine av meg som var av det usikre slaget markerte på peisen på hytta første gang han kom dit. Ingen andre hannhunder har markert der før eller etter. (på den tiden hadde jeg bare Toya). an prøvde seg vel flere ganger, men da var vi obs på det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lurt mye på det jeg og, nå er min bare 20 mnd, så kan vel fortsatt få noen overraskelser, men han har egentlig ikke vist noen trang til å tisse inne etter at han ble husrein. I sommer løftet han beinet hos oppdretter, et sted han er godt kjent. Men vi tror det var rett og slett at han virkelig måtte tisse, siden det ikke var skvetting her og der, men han tisset sånn for å tømme full blære liksom. Godt mulig det var markering, men virka ikke sånn.. Selv på steder som lukter mye hund og som er litt sånn ute-inne steder prøver han liksom ikke. Nå er jeg i forkant da, lar ham ikke gå og gni innom hjørner og stolper, men lell.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja jeg og lurer på dette... casper gjør det aldri hjemme hos meg eller hos andre i familien, men hvis jeg har ham med på besøk må jeg passe veldig godt på ham den første tiden så han ikke løfter på beinet. Dette er stort sett steder der det har vært andre hannhunder, men jeg må og passe på f.eks om vi er inne på stasjonen, det er visst ikke innendørs nok for ham. Og på dyrebutikk og dyrlege må han virkelig passes på, en gang tisset han på fôrsekkene... flaut. Men de sa at det skjedde støtt så :P

Det er absolutt ikke ofte det skjer, og vi kan fint være på nye steder der han ikke gjør det og, men det at han har gjort det før gjør jo at jeg alltid føler meg usikker, og prøver å være i forkant. Stakkaren har nok fått endel feilberegnede nei'er og.

Uansett, jeg vil heller ikke si Casper er overhormonell, og jeg synes det er litt rart. Og som sagt så skjer det aldri hjemme. Er det rett og slett dårlig oppdragelse fra min side? At jeg ikke fikk "tatt" ham på det som ung?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trym har gjort det et par ganger hos mamma og pappa, og en gang hos farmor. Veit ikke hvorfor, eller den ene gangen han gjorde det hos farmor så passa mamma og pappa han siden både Bodil og Tuva hadde løpetid. Så kanskje noe med løpetiden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har opplevd at Chico har gjort det engang hos veterinæren. Men han hadde kommentert en ekstremt full blære på hunden, noe som ikke var så rart da vi kom hjem til en hund som hadde spist noe rart og da hadde rushet rett til klinikken.

Vi konkluderte med at det da var kombinasjon av full blære, og at det er ekstremt sterilt hos veterinæren. Men uten at vi egentlig vet noe.

Har også opplevd at Tinka som 2 år gammel og helt husren, løp inn hos bestemor, under stuebordet og tissa på teppe. Ingen anelse hvorfor, men de så virkelig ut som en markering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...