Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund i hundegård mens eier er hjemme...


AnnChristin
 Share

Recommended Posts

Så sitter jeg her da, inne i godvarmen når høsten har begynte å komme og gradestokken stadig krypper nedover! Jeg koser meg her da, men så har jeg en pelsdott her da, som egentlig syntes varmen er noe dritt og hadde helst foretrukket å være ute 24/7. I sommer har jo døra stått oppe og han går ut og inn som han vil, men nå får ikke døra stå oppe lengre og han ligger bare å utrykker sin forferdelige tilstand så fort jeg ser på han! Pelshunder altså..

Vi har ingen hundegård enda, men skal få det opp snart ettersom han trives bedre ute enn inne og det passer seg når vi f.eks skal på jobb (jeg jobber seint, samboer jobber tidlig, så et par timer utetid i gård), men jeg har alltid vært skeptisk til å ha bikkja ute mens eier er hjemme, syntes det virker litt slemt og "fælt" at han må være så alene. Men pelsen foretrekker jo å være alene, han ligger ute alene om sommern, han ligger ute alene nå om han får sjangsen (ofrer litt varme for at bikkja skal kunne gå ut og inn ja), så er det virkelig så fælt?

Alt blir bedre neste år nå jeg får gjerda opp hele eiendommen og jeg er 100% sikker på at han ikke kommer seg ut (noe jeg ikke er nå) for da kan han ha hele hagen å boltre seg på mens jeg sitter inne i varmen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drømmer også om hundegård når ejg er på jobb. San at hunden kan være ute og få strekek på seg og tisse hvis den vil. Ser også at hund i hundegård er ikke like kjekt over alt, har man for eks pøbelunger i nærheten så kan dem skalde. men her ejg bor hadde det vært topp bare vinden hadde vært enig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i dag jentene ute i hagen fra jeg kommer hjem fra jobb i 16-tida til vi legger oss/gjør oss klare for natta i 21-22-tida. I løpet av dette tidsrommet går vi selvsagt tur eller sykler.

Det sier seg sjøl at jeg ikke får vært sammen med dem alle de timene, og de holder jo på for seg sjøl. Imouto vil helst ikke være inne i det hele tatt, til det er jo verden for spennende, mens Aiko gjerne ligger på trappa og slapper av, og kommer med et lite klemt om hun vil inn. Da pleier jeg å rope på knertis også, for hun kan få litt freske ideer om hun blir overlatt til seg sjøl. :P

Jeg ofrer ikke en tanke på det at de er aleine ute i hagen uten meg, men er bare utrolig takknemlig for muligheten. De ligger jo ikke i samme sofa som meg inne en gang, men klarer seg sjøl og er veldig fornøyde med utefasilitetene. Håper å få satt opp hundegården før det blir skikkelig kaldt, sånn at de kan være ute på dagtid. Aiko vil nok da kreve litt tilvenning på å stå ute, mens Imouto nok vil digge det. Da vi var på besøk hos Bikipile i Uvdal var de ganske fine, for der blei de satt i hundegård med en gang, hvor de hoppa opp på hundehuset og satt der og titta i flere timer, uten noen problemer. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir sikkert berre fint med ein hundgård om han heller vil vere ute i kulden. Men kan sikkert vere greit og sette opp eit hundehus for ly om det skulle begynne å blåse eller regne når han står ute :)

Hundehus har han alt, men det er ikke noe stas gitt! Foretrekker å ligge utenfor! Selv med snøstorm og vind!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ha opp hundegård her etterhvert. Da skal hundene være der på dagtid når jeg ikke gidder å ha dem inne. :lol: Ja det høres veldig slemt ut, men de koser seg ute, kanskje med untak av basenjien, men han får være mye inne også da. Og de skal være der når de er alene, så sant temperaturen tillater det. Funderer på isolert oppvarmet hundehus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg hadde hundegård så ville jeg hatt hundene ute mens jeg var på jobb, litt inne etter at jeg har kommet hjem, gå en tur også kunne de godt ha vært ute noen timer igjen. Hundene hadde sikkert taklet fint og være ute mere, men der går grensen til hva jeg synes er allright :)

Og uansett hva man gjør så er det selvsagt viktig og ta hensyn til hva hunden trives med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hunder bor ute. Dvs de går løse på gården hele dagen (fra morgen til kveld) og stenges inne i hundegården (med direkte tilgang til hunderom) hele natten. Amira står i hundegård litt på dagen også, da hun er manisk gjeter av kalvene og gjerne tar seg en smak av et kalveøre hvis hun får holde på lenge nok. Jeg har aldri dårlig samvittighet for det og er veldig glad jeg slipper å ta møkkete hunder inn i huset. Dessuten er de aldri alene. Men så blir mine veldig møkkete også, siden de går/ligger ute i gårdsplassen, jager skjærer fra jordene, gjeter kuer og i det hele tatt styrer ute hele dagen. Amira ville nok foretrukket å ligge inne i sofaen og være rundt beina mine hele natta også, men det er uaktuelt når vi bor hjemme på gården.

Så lenge du og hunden trives med det, synes jeg det høres ut som en god ide!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det med ly og sånt er det jeg bekymrer meg minst over! I verste vintern når vi bygde på huset, og vi da manglet vinduer o.l. dermed sto dører og slikt også oppe når vi gikk ut og inn ble det på slutten av dagen satt igang leteaksjon etter pelsballen for han hadde lagt seg til å sove, og snøen hadde jo dekt over hele bikkja bortsett fra ei lita svart snute og noen ører som stakk opp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg håper å ha muligheten til hunderom med hundeluke ut i hundegård når jeg får meg hus engang i fremtiden :-) der kunne jeg tenkt meg å hatt hundene når de er alene, resten av tiden skal de få være inne sammen med meg. Ser ikke for meg det frosne prikkedyret ute i hundegård, og han foretrekker å være med meg. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...