Gå til innhold
Hundesonen.no

Håndarbeidstråd!


Annegru
 Share

Recommended Posts

Kjære medstrikkere! Hva gjør dere hvis dere må rakke opp flere rader?? En og en maske, eller tar alt av pinnene, river opp og satsetr på å hente alle maskene igjen?? Vet ikke om jeg tør sistnevnte, men en og en er jo sååå langtekkelig :(

Hvis det er snakk om mønsterstrikk og feilen er relativt liten, pleier jeg å jukse litt og maske over i stedet for å rekke opp :) Veldig enkelt og vanligvis ser det ikke ut som at du har rettet på noe... Bare damp godt og ikke fortell det til noen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 7.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sjekk ut min kule pappa med sin nye jakke!

Sånn ble den!  Guttungen var nok synlig i barnehagen i dag   Garnet ble veldig kult heklet opp. Forsøkte å ta nærbilde, men fargene ble litt wonky. 

Jeg elsker jobben min men jeg hater jobben min. Nå skal de kjøre sånn superteit greie med Hatteonsdag på førstkommende onsdag. Jeg kan virkelig ikke fordra sånt! Men man blir jo pokker meg straffa for

Posted Images

Begynte med strikkingen i går. Rett maske, øke og minske er greit. Men vrang?? Nei. Helt uforståelig!

Flink :thumbs:

Bare å øve og øve. Men hvilken måte strikker du vrang på? Vrang er ikke bare vrang fant jeg ut her om dagen ;) Norsk, Finsk eller kontinental faktisk :P

Jeg strikker norsk vrang :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte med strikkingen i går. Rett maske, øke og minske er greit. Men vrang?? Nei. Helt uforståelig!

Jeg slet lenge med det, og fant opp min egen måte. Når jeg spurte mamma om hjelp lurte hun på hva i all verden jeg holdt på med :D

Jeg bruker også stort sett norsk metode (bortsett fra når jeg strikker to farger frem og tilbake), synes denne videoen viser det fint:

http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=7&sort=2&thumbnails=on

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også stort sett norsk metode (bortsett fra når jeg strikker to farger frem og tilbake), synes denne videoen viser det fint:

Og hva gjør du når du strikker fram og tilbake med to farger? Jeg sliter me å få det pent nemlig og leter etter bedre metoder :)

IMG_5495.jpg

Mitt kvelds prosjekt fra i går. :teehe:

Rareste grytekluten (ser mer ut som doble svømmmeføtter) :rofl:

Strikket dobbelt i starten, så rundt, og så dobbelt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og hva gjør du når du strikker fram og tilbake med to farger? Jeg sliter me å få det pent nemlig og leter etter bedre metoder :)

Hmm, tror jeg bruker kontinentalmetoden da :)

Jeg sliter uansett når jeg strikker med to farger foreløpig jeg. Tror ikke jeg har gjort det nok. Prøver virkelig å la tråden jeg ikke bruker være løs, men allikevel blir det stramt og klumpete der hvor det er mer enn 4 masker med en farge... Håper det hjelper å dampe vottene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jeg snart ferdig med lappeteppet og lurer på om noen har forslag og forklaring/oppskrift til en kant å hekle rundt som kanskje går over to, tre runder så kanten også synes litt?

Staver i grupper på 3-5? Blir fin bølgekant.

Da kan du feks hekle en runde med fastmasker, neste runde lager du 3-5 staver i en maske, hopper over 2-3 masker og gjentar til ferdig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
    • Haha, jeg skjønner ikke at folk takler det. Hadde en venninne som bodde i 5. etg med valp, uten heis. Hvordan går det an, liksom? Vi bodde i leilighet med én trapp ned/ut da vi fikk Odin, med Kovu hadde vi hus og hage så døren stod stort sett åpen ut. Og uten mulighet for inngjerding hadde jeg ikke vurdert en gang. Selv om man kommer langt med langline da. Men å kunne ha hagedøra åpen og bare la hundene gå inn og ut som de vil er så deilig.
    • Jo takk. Flytter i løpet av sommeren, håper jeg har nogenlunde renslig valp innen den tid.  Det som er dumt at jeg får ikke lov til å gjerde inn tomta, det er dritt. Er så vant til inngjerdet hage, det blir nok ny vane jeg må tillegge meg. Håper naboene er greie.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...