Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til kritikk


Carro92
 Share

Recommended Posts

Dumme meg måtte jo dra med en gang valpeshowet var ferdig, så jeg fikk ikke da spurt om kritikken til dommern. Så noen snille som kan hjelpe meg?

Står:

Elegant edel u.hund (usikker på om det er n eller u.), velkousto.(?) hode, flott hals, super overlinje, ennå ikke ferdig utviklet, men kommer vel med alder. Flott opptu(?) unærl. (?) sham (?) god benstamme. Effektive fine bevegelser fra sidene, ennå noe ustabil i fronten.

Der det står (?) er de ordene jeg lurer på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 117
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da vi var i danmark skreiv dem på skrivemaskin

Det kan godt hende det er tongue - det ser jo mer ut som det, men ikke så ofte det skrives i kritikker. Men så så jeg heller ikke på hvilken rase du har, og på chow chow og eurasier kan det jo komment

Posted Images

Elegant edel unghund (men det er vel valp, så kanskje ikke), velskåret hode, flott hals, super overlinje, ennå ikke ferdig utviklet, men kommer vel med alder. Flott opptrukket underlinje, sham (?) god benstamme. Effektive fine bevegelser fra sidene, ennå noe ustabil i fronten.

My guess.. Sham er jeg ikke sikker på..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Slet litt med å lese den øverste kritikken, så jeg gjetter litt vilt her.

Toki:

Nice feminin bitch.Correct type. Head with sharpening? muzzle. Excellent pigmentation. Straight topline. Correct volume of body. Correct angulation. Moves with enough stride. Enough temperament.

Mayra:

Strong bitch, correct type. Nice feminin head. A bit strong skull? Correct developed body. Correct angulation. Could have better ??? on tail. Good movements. Enough?? temperament.

Hva menes med enough temperament, om det nå er det det står?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nr.1 der:

Nice feminine female, correct type, head with strong enough muzzle. Excellent pigmentation, straight topline, correct volume of body. Correct angulations. Moves with enough stride. Enough Temperament.

Nr. 2:

Strong female, correct type. Nice feminine head. A bit strong scull. Correct pigmentation. Straight enough topline. Very well developed body. Correct angulation. Could have better col (?) on tail. Good movement. Enough Temperament.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen, enkelte skriftmåter klarer jeg ikke å tyde så godt, mens andre som er helt umulig for andre å lese kan jeg til tider lese.

Dette må være Ligita Zake som har vært dommer?

Hun skrev nemmelig det på mine kritikker også :P

Kanskje hun liker temperamentsfulle hunder?

Ja, det var Ligita Zake som var dommer.

Tror det var det at begge hundene trakk seg litt vekk fra dommeren, men ikke så mye at det gjorde stort trekk for dem.

Har inntrykk at denne dommeren har god kunnskap om rasegemytt. Og belønner god oppførsel, etter rasestander :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk alle sammen, enkelte skriftmåter klarer jeg ikke å tyde så godt, mens andre som er helt umulig for andre å lese kan jeg til tider lese.

Ja, det var Ligita Zake som var dommer.

Tror det var det at begge hundene trakk seg litt vekk fra dommeren, men ikke så mye at det gjorde stort trekk for dem.

Har inntrykk at denne dommeren har god kunnskap om rasegemytt. Og belønner god oppførsel, etter rasestander :)

Mine gjorde ikke noe slikt overhodet. Så det er i alle fall ikke forklaringen her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Temperament har ingen ting med gemytt å gjøre (på utstillingskritikker), men om hvordan hunden takler settingen i en utstillingsring. Har selv skrevet kritikker hvor dommer f.eks. har sagt "noe usikker temp.", "forsiktig men vennlig temp.", "utm. temp.", "vennlig temp", "rasetypisk temp." Og de forskjellige dommerne har forskjellige uttrykksmåter.

Noen skrivere skriver "slurvete", men jeg har enda tilgode å se en kritikk som jeg ikke har klart å tyde :P Tenk dere selv å skrive for rundt 80 hunder på en dag og skrive like forståelig for hund nr 80 som for hund nr 1 (og i samme tempo gjennom hele dagen) :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...