Gå til innhold
Hundesonen.no

Gode hundebøker


Teserere
 Share

Recommended Posts

Har du lest en god hundebok som du anbefaler andre å lese?

Jeg anbefaler:

4104aXFhf7L._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU02_.jpg

"And it is time that someone stood up for dogdom: not the caricature of the wolf in a dog suit, ready to dominate its unsuspecting owner at the first sign of weakness, not the trophy animal that collects rosettes and kudos for its breeder, but the real dog, the pet that just wants to be one of the family and enjoy life."

Boken slår ulvemyten langt ned i støvlene. Og begrunner det hele bare så nøye og bra.

416Duu5BW6L._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU02_.jpg

"This is a fresh look at the world of dogs -- from the dog's point of view. The book introduces the reader to the science of the dog -- their perceptual and cognitive Abilities -- and uses that introduction to draw a picture of what it might be like to be a dog. It answers questions no other dog book can -- such as: What is a dog's sense of time? Does she miss me? Want friends? Know when she's been bad?"

Boken tar for seg hundens evne til å oppfatte verden med sine sanser. Du verden for en spennende bok!

Ps. beklager hvis det allerede eksisterer en slik tråd, men nå har jeg lett lenge uten å finne det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare sakprosa eller skjønnlitterært også? Hvis det gjelder romaner også, så er "Hunden som var Torsdag" en kjempesøt bok :) Handler ikke bare om hund, men er definitivt verdt å lese om man setter dyr høyt (og/eller liker god krim).

Hunden-som-var-Torsdag_productimage.jpg

Hvis det teller med bøker som man gjerne vil lese, så er denne en jeg vil lese ihvertfall :P

"Cesars regler"

cesars_regler2.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hvis det teller med bøker som man gjerne vil lese, så er denne en jeg vil lese ihvertfall :P

"Cesars regler"

cesars_regler2.jpg

heyheyhey, ikke undervurder cesar, boka hans om valpetida og videre i hundens liv er faktisk en veldig god, enkel og velformulert, velreflektert bok. ;)) den skrives jo i samarbeid med M. Jo Peltier som er ei ganske bra dame! boka heter "how to raise the perfect dog", og ja, jeg vil anbefale å lese den på ænglsk dersom man skulle ønske å lese den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heyheyhey, ikke undervurder cesar, boka hans om valpetida og videre i hundens liv er faktisk en veldig god, enkel og velformulert, velreflektert bok. ;)) den skrives jo i samarbeid med M. Jo Peltier som er ei ganske bra dame! boka heter "how to raise the perfect dog", og ja, jeg vil anbefale å lese den på ænglsk dersom man skulle ønske å lese den.

Undervurdere Cesar? I'm a fan :afro: Hehe jeg var faktisk helt seriøs, jeg vil gjerne lese den boka, jeg bare har ikke tid enda :) Skal passe på å lese den på engelsk når jeg får somla meg til å kjøpe den ihvertfall ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

:) Tar "utfordringen" Teserere..

Tekker frem noen bøker..av forskjellige grunner

«Hundeskolen, Familiehunden» (Marring, Holm og Grav). Pedagogisk oppbygd bok for valpe kjøpere. Tar for seg hundens utvikling. Treningstips og metoder. Problemløsning. Har også en fin oppslags del med problemløsning. Boka starter med «hjelp til å velge hund. Selv om dette kanskje er en bok for førstegangs hundeeiere synes jeg den er grei å bruke selv om jeg min siste hund er nr 8 (har 4 hunder nå). Anbefaler den til alle som kjøper og eller overtar hund..også till de som alt "bare" har en familiehund.

«Etologiboka» (Tappert) og «Om adferd og læring-for hundeeiere»(Øksenvad. Jeg har vært på 14 t «språkkurs» med Ø). Bra bøker om hundens utvikling, adferd, drifter og språk.

«Din hunds beteende i værdag og trening» (Gyllensten).Bra bok om å finne hundens motor og motivasjon..og om ulike typer hunder. Jeg har også vært på 2 foredrag med Gyllensten

«Agility, trene og tævla med din hund» Bra bok med god innføring i Agility

"Hundens stell og helse" Et leksikon for hundeeiere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Oi

Siden jeg har 300 hundebøker burde jeg kanskje skrive litt i denne tråden.

Disse bøkene er kanskje litt for viderekomne, men det ser dere selv- de fleste er på engelsk.

Dennison, Pamela: Bringing light to shadow

Scott and Fuller: Gentic and the social behavior of the dog

Blixt: mentalitetsboken

McConnell, P: The other end of the leash

Donaldson, Jean: Dogs are from Neptun, The cultur clash, OH behave

Book and Smith: Right on Target

Budiansky, Stephen: The truth about dogs

Killion, Jane: When pigs fly

Abrantes, Roger: Dog language

Handelmann: Dog language...

En fantastisk bok også på norsk

Holmgren: Fystræning for din hund

Hastings, pat: Structure in Action

Den beste hundeboken jeg har lest på flere år!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...