Gå til innhold
Hundesonen.no

avvende hunden til å sove i senga om natten


tm100017
 Share

Recommended Posts

Nå har vi en stankelbein som er litt bortskjemt etter at han skadet seg. Det har liksom blitt faste plassen hans og det å spørre om lov først har sklidd litt ut også (skylder på kjerringa ; ) - Nå er det ikke så alt for lenge til vi skal se til å skaffe oss en til og da møter vi vel samme utfordring som deg. Tror nok vi enkelt og greit bare sier at han får gå og legg seg og bare sender han ut av senga hvis han klarer å snike seg oppi. Blir det litt for mye mas på det og for å bryte den vanen, så er det bare å forhindre han fra muligheten ved å ha igjen døra f.eks

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Jeg har en tispe på to år og en valp på ti uker. Etter å ha ligget i senga mi et par uker for at valpen skulle bli trygg, prøvde jeg i natt å la dem være i stua og lukket døra til soverommet. Valpen pep en del, men den voksne var rolig. Kan jeg med god samvittighet gjøre dette, eller er det for tidlig for valpen? De går begge på tissematte ved døra når de skal gjøre fra seg, inntil det blir varmere i været........De to er gode venner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg skulle avvende mi fra å ligge i senga, så stengte jeg bare døra til soverommet. Hun hadde ligget i senga i 3 år, men når det kom barn i hus så ble det litt trangt med barneseng og hundeseng på rommet, så da røyk hunden ut. Hun har stor seng på stua å tillgang på hele leiligheta. Ble litt sutring de 3 første dagene, men ikke så ille att det forstyrret noe søvn. Fant henne utenfor døren på morgenen de første dagene også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er vel ikke noe svar på spørsmålet, men vi har gjort det så enkelt og greit som at soverommet er forbudt område. Han røyter en del, og jeg synes det er ekkelt med hundehår inne på et lite soverom. Derfor ble det slik. Dessuten liker jeg å være i fred når jeg sover, og bikkja både løper og snakker veldig i søvne, hehe :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg fikk problemer når frallen skulle sove fritt i huset jeg, og jeg oppdaget at faenskapen syntes det var fint å gjøre morgentoalettet i sengen før hun stod opp....... DA ble det slutt på bikkjer på soverommet og enkelt og greit - jeg lukka bare døra til soverommet og problemet av løst. Frallen prøver innimellom å gjennom døra, men har etterhvert forstått at den er lukket.

Akkurat nå om dagen er frallen i bur både dag og natt - vi har løpetid, og siden buret står på soverommet så betyr det at Noah får tilgang til seng natterstid - hvilket jeg synes er helt greit. Den lille stjeler så mye oppmerksomhet ellers at det er godt for gubben å få litt kjærleik uten hennes innblanding også. Om to uker er det ut av senga igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Khela har ligget i sengen min i snart 3 år nå, men jeg begynner i grunn å bli mektig lei alle hårene i senga. Det er forsåvidt mest bare på puta hennes, da hun har sin egen plass ved siden av puta mi, men av en eller annen grunn klarer de hårene å legge seg ooooveralt. Blir nok seng på gulvet ved siden av min fremover tenker jeg, hun klarer ikke hoppe opp i senga mi uansett, så tenker det går greit. Må bare være konsekvent :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • En C-hund kan være symptomfri, eller den kan ha plager. Det er jo veldig individuelt. En annen ting er at skjelettproblemer gjerne forplanter seg. Min hund har ikke forkalkninger, men hun har avlastet hoftene såpass mye at hun har fått subluksasjon i en skulder foran. Og hun får til stadighet låsninger i ryggen som må knekkes opp. HD er noe man må ta hensyn til hele tiden, mtp. at all aktivitet må tilrettelegges. Min hund har stort sett vært symptomfri og klart seg greit til tross for HD, men det har jo krevd en middels formue i massasje, laserbehandling, fysioterapi, svømming, injeksjoner, kosttilskudd osv. 
    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...