Gå til innhold
Hundesonen.no

yorkie princess

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av yorkie princess

  1. Hei! Høres ut som du har en del erfaring med klipping..Jeg har nettopp kjøpt Oster maskin og prøver å lære klipping av min shih tzu. Begynte med stor avstandskam, gikk gradvis kortere, og nå prøver jeg uten avtand. Men selvom jeg klipper ba med skjæret (tror det er nr 10), blir pelsen 2-3cm lang! Hva kan det komme av? Trodde hun ville bli nesten som barbert da? Bruker jeg feil skjær? Hun har myk valpepels enda. (Får ikke se på hos frisøren...hun vil vel ikke at kundene skal klare dette selv...ha ha)
  2. Jeg har små, lette hunder og bruker sykkelkurver ( harde, firkanta, polstrete som de har hos Tam til ca 700 kr). som spennes fast i nakkestøttene, samt sele festet inni dem. Bruker også en ekstra rem til å spenne kurven fast til seteryggen. Slik kan begge hundene sitte vendt mot hverandre over ett sete bak, og jeg har plass til å sette ting under dem. Det vikitgste: Hundene kan se ut av vinduet! Etter at jeg begynte med disse, har valpene ikke blitt bilsyke. Det er vel ikke like sikkert ved stor kolisjon som bur, men jeg har veid det opp mot trivselen. Dessuten har jeg da bagasjerommet bak disponibelt.
  3. Jeg har to små hunder som må klippes. yorkshire terrieren Bades og børstes en gang i uka. Klippes i kort valpeklipp annenhver måned med saks, jeg liker litt rufsete pels. Det er bare ørene som barberes for at tuppene skal synes godt på denne rasen. Klipper ansiktet med saks. Må være nøye med å vaske under øynene med vann hver dag på denne rasen. Yorkien har ikke underpels, men mer som menneskehår og får ikke den typiske hundelukten. Shih Tzuen min bades ca en gang i mnd og børstes et par ganger i uka. Klipper kort valpeklipp på henne også med Oster klippemaskin, holder ca 2 - 3 cm lengde på henne. Bamsekilpp! Hun har myk, slett, tykk pels.Klippes nøye rundt øynene med saks og tar skjegget så ikke det blir fullt av mat. Vasker under øynene et par ganger i uka. Ikke velg disse rasene hvis du ikke har mye tid! Men har du mye tid til småturer og kos, er dette fantastisk artige hunder!
  4. Jeg har en tispe på to år og en valp på ti uker. Etter å ha ligget i senga mi et par uker for at valpen skulle bli trygg, prøvde jeg i natt å la dem være i stua og lukket døra til soverommet. Valpen pep en del, men den voksne var rolig. Kan jeg med god samvittighet gjøre dette, eller er det for tidlig for valpen? De går begge på tissematte ved døra når de skal gjøre fra seg, inntil det blir varmere i været........De to er gode venner.
  5. Ja, jeg får prøve å klippe det vekk, for det sitter for hardt til å vaske..... takk for tips..
  6. Jeg har brukt en babytrille lenge. Helt supert! Plass til varer ved handling og utstyr på tur. Ingen har sagt noe om jeg har med denne inn på kjøpesentra heller, enda det er forbudt med hunder der. babytrille er mye billigere enn hundevogn og mye mer praktisk. Min yorkie på 2 år elsker å komme opp i vinterposen i trilla etter å ha gått en stund på snø og is...... Nå har jeg balanseproblemer, så uten vogna måtte jeg brukt rullator, noe jeg syns jeg er for ung til, så dette funker ypperlig. Og folk får tenke hva de vil! De som ikke er hundeelskere, ser egentlig ikke på oss i det hele tatt, de tror vel det er en baby oppi vogna...:-)
  7. Jeg trenger hjelp! Hvordan skal jeg få vekk størknet bæsj i rumpa på to uker gamle valper? Har prøvd med babyolje, men det sitter for godt fast. Mora er flink til å slikke dem, men tydeligvis ikke flink nok..
  8. Blandingsvalper er helt ok hvis du ikke skal drive med avl eller utstilling, det viktigste er at valpen og mora har blir skikkelig fulgt opp av veterinær og har helsebok. Sjekk selgeren hos veterinæren, for enkelte jukser med papirene også. Se både mor og far til valpen slik at du kan beregne hvordan din hund blir. Og besøk selger hjemme! Det sier mye om seriøsiteten hvordan de har det hjemme. Et sted jeg var, hadde de ti-tolv hunder stengt inne på et rom, og i stua var det et forferdelig bråk med bl. a. to store papegøyer som skrek hele tiden. Skal si jeg kom meg fort ut derfra! Selv driver jeg oppdrett av "designer dogs", dvs blanding av to renrasede hunder. Da planlegger man en blanding som forhåpentligvis vil forbedre hunden ved å dra fordel av begge rasenes gode sider. Valpene har vært veldig populære. Lykke til med hundekjøp!
×
×
  • Opprett ny...