Gå til innhold
Hundesonen.no

Gir dere Pedigree dentastix eller andre?


Gjest
 Share

Recommended Posts

Smulen var så glad i dentastix (pleide å gi en halv hver dag) at det funka som kriseinnkallingsord :D

Jeg brekker dem i passe biter, og legger dem i en boks (ikke lufttett).

Da blir de litt hardere :yes:

Smurfen får fortsatt en halv hver dag, mens valpen aller helst bare graver dem ned i et pledd el.l.

Jeg delfôrer med V&H og div kjøtt og bein, så behovet for dentastix er nok egentlig ikke tilstede

(det er dentastix fra Pedigree vi bruker).

Det er mest for kosen (selv om utgangspunktet var at de skulle få rensa tennene...)

Bruker både tørrfisk og pressede tyggepinner i tillegg (og alt mulig annet jeg kommer over som måtte egne seg)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her spiser de frosne oksehaler, margbein eller Royal Canin Oral Bar. En sjelden gang Pedigree Jumbone (men da driter de jo KABLER etterpå).

Tannhelse er viktig, spesielt på de her som spiser V&H. Tolererer ikke plakk/tannstein i det hele tatt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eurasieren fikk en stund pedigree dentastix nesten daglig, og endte med mye belegg og begynnende tannsten. Sluttet med dentastix, og det forsvant. Fikk dessverre aldri vent han til rått skikkelig, og han gnagde ikke noe særlig på ben, så her måtte det tannpuss til for å få vekk belegg. Valpen eg har nå er mer vant til å få litt av hvert, så her går det i kyllingvinger eller lår, oksehaler, nakkekoteletter og den type ting. Har ikke klart å finne margben/kraftben i butikkene rundt her enda. Enn så lenge har han hvite fine tenner, men han er bare 7 mnd :)

Du bor jo på Sotra, på Godvik er Bergens eldste slakterforretning, H Brakstad Eftf. Ligger inne på næringsområdet på Godvik (er jo bare å kjøre ned på veien til sotrabroen istedetfor å kjøre tunellene ;)) Der kan du få kjøpt alt det du vil :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge mine får antos sine tannrensere innimellom. Men mest for kos. Begge får v&h og annet rått samt okse"muskel", struper og annet tørket, rent snacks. Og tørrfisk!

Veterinæren skrøt hemningsløst av tennene til Chessea (7år) sist vi var der og lurte på hva jeg foret med osv. Hun har ikke tannstein og har aldri fått noe dentastix.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brukte kun den første pakka med Pedigree Dentastix. Det forsvant så fort at hvor ble tannpusse-effekten av? Slukt på sekunder. Og bikkjene mine er ikke spesielt store, heller små. Synes ikke de hadde den store gnage-effekten akkurat.

Jeg gir heller tørkede kyllinghalser, som krever litt tygging. Ellers går det i rå kyllingvinger og kjøttbein når jeg kan. Ikke varmebehandlede kjøttbein overhodet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

prøvde å gi en periode, de der lyse myke greiene. Han tygde dem i stykker, thats it. Spiste ikke noe av dem i det hele tatt. De der grønne "tannkostene" derimot, de liker han meget godt. Minuset er at de er svindyre ift størrlese syns jeg, så de får han bare en sjelden gang når vi har vært innom dyrelege. (kun der jeg har funnet dem)

Oksemuskler derimot elsker han, disse må også tygges på og han bruker 20min om ikke mer på en slik en. Så da får han helder det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chicka får Dentastix en gang i blandt (kjøper en stor eske og har den ganske lenge), når jeg har kjøpt esken så åpner jeg pakkene og putter de i ek boks så de blir harde til jeg skal gi hun dem, da holder de bitte litt lenger, men dentastix gir jeg mest for at hun syntes de er så gode.

For tennenes skyld så gir jeg hun fri tilgang på råhudbein, hun liker best de hvite.

Hun får også grisehaler og ører ganske ofte for å rense tennene.

Gir jeg hun råe bein så bare graver hun dem bare ned, enten i sengen sin inne eller under jorden ute.... :blink:

Hun er nå 10.5år og ALDRI tatt bort tannstein, hun blir jevnlig sjekket av veterinær og hun er helt imponert over de fine tennene til Chicka til tross for alderen ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, de får en hver idet jeg lukker døra for å gå på jobb. De elsker smaken og tygger så det skummer rundt leppene, men den varer ikke mer enn et lite minutt eller to. De får det fordi de blir veldig glade når de får det, ikke for tannhygienen sin del.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ett par bokser stående som jeg har fått i gave. Men jeg er ikke konsekvent i bruken, og har i grunn lite tro på dentastix. Men hun får en del oksehudbein. Vurderer å teste plaque-off, ettersom jeg fikk klage på tannhelsen hennes forrige gang vi var hos veterinæren og jeg tviler på at jeg gidder å være konsekvent på tannpuss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine får det jeg får tar i da jeg trenger det, enten det er bein, struper, tørka muskler/ører/hud/vom og noen ganger også dentastix. Men jeg bruker ikke så mye penger på sånt at jeg gidder å kjøpe dentastix, så jeg gir dem kun det hvis de har vært borte (hos mormor) og hun har handlet det til dem.

Dentastix får det ikke for tannhygienens del, men for kosens del. Det dekker den gamle hundens kjærlighetsbehov i 14 dager, det er jeg sikker på. Hun elsker de. Hadde hun svart på hva hun ville tatt med på en øde øy er jeg ganske sikker på at svaret ville vært "Dentastix!"..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...