Gå til innhold
Hundesonen.no

Pannekakerøre


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Hei lages det med bare mel egg salt og melk som på matprat eller har dere noen bedre tips?

Jeg kjøpte sånn ferdigrøre amerikanske her, men det er jo dyrt så tenkte lage selv. Er det forskjell på amerikansk og typisk norsk pannekakerøre? Såfall hva?

Og jeg burde vel kunne bruke stavmikser? Har sånn skikkelig stavmikser altså, sånn Gordon ramsay sak.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amerikansk pannekake er vel mye tykkere. Jeg har i alle fall alltid lært at pannekakene vi lager i norge skal være tynne og sprø. Er de for tjukke blir de gjerne deigete og tunge å spise.

Vi er to stk i husholdningen og bruker ca dette:

4 egg (tre om de er store som regel)

H-melk, usikker på hvor mye. I alle fall 6-7 dl.

Smør, litt smør så de ikke klistrer seg i panna, vanskeligere å lage tynne. Aner ikke hvor mye vi bruker, prøv deg frem. Men i alle fall 50-100g

Litt salt

Hvetemel til røra er passe. Den skal bli endel tynnere enn vaffelrøre, det er bare å prøve seg frem. Den skal kunne fordeles enkelt i panna når man "snurrer" på panna, men skal jo også være grei å få opp av pannen.

Stavmikser er stas :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig kjekk grunn-oppskrift som jeg varierer litt ettersom hva vi har i hus. Veldig lett å huske i alle fall.

5 dl væske (melk, fløte, kefir etc. Gjerne en blanding)

4 egg

3 dl mel

+ litt attåt, det være sukker, salt, smør, krydder etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det samme som soelvd, men jeg har ikke stavmikser *sjalu* . Vi har H-melk fordi jeg liker at den smaker mer og er litt tjukkere enn de andre variantene, så vi bruker den til alt som skal ha melk i.

Litt kefir som Puttiva skrev er også veldig godt, litt mer smak. Jeg har ikke noen fast mengde ingredienser, ser an hvor mange egg vi har og bruker som regel to eller tre, tar i litt melk og mel og ser hvordan konsistensen ser ut. Bedre med for lite enn for mye, for det er enklere å legge til melk om den er for tjukk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...)

Har jeg rømme så tar jeg litt av det i også.

Jeg har ingen mål, men begynner med mel (med litt salt i) også sper jeg ut med egg og tilslutt melk, som grunnregel har jeg at røren bør svelle i ca 30min før jeg steker pannekakene :) (Lager somregel røren på morgenen også setter jeg den ferdige røren i kjøleskapet og tar den ut når jeg skal bruke den, da er den ferdig svellet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...

Det blir grusomt kjedelig, det kan jeg bekrefte.... ;) prøvde å lage sunne pannekaker, men innså at det rett og slett må være iallefall 50/50 lyst og grovt mel etter min smak (noen liker sikkert det også, da...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Følger oppskriften? :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Natron er vel det som gjør at de hever seg og blir luftige? Og ikke-tørre? Tror jeg? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Takk for mange svar. :) og spesielt takk IW, hele greia kokte bort til kjøttkaker her da jeg ikke klarte bestemme med for om jeg sku lage amerikanske, men da utsetter jeg lett det og prøver vanlige det var litt komplisert.. :) Så kan jeg heller kjøpe de ferdige amerikanske igjen en annen gang, de funka de. ;)

Og ja, stavmikser er supert, jeg fikk en sånn bamix til jul, jeg må bare lære meg å bruke den mer.. Tar gjerne i mot forslag på det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...