Gå til innhold
Hundesonen.no

bra billig mat !


Strøssel
 Share

Recommended Posts

Sånn for eksempel:

Ingredienser

50 g smør

2 1/2 dl hvetemel

2-3 ss vann

Tilberedning

kjør alt sammen i en foodprocessor. Spe med vannet til slutt så du ikke bruker for mye og deigen blir for våt.

(nå har jeg ikke prøvd akkurat denne oppskriften, men stort enkler blir det vel ikke. Jeg ville nok droppet maskinen, og knadd for hånd = mindre oppvask. Ellers er det vel 2 sek. google å finne nesten like enkle oppskrifter som er bedre;-) )

Wait what? Paibunn vanskelig? Jeg lager ofte pai fra bunnen av, og har aldri holdt på med kjøleskaping eller forhåndssteking :P Blir godt lell!

DEIG

25 gram gjær

2 1/2 dl lunkent vann

1/2 ts salt

2 ss olje

2 dl grov sammalt hvete

4 dl hvetemel

Rører gjæren uti riktig temp vann, tilsetter resten og arbeider det sammen til det er glatt og fint. Heves i 30 minutt. Legger den i en smurt paiform, og har oppi ting som er godt. Som oftest bruker jeg broccoli, spinat mikset med bacon eller skinke, samt slenger over en oste/eggeblanding på toppen (2-3 egg, 2-3 dl melk, passe mengde ost, og godt krydder), blander det litt lett i formen. Stekes på 200 grader i 40-45 minutt ca (nederst i ovnen), sånn ca. La den stå pittelitt før den spises. Nomnom.

Paibunn er noe av de enkleste (og billigeste) å lage selv. Jeg lar den aldri stå i kjøleskapet før jeg presser den ut. Bruker ikke noen oppskrift men pleier å ha dette i deigen:

- grovmelblanding

- cottage cheese

- salt

- kaldt smør som jeg knar inn i deigen.

Gryte er også superenkelt å lage selv! Ta en boks hermetiske tomater, stek kjøtt og grønnsaker, evt mais, ananas o.l. og ha i litt buljong og rømme (evt masse rømme) el.l. - Voila!

Ok da. :lol: Kanskje det bare var google som skremte meg.. Da skal jeg teste!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Middag i dag: 4 kyllingfileter fra Firstprice (frosne)

Hvitløk

En boks hermetiske tomater

En boks naturell yoghurt

En boks kokosmelk

Litt løk

Litt olje

Shish-kebab kryddermiks (kommer på pose, 5 kr per pose)

Tar litt under halvparten av yoghurten og kokosmelken, blander det sammen med alt det andre, har i ildfast form og steker i ovnen.

TA DA - hjemmelaget tikka masala. :D

Serveres med ris. Dette her er nok til 3-4 middager for én person.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllinglår fra rema1000 har jeg kjøpt! De er kjempeenkle å tilberede, og gode!

Ellers elsker jeg rotmos av ulike slag. Billige, ferdig kuttet og fryste rotgrønnsaker får man jo over alt. Eventuelt lapskausblanding. Tilsett mel, smør og melk i blandingen og vips har du en stuing som passer godt til mange typer kjøtt :)

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Rema1000 har fiskegrateng til under 10 kroner!

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Koteletter på Kiwi

Frosne grønnsaker i alle former og varianter

Hermetiske bønner i alle former

Kyllingkjøttdeig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Den smaker jo bare dritt - bedre å legge på ett par tikroner og kjøpe "God gammeldags" fiskegrateng.

Eller kjøpe en cola. :D

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Kylling med saltvann og kjeden er ikke overraskende nok rema1k
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hørte på radioen i dag at en eller kjede, husker ikke hvilken i farten så derfor tipper jeg ikke, skal begynne selge kylling som er presset vann og salt inn i . Noe å tenke på når man tror man kjøper kyllingfile, man må begynne lese på kjøtt pakkene sitt innhold også.

Rema ja. Men extra, coop ol har også kyllinger som er tilsatt vann og salt - om det er samme fremgangsmåte som rema har begynt med, aner jeg ikke. Solvingens sine er samme ulla, men der er det DÅRLIG merket.

Ironisk nok gir jeg ikke bikkjene kylling tilsatt salt, men spiser det selv uten å nøle. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser ikke den fiskegratengen selv jeg altså, jeg lager heller sjæl. Men billig er det, og det er jo mat, så fint for en med dårlig råd.

Lager så mye jeg kan fra bunnen av, men jammen er det dyrere enn å kjøpe ferdig. Det er jeg enig med Loke i!

At man ikke kan få kjøpe kjøtt uten vann og salt tilsatt er jo veldig synd da. Jeg bruker mye penger på kjøtt, da jeg ofte ikke synes det er like godt det frysedisken har å tilby. Solvinge sine kyllingfileter er noe ordentlig dritt. De stinker helt enormt, og jeg orker ikle spise dem. Greit kylling lukter litt, men ikke død.

Forøvrig kan jeg anbefale oppskriftssidene til Grete roede! Selv om man ikke slanker seg, så er mange av oppskriftene der basert på at man lager alt selv. Enkle oppskrifter man lett kan lage billig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den billigste og samtidig sunneste retten jeg vet om er hjemmelaget lapskaus. Særlig fremover nå, med bare norske grønnsaker. Poteter, kålrot, sommerkål, løk, gulrot i litt buljong, litt pepper og salt, et laubærblad om man vil, og pølse av noe slag hvis man ønsker det. Billig, fullstendig hjemmelaget, bare norske råvarer og sunt! Kan lages i gigaporsjon og fryses ned også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
    • Sikkert mange som sier ja takk til en sånn ordning så lenge man blir litt kjent først hvertfall. 
    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...