Gå til innhold
Hundesonen.no

Ultralyd i morgen... og sommerfuglene flakser villt!


Ymirheim
 Share

Recommended Posts

Trenger å få blåst ut litt nervøsitet så kanskje disse sommerfuglene jeg har i magen tar seg en middagshvil eller noe.... ;)

Som tittelen sier, i morgen skal jeg avgårde å ta ultralyd av rottistispa mi, hun er da på 26 døgnet etter første inseminering og 24 døgnet etter siste inseminering...

Hadde egentlig tenkt å vente til etter påske, for da er det mere sikkert at resultatet ikke lyver. Men jeg ringte til vetten i går og spurte om det var for tidlig å komme inn i morgen og hun sa at siden det er en Rottweiler det er snakk om så skulle det gå bra (hvorfor rasen har noe å si, det vet jeg ikke?...)

Men nå gruer/gleder jeg meg så mye at jeg vurderer nesten å vente til etter påske alikevel, utsette skuffelsen hvis det viser seg å være tomt der inne.... :/

Jeg håper og tror at hun er drektig, har sett flere tegn på hun de siste par ukene, men er redd for at det er bare noe jeg innbilder meg..

Har laget meg en positiv liste over hvis det viser seg at hun venter valper/er tom. Så blir det kanskje ikke så tungt å svelge hvis hun er tom? (vet jeg er teit, men vi hundeeiere gjør ganske mye rart, så hva spiller det noen rolle sier nå jeg)

Positivt hvis hun venter valper:

- Da får vi jo valper jo! :)

- Valpekjøperne blir veldig glade

- Vi får tilført nytt blod til Rottweileravlen i Norge

- Vi får valper etter en hannhund som til nå ikke er brukt i Norge tidligere

- Vi får valper etter en utrolig god hannhund :)

- Vi taper kanskje ikke penger på denne insemineringen

- Vi får oss et avkom fra eget oppdrett

- Vi får sommervalper (og ikke vintervalper, som vi gjør hvis vi parrer på neste løpetid)

- Vi slipper utgiftene med en ny parring i år

- Vi slipper stresset med å reise til Tyskland med tispa

Positivt hvis hun er tom:

- Tispa kan konkurrere på Rottweiler NM i år

- Vi kan reise til Spania med familien i Juni

- Vi står friere til å ta en helgetur sørover for å trene med andre avdelinger av Rottweilerklubben

- Vi slipper å ta fri fra jobb

Ser jo at det er mye mer som er positivt med å vente valper enn ikke, å det er jo derfor hun er inseminert også... :P

Så nå krysser jeg allt jeg har av fingre, tær, armer og bein og håper på fantastiske nyheter i morgen :)

og nei, er ikke mindre nervøs nå, kanskje enda litt mere faktisk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, krysser fingra for dere! Sjøl om dere mister en sesong, må jeg si at det er veldig kult at dere velger å bruke ei tispe som faktisk er brukandes til annet enn å boffe hjemme på gården og tusle turer i skogen. Hvis hun er drektig, er du nødt til å lage en kull-tråd, altså! :)

Heier på dere! :cheer:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, krysser fingra for dere! Sjøl om dere mister en sesong, må jeg si at det er veldig kult at dere velger å bruke ei tispe som faktisk er brukandes til annet enn å boffe hjemme på gården og tusle turer i skogen. Hvis hun er drektig, er du nødt til å lage en kull-tråd, altså! :)

Heier på dere! :cheer:

takker for det :) tanken bak er jo å lage flere tisper og hannhunder som er brukandes til mere enn å boffe hjemme på gården og tusle turer i skogen ;) hehe ;)

har planer om en kull-tråd, så hun bør jaggu være drektig ja :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk alle sammen! :)

kjenner jeg har veldig store forhåpninger her nå, selv om jeg prøver å ikke ha det... ;p

men når mange av tegnene på drektighet er tilstede så er det vanskelig å la være å ha høye forventninger til morgendagen... ;)

kan ikke klokka gå litt fortere daaa??! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har vi vært hos vetten. Men nå er vi bare mere frustrert og spent enn før vi dro. For hun var veldig usikker og det virket som hun ikke var så stødig på å tyde ultralyd. Og i tillegg så ultralyd apparatet deres ut som det var fra krigen ;p så vi ble bedt om å komme tilbake på tirsdag etter påske for da er det flere veterinærer tilstede også har Axi kommet litt lengre i drektigheten. Hun sa hverken nei eller ja til at det var valper der, så det er nå et ørlite håp enda :)

Men gud, så frustrerende dette er! ;p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såå frustrerende da!

æsj altså. Jeg som håpet jeg kunne gratulere dere...

Dumt av vetten å si at dere kan komme da, hvis utstyret er fra krigen og hun ikke har god kompetanse på UL i tillegg... Synes vetrinærer bør vite sine begrensninger her altså. Tenk å frustrere oss dyreeier på den måten!

God Påske!

og nyt tiden med en tispe som forhåpentligvis har noen rottiser i magen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken vet bruker dere?

Krysser fingrene for mange søte småtasser, og bare si fra om de trenger snusersosialisering :)

Bruker Heimdal Dyreklinikk, det var der hun ble inseminert også :) er superfornøyd med dyrlegene og assistentene der oppe, får bestandig god hjelp og man føler at de virkelig bryr seg om hundene dine, fikk neste ultralyd gratis også, siden hun ikke kunne gi oss noe klart svar i dag. Det synes jeg var veldig snillt gjort, ihvertfall med tanke på at jeg fikk beskjed om at det ikke var for tidlig da jeg ringte på mandagen.

hvis jeg vinner en million i Lotto på lørdag så tror jeg jammen jeg skal sponse de med et nytt ultralydapparat :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...