Gå til innhold
Hundesonen.no

Din beste pizzaoppskrift!


Mud
 Share

Recommended Posts

Har invitert opphavet til middag på lørdag og har bestemt meg for å lage hjemmelagd pizza siden det er så billig, enkelt og godt :P

Vanligvis kjøper jeg sånn gul deigpakke, tar på hakkete tomater, ost og så purre/ vårløk og diverse kjøttgreier ( bacon, skinke, chorizo etc)

I tillegg pleier jeg kjøpe Peppes rømmedressing.

Mamma liker ikke hvitløk ( :| ) og ingen av de liker hvis det blir for sterkt.

Trenger nye tips :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle her i hus liker forskjellige pizza typer, vi lager bare 3 forskjellige mindre pizza. Men deigen er hjemmelaget, hvitløk dressing er også..

Du kan jo lage mini pizza, noen enkle noen sterke og noen uten hvitløk. Du tar bare en liten bolle på ferdig bunnen å skjærer rundt da får du flere små runde pizza :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taco pizza:

valgfri type kjøttdeig med tacokrydder på og salsa som pizza saus og feks mais, løk paprika, annanas og hva man ellers måtte like til taco..

pizza med kylling og bacon:

Kyllingfilet i biter eller kyllingkjøttdeig og noe grønnsaker oppå

Pizza med biff og skinke

Altså, pizza kan jo være hva som helst stort sett. Bare fantasien setter grenser :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tomatpuré, kjøttdeig (legg strimlene rå utover, de blir stekte når pizzaen stekes)løk, baconbiter. Pizzakrydder, revet ost (skikkelig ost, *det er ikke ost alt som smelter*). Jeg bruker bare Tine revet ost. Norvegia og Jarlsberg.

Eventuelt kan du ha på ananas, sopp, skinke.

Prøv Creme fraiche til. Gjerne en grøn salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har verdens beste pizzabunnoppskrift for de som liker tynn,italiensk pizzadeig i alle fall.

ca 2-3 dl lunka vann blandes med LITT gjær. Kanskje 1/5-del. Ikke mer i alle fall. 7-8g salt, en dæsj olivenolje, en god dæsj hvitløkspulver og en dæsj med urter, gjerne ferske. Ha i mel til deigen er smidig. Siden det er såpass lite gjær så skal deigen gjerne heve 3-4 timer et lunt sted. Så kjevler du den utover, nok til to tynne bunner i langpanne. trikset da er å ha lite oppå - det blir fort for mye av det gode. Ikke altfor mye ost.

Lag gjerne skorpe og er du i skikkelig godhumør kan du smøre med olivenolje på skorpen og strø med litt urter oppå. Det blir skikkelig nam!

Inn i ovnen på så høy varme som mulig, vi kjører de på 290 grader. Pizzastein er selvsagt det beste. Den blir i alle fall fantastisk. Jeg har bare ost, bacon, pizzasaus og oregano på toppen. Enkelt men fantastisk godt!

Edit: og jeg vil ikke høre noe mas om at det er mye jobb å lage deigen sjøl. Det tar 5 minutter for hånd, kortere tid i maskina (men ideelt sett skal det jo eltes litt lenger, selvsagt). 5 minutter å kjevle de ut.

Edit 2: siden du får gjester pleier det å være kjekt å lage flere små også! Det gjør vi om vi får besøk og gjestene får selv hive på hva de vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lillesøster hadde fått servert pizza med pesto i stedetfor tomatsaus her om dagen. Skeptisk... men for de eventyrlystne, værsågod!

Min mors ultimate favoritt, det :) Vi har pizzaovn og lager hver vår pizza.

Jeg elsker innbakt! Masse ost, kjøttdeig, rødløk, tomatpure og mais. Også dolmiosaus på kjøttdeigen. Det er nam, det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden det har blitt helt hjemmelaget pizza her nå. :(

Denne er god!

Du trenger: Toro-miks av deigen, Toro Pizzafyll-pose med smak av tomat og løk, kjøttdeig, tomatpuré, en løk, en boks med mais og ost (gjerne en ferdig revet med miks av vanlig gulost og cheddar).

Mikse og la deigen heve mens du steker kjøttdeigen, blander inn finhakket løk og mais, blander så inn pizzafyll-posen med vann og rører godt. Kjevler ut deigen og legger den i en på stekebrett med olje under og deien skal IKKE være for tynn.

Smører hele bunnen med tomatpuré, og heller over kjøttdeigblandingen, for å toppe med ost og inn i ovnen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her skal det lages mye pizza fremover :D

Mamma og sambo liker tykk bunn, jeg liker tynnest mulig , så vi kjører en middelvei. Kom gjerne med flere favoritter, jeg blir inspirert! Lillesøster lagde faktisk en knallgod pizza her om dagen. Tomatsausen lagde hun ved å smøre på tomatpurre, raspe gulrot over og så pepper før hun la på ost og topping. Knallgod! Og sunt!

Edit: men legger dere osten øverst?? Er ikke det litt omvendt? :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saus: 3-4 tomater, en spiseskje tomatpuré, litt olje, krydde, salt og pepper.

Det er pizzasausen som gjør en god pizza, og en god pizzasaus er en enkel saus. Skjær tomater i små biter, og rør rundt i tomatpuré og litt god olivenolje. Ha i krydde, oregano er en klassiker, men litt frisk basilikum kan også gjøre susen. Litt salt og pepper. La stå i kjøleskap en times tid.

Fyll: Tunfisk, kapers, og rødløk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Saus: 3-4 tomater, en spiseskje tomatpuré, litt olje, krydde, salt og pepper.

Det er pizzasausen som gjør en god pizza, og en god pizzasaus er en enkel saus. Skjær tomater i små biter, og rør rundt i tomatpuré og litt god olivenolje. Ha i krydde, oregano er en klassiker, men litt frisk basilikum kan også gjøre susen. Litt salt og pepper. La stå i kjøleskap en times tid.

Fyll: Tunfisk, kapers, og rødløk.

Den er ikke noe for mamma som skyr alt fra havet, men den tror jeg kan bli en klassiker hos meg og Ask.. Hørtes god ut! Hva slags tunfisk bruker du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem, hvordan tror du Peppes etc får det til? :P

Det er jo forsi toppingen av kjøttet der ikke dekker overhodet, som skinken som bare blir fordelt over osten, sausen og alt er under på Peppes sine pizzaer. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tulip: hvor får jeg kjøpt salvie?

Edit: og steker du svinekjøttet først eller legger du det rått oppå?

Du får både tørket og fersk salvie på vanlig matbutikk. Jeg steker det på svak varme først, såsant det ikke er veldig veldig tynne strimler. Skjærer jeg selv av et større stykke steker jeg ikke først, for da bestemmer jeg jo tykkelsen selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er ikke noe for mamma som skyr alt fra havet, men den tror jeg kan bli en klassiker hos meg og Ask.. Hørtes god ut! Hva slags tunfisk bruker du?

Normalt bare kjøper jeg rimelig tunfisk (i vann) på Rema :P Funker helt fint. Evt. lage en liten "marinade" på olje, salt+pepper, krydder å ha på bare tunfisken, for å få frem litt smak.

Kylling kan være greit alternativ til tunfisk, men jeg liker å ha andre ting til kyllingpizza - chilli og pesto!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo forsi toppingen av kjøttet der ikke dekker overhodet, som skinken som bare blir fordelt over osten, sausen og alt er under på Peppes sine pizzaer. :)

Altså: bunn, saus, ost, topping!

Jeg liker italienskinspirert pizza best, men lager normalt bunnen litt tykkere. Liker ikke den norske familiepizzaen, som ofte har altfor mye kjøttdeig (eller annet pålegg), saus og ost. En god pizza skal bestå av en knall tomatsaus (som lukter og smaker tomat), en god ost (Jarlsberg) i moderat mengde, og litt fyll (maks tre ting, og kun ett kjøttpålegg!) - litt ruccola og parmesan på toppen, til servering, er også knall (og gjerne en smakssatt olivenolje - chilli for eksempel).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden nevøen min på 15 også plutselig skal være med blir det to pizzaer. Begge blir med bunn strødd med litt oregano, og tomatsaus lagd av hakkede tomater, tomatpurre og frisk basilikum.

Den ene får topping med hvitløk/ chili og basilikum marinert kylling ( bør jeg droppe basilikum der? ) og chorizo og den andre får skinke og Peppes kjøttboller. Begge får Tines 4 oster .

Det må vel være noe for enhver smak?

Ask og jeg skal ha oliven i tillegg. De andre er søre der så det tar vi på etterpå.

Edit: også får begge purre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...