Gå til innhold
Hundesonen.no

Middagstips for kresne studenter


laikamor
 Share

Recommended Posts

Dette har blitt gjort ;) Så nå er det hovedsaklig pasta og pølser (hvem liker ikke pølser liksom :icon_confused::lol: ) han ikke er så gira på.. Men, det er jo enkelt å unngå da :)

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Både jeg og hundene mine ELSKER pølser :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God og enken/billig oppskrift:

Steker opp en pakke med kjøttpølse i strimler og løk, hiver oppi kuttet kinakål og steker det til det blir "bløtt", hiver oppi championg og steker litt til. Så tar man saften av 2 appelsiner (evt. flere) og kutter opp litt ingefær og putter oppi. la det koke litt, samt ta i litt sojasaus :) Til slutt tar man litt majsenja for å få sausen litt tykkere. Koker opp ris, og serverer ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"risotto" Det er ikke ekte risotto da. Men kok masse ris med litt buljong, stek en pakke kjøttdeig, stek eventuelle grønnsaker dere spiser, jeg liker veldig godt å bare såvidt steke gulrot, sånn at den fremdeles er ganske hard, mais, eventuelt purre/løk, paprika ol. Hender jeg bruker tacokrydder på kjøttdeigen for å få litt mer smak, ellers funker diverse andre krydre. God mat for flere dager og kan tilpasse ingredienser etter hva man liker. :)

Eneste er at man skal huske på at ris skal kjøles ned fort om det skal lagres, er noe med bakterier og sånt. Så fort som mulig inn i kjøleskapet. Og ris er BILLIG om man ikke kjøper hurtigris og boil in bag ol.

Edit: Oppskriften er egentlig argyr sin, men vi hadde mye sånt da vi vokste opp hjemme. Men da med litt tomatpurre oppi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

800gr kjøttdeig

1 pose med taco krydder og bland dette.

Ta en skje og ta små klatter og legg i pannen, stekes til kjøttboller, tacokjøttboller

Kan serveres med pasta, potetmos, poteter(vanlig eller båtpoteter i ovnen). Kan også ha fløtesaus eller annen saus til.

:)

Jeg kjøpte inn mye kjøttdeig til samboers bursdag der vi skulle ha taco og det ble MYE igjen. De pakkene fryste jeg ned helt til jeg fant ut at jeg skulle lage tacokjøttboller. Lager de og spise litt til mat den dagen og frøs ned resten sånn at jeg kan ta de opp og varme de på panna når det passer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Strimlet svinekjøtt(eller kylling)

En kartong kremfløte

En spiseskje tomatpure

Ris eller pasta

Stek kjøttet, hell over fløte og bland inn tomatpure! salt og pepper etter smak.. Kok opp ris eller pasta:)

kjempe enkelt og mildt og godt på smak! koster vel rundt 50lappen om du handler det billigste alternativet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Takk, den vil jeg teste ut, eventuelt med kylling/kyllingkjøttdeig. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke student (bare halvfattig nav-slave) men elsker slike tråder. Bare pøs på med tips folkens :)

Et tips om man liker kjøttboller er coop sine medlemstilbud (må være medlem da, men det er gratis å bli det) på 1 kg kjøttboller til 30 kr. De er faktisk gode også ! De har svinesnitzler på samme tilbudet, ei pakke

Noen over her foreslo ovnsstekte potetbåter og det er kjempe snadder ! En annen ting vi gjør er å kutte potet og gulrot i små terninger og steike i panne med olje, litt smør og salt/pepper. Nam nam :) (jeg fikser ikke kokt potet nemlig)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Er enig med Ingvild altså - lær deg å lik grønnsaker :D. Kjempelett, I know (jeg brakk meg om jeg fikk potet i munnen liksom). Sånn gulrot/potetmos er jo knallgodt, og kan varieres ved å blande inn kålrot også (da blir det liksom kålrotstappe da.... og herremin, nå fikk jeg lyst på pinnekjøtt!!).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...
Guest Yellow

Jeg synes i hvert fall at den er veldig god. Jeg er ikke så glad i kyllingkjøttdeig selv, men den blir sikkert god med det også :)

Har testet den ut med kyllinkjøttdeig (som jeg digger) og det ble godt, skal gjentas. :)

I dag blir det "restemat" her for å få brukt opp en del vi har før det går ut.

Tacogryte med svinekjøttdeig, tacokrydder, salsa, 2 store tomater, ost og en skvett melk. Serveres med ris og et pitabrød til hver.

Hadde man hatt litt bedre råd kunne man unnet seg en god salat til istedet for pitabrød, men ble billigmiddag i dag med det vi hadde. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Hjemmelaget pizza kan også gjøres ganske billig, vertfall om man bare er to voksne som skal spise. Da holder jo en langpanne pizza til flere måltider også :)

Kjøp mat på tilbud og vær heller ikke redd for å kjøpe "billigmerker" for det er oftest like bra som dyrere. Har man fryser er det toppers med tilbudshandling. Sjekk også halv pris kurvene i butikkene, alt av kjøtt kan fryses den dagen det går ut på dato og holder seg i frysen. Yoghurt (som er blitt veldig dyrt) holder flere dager over best før dato, også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...