Gå til innhold
Hundesonen.no

Middagstips for kresne studenter


Recommended Posts

Skrevet

Dette har blitt gjort ;) Så nå er det hovedsaklig pasta og pølser (hvem liker ikke pølser liksom :icon_confused::lol: ) han ikke er så gira på.. Men, det er jo enkelt å unngå da :)

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Skrevet

Er ikke så gira på pølser selv, egentlig, generelt ikke på helfakrikatet kjøtt, men spiser det jo. :) Typsisk for meg at biffer, svinebiffer, kyllingfileter, kalkun og denslags ikke er billig, hehe.

TS: Og nei da, alle kan være kresne, og er lov til å ikke like ALT, men er noen som bare har sett for seg at de ikke liker matvarer, når de egentlig gjør det i retten alikevel. :) Er ikke slik at jeg er noe glad i å gomle løk f.eks, men det gjør seg utmerket i mye mat.

Både jeg og hundene mine ELSKER pølser :aww:

Skrevet

God og enken/billig oppskrift:

Steker opp en pakke med kjøttpølse i strimler og løk, hiver oppi kuttet kinakål og steker det til det blir "bløtt", hiver oppi championg og steker litt til. Så tar man saften av 2 appelsiner (evt. flere) og kutter opp litt ingefær og putter oppi. la det koke litt, samt ta i litt sojasaus :) Til slutt tar man litt majsenja for å få sausen litt tykkere. Koker opp ris, og serverer ;)

Skrevet

"risotto" Det er ikke ekte risotto da. Men kok masse ris med litt buljong, stek en pakke kjøttdeig, stek eventuelle grønnsaker dere spiser, jeg liker veldig godt å bare såvidt steke gulrot, sånn at den fremdeles er ganske hard, mais, eventuelt purre/løk, paprika ol. Hender jeg bruker tacokrydder på kjøttdeigen for å få litt mer smak, ellers funker diverse andre krydre. God mat for flere dager og kan tilpasse ingredienser etter hva man liker. :)

Eneste er at man skal huske på at ris skal kjøles ned fort om det skal lagres, er noe med bakterier og sånt. Så fort som mulig inn i kjøleskapet. Og ris er BILLIG om man ikke kjøper hurtigris og boil in bag ol.

Edit: Oppskriften er egentlig argyr sin, men vi hadde mye sånt da vi vokste opp hjemme. Men da med litt tomatpurre oppi.

Skrevet

800gr kjøttdeig

1 pose med taco krydder og bland dette.

Ta en skje og ta små klatter og legg i pannen, stekes til kjøttboller, tacokjøttboller

Kan serveres med pasta, potetmos, poteter(vanlig eller båtpoteter i ovnen). Kan også ha fløtesaus eller annen saus til.

:)

Jeg kjøpte inn mye kjøttdeig til samboers bursdag der vi skulle ha taco og det ble MYE igjen. De pakkene fryste jeg ned helt til jeg fant ut at jeg skulle lage tacokjøttboller. Lager de og spise litt til mat den dagen og frøs ned resten sånn at jeg kan ta de opp og varme de på panna når det passer :)

Skrevet

Strimlet svinekjøtt(eller kylling)

En kartong kremfløte

En spiseskje tomatpure

Ris eller pasta

Stek kjøttet, hell over fløte og bland inn tomatpure! salt og pepper etter smak.. Kok opp ris eller pasta:)

kjempe enkelt og mildt og godt på smak! koster vel rundt 50lappen om du handler det billigste alternativet!

Skrevet

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Skrevet

Gullgryte:

Du trenger:

Kjøttdeig

1 glass thai curry

smør til steking

2 dl matfløte

1 rødløk

1 pk sukkererter

Stek kjøttdeig. Skjær rødløk i båter og fres sammen med kjøttdeigen.

Tilsett karrisaus og matfløte. La det koke inn et par min.

Sukkererter tilsettes like før servering, så de holder seg sprø.

Server med ris.

Ellers er det jo masse oppskrifter å finne på Matprat b.la :)

Takk, den vil jeg teste ut, eventuelt med kylling/kyllingkjøttdeig. :D

Skrevet

Er ikke student (bare halvfattig nav-slave) men elsker slike tråder. Bare pøs på med tips folkens :)

Et tips om man liker kjøttboller er coop sine medlemstilbud (må være medlem da, men det er gratis å bli det) på 1 kg kjøttboller til 30 kr. De er faktisk gode også ! De har svinesnitzler på samme tilbudet, ei pakke

Noen over her foreslo ovnsstekte potetbåter og det er kjempe snadder ! En annen ting vi gjør er å kutte potet og gulrot i små terninger og steike i panne med olje, litt smør og salt/pepper. Nam nam :) (jeg fikser ikke kokt potet nemlig)

Skrevet

Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Skrevet
Lær deg å spise grønnsaker. :lol: Seriøst, det er billig, næringsrikt, mettende, sunt og delikat. Jeg spiser veldig mye gulrot, løk, blomkål og brokkoli, og det er gode, rimelige grønnsaker som er lette å like og lette å tilberede. Jeg er veldig tilhenger av å dampe grønnsaker, for da får de ikke sånn ihjelkokt konsistens. I tillegg har jeg for tiden veldig hekta på potet- og gulrotmos. Skjær opp poteter og gulrøtter i biter, kok noen minutter til de er møre, hell av vannet, mos grønnsakene, tilsett finhakket hvitløk, smør, salt, pepper og matfløte, og rør sammen. Helt nydelig! Og såpass saftig at du ikke trenger saus om du f.eks. spiser et stykke kjøtt ved siden av.

Og ellers er mine tips å bruke mye løk, hvitløk og gulrot i matlagingen. Det er en enkel og billig måte å få mye smak på. :)

Er enig med Ingvild altså - lær deg å lik grønnsaker :D. Kjempelett, I know (jeg brakk meg om jeg fikk potet i munnen liksom). Sånn gulrot/potetmos er jo knallgodt, og kan varieres ved å blande inn kålrot også (da blir det liksom kålrotstappe da.... og herremin, nå fikk jeg lyst på pinnekjøtt!!).

Skrevet

Takk, den vil jeg teste ut, eventuelt med kylling/kyllingkjøttdeig. :D

Jeg synes i hvert fall at den er veldig god. Jeg er ikke så glad i kyllingkjøttdeig selv, men den blir sikkert god med det også :)

  • 3 weeks later...
Guest Yellow
Skrevet

Jeg synes i hvert fall at den er veldig god. Jeg er ikke så glad i kyllingkjøttdeig selv, men den blir sikkert god med det også :)

Har testet den ut med kyllinkjøttdeig (som jeg digger) og det ble godt, skal gjentas. :)

I dag blir det "restemat" her for å få brukt opp en del vi har før det går ut.

Tacogryte med svinekjøttdeig, tacokrydder, salsa, 2 store tomater, ost og en skvett melk. Serveres med ris og et pitabrød til hver.

Hadde man hatt litt bedre råd kunne man unnet seg en god salat til istedet for pitabrød, men ble billigmiddag i dag med det vi hadde. :D

  • 2 weeks later...
Skrevet

Hjemmelaget pizza kan også gjøres ganske billig, vertfall om man bare er to voksne som skal spise. Da holder jo en langpanne pizza til flere måltider også :)

Kjøp mat på tilbud og vær heller ikke redd for å kjøpe "billigmerker" for det er oftest like bra som dyrere. Har man fryser er det toppers med tilbudshandling. Sjekk også halv pris kurvene i butikkene, alt av kjøtt kan fryses den dagen det går ut på dato og holder seg i frysen. Yoghurt (som er blitt veldig dyrt) holder flere dager over best før dato, også :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
    • Med denne innstillingen kommer du til å få mange overraskelser i hundeholdet ditt i årene som kommer:) 
    • Tenker at du først og fremst må stikke fingeren i jorda å innse hva slags gener valpen din har. Alle disse tre rasene har grunnleggende mye jaktinstinkt. Alt beror seg ikke på at du er flink til å trene hunden din i valpestadiet. Om du har valp etter foreldredyr/linjer med mye stress og lite impulskontroll har du mildt sagt en jobb foran deg Jeg hadde aldri, ALDRI stolt på min amerikanske bulldog alene rundt små dyr eller katter. Det ville høyst sannsynlig blitt blodbad. Ikke fordi han var slem, ond eller dårlig trent. Men fordi han hadde ett voldsomt jaktinstinkt. Jo før du innser at det mest sannsynlig kan være tilfelle med din hund og, dess bedre er det. Tilrettelegg for minimalt med triggere for hunden din og å holde dyra skilt når du ikke hjemme eller kan følge godt med på interaksjonen mellom dem er mitt beste tips til deg. Pluss, trene på impulskontroll og konsentrasjon. Atferden på hunden din kommer garantert til å forandre seg når den går igjennom de forskjellige kjønnsmodningsfasene - kanskje spesielt dersom du har hannhund.  Fortsett å trene gjennom hele livet til hunden din så minimerer du sjansen for at noe går galt. 
    • Jeg meldte en bekymring til mattilsynet i sommer. Hadde masse bevis på at dyrene ikke hadde det bra, hadde samtaler på telefon, SMS, mailkorrespondanse med saksbehandler fra Mattilsynet, pluss jeg lagde egen googledisk-folder med bilder og videoer av forholdene som hun/de fra Mattilsynet hadde fri tilgang til. Jeg vet også at Mattilsynet var der i hvert fall en gang på befaring. Det endte i at eieren fortsatt har dyrene, noe jeg syntes er heeelt hårreisende.  Hundene hadde tak over hodet, tilgang til mat og vann - så da var det ikke skjellig grunn til omplassering. På tross av at de konstant sto ute, sloss så blodet sprutet og ikke ble møkka for... Nå har jeg flytta, men da jeg fortsatt bodde i området stod det to voksne pluss fire/fem valper i samme hundegård. Alle utenom den ene var forholdsvis store driv- og jakthunder på rundt 25/30 kilo. Tror også at Mattilsynet har sykt mye å gjøre, med lite ressurser til å gjennomføre alt, at de kun har mulighet til å befare bekymringer der dyr er døende eller har veldig, veldig kummerlige livsforhold. Det du beskriver er selvfølgelig helt ******, men trolig ikke nok til at Mattilsynet kommer til gjøre noe.. Dessverre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...