Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye pølser?


Rotaflor
 Share

Recommended Posts

Jeg vil naturligvis at valpen min skal ha et sunt og godt kosthold. Det er en salukivalp som nå veier ca. 13 kilo.

Hun får tørrfor til vanlig. Av og til bytter jeg ut 1/3 av dagsrasjonen med tørrfor med en kotelett eller noe sånt. Til trening får hun pølsebiter. Det kan vel bli 1/2 - 1 pølse om dagen. Det er grillpølse eller wiener, helst laget av kalkun/kylling.

Blir det for mye pølse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Vel, en halv til en pølse om dagen er ganske mye for en hund. Spesielt en liten valp. Det blir en stor del av dagens formengde. Pølse er usundt for hunder, akkurat som mennesker. Ikke noe farlig med litt nå og da, men en pølse om dagen, det ville ikke jeg spist engang, og jeg er prosentvis rimelig mye større enn en 13 kg salukivalp :P Så jeg ville kutta ned på pølsa og heller brukt foret, sundere godbiter, lek eller kos og klapp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det høres ut som du bruker veldig store biter av pølsa når du belønner. Til sammenligning har jeg med mine to på langturer i helgene, og har da med 1-1.5 wienerpølse som de får i løpet av hele turen, som gjerne kan ta 5-7 timer. :)

Det er ikke størrelsen det kommer an på, men at hun får smaken av noe godt. Du kan feks prøve å skjære pølsa i to på langs, deretter i to, og så millimetertynne skiver av de bitene. Da blir det veeeeldig mange godbiter. :)

Edit: Jeg bruker omtrent aldri pølse under trening, men gir det som kaloririk tursnacks så de skal holde lenge og ha lyst til å komme tilbake til meg. På trening bruker jeg så og si alltid rått eller tørka kjøtt,

Endret av SandyEyeCandy
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kutt ut pølse fullstendig er mitt råd, det er fryktelig usunt for en hund, og ingen grunn til å gi dette til din hund overhodet og iallefall ikke tilvenne hunden denne typen smak med masse salt, krydder og løk som regel også, alt dette er skadelig for en hund i lengden.

Prøv deg på naturlige godbiter og finn hva din hund liker, og generelt aldri gi hunden krydret mat det er en dårlig vane, og i verstefall vil din hund ikke sette pris på "ordentlig" mat senere om hunden blir for vant til slike godbiter.

Provit er helt naturlig, frysetørket kjøtt beregent som godbiter, ellers kan du gjøre det mye billigere for deg selv ved å finne billig kjøtt i frysedisken som svinekoteletter, okselever, kyllingfileter eller hvit fisk, for så å koke det om du ikke orker å gi det rått til trening. Kutt i passende terninger, og gjør du det veldig enkelt, koker du opp mye på en gang, kutter opp alt og legger det posjonsvis i fryseren. Tiner iløpet av noen timer om du tar ut posen før du skal gi bitene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

En halv til en pølse er da ikke mye?

Himmel og hav - går jo gjennom ei halv pakke pølser om jeg har det som godbiter på trening. Ingen har dævva her av det og hundene er relativt sunne og friske såvidt jeg vet.

Kalkun og kyllingpølser er gjerne magrere også.

Frolic er ett godt alternativ til godbiter - del en ring i fire så har du fine godbiter og noen få ringer varer lenge. Men jeg ville ikke fått noja av pølsemengden altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

DU kan jo teste ut om hunden funker bedre på små biter. Det jeg kjøper ferdig syntes jeg er alt for store biter. Mine matvrak fungerer best på små biter. Da vil jo pølsa holde lenger. Ellers så er mye mat som er ferdiglaget med salt og krydder. Hva med å lage kjøttpudding uten salt og annet skadelig skjere den opp og bruke den

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskekaker eller fiskepudding i bittesmå biter er populært. Stinker av fingra, men hvem bryr seg :)

Edit: Pølser og fiskekaker hører hjemme på seriøs trening. Til hverdags bruker jeg doco, sånne myke som er litt dyre, men lette å dele i mange selvom de er små fra før, eller ulike poser med godbiter vi har fått og liknende. Frolic har vi kuttet helt ut etter en viss Renatur, der alle var rause med godbitene og magen til små hunder er altså mindre enn til store :lol: Alt man må lære med nye hunder :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Kutt ut pølse fullstendig er mitt råd, det er fryktelig usunt for en hund, og ingen grunn til å gi dette til din hund overhodet og iallefall ikke tilvenne hunden denne typen smak med masse salt, krydder og løk som regel også, alt dette er skadelig for en hund i lengden.

Prøv deg på naturlige godbiter og finn hva din hund liker, og generelt aldri gi hunden krydret mat det er en dårlig vane, og i verstefall vil din hund ikke sette pris på "ordentlig" mat senere om hunden blir for vant til slike godbiter.

Provit er helt naturlig, frysetørket kjøtt beregent som godbiter, ellers kan du gjøre det mye billigere for deg selv ved å finne billig kjøtt i frysedisken som svinekoteletter, okselever, kyllingfileter eller hvit fisk, for så å koke det om du ikke orker å gi det rått til trening. Kutt i passende terninger, og gjør du det veldig enkelt, koker du opp mye på en gang, kutter opp alt og legger det posjonsvis i fryseren. Tiner iløpet av noen timer om du tar ut posen før du skal gi bitene.

Forsovet gode tips, men for meg er ikke hverken kyllingfilet eller disse små provitposene noe alternativ i hverdagen pga pris. Men å bruke fantasien litt og se etter sunde gode godbiter er lurt :)

En halv til en pølse er da ikke mye?

Himmel og hav - går jo gjennom ei halv pakke pølser om jeg har det som godbiter på trening. Ingen har dævva her av det og hundene er relativt sunne og friske såvidt jeg vet.

Kalkun og kyllingpølser er gjerne magrere også.

Frolic er ett godt alternativ til godbiter - del en ring i fire så har du fine godbiter og noen få ringer varer lenge. Men jeg ville ikke fått noja av pølsemengden altså.

En hel pølse om dagen til en 13 kg valp syns jeg er mye jo. Jeg bruker også pølser på trening innimellom (varierer hva som er godbit og bruker mye lek), men for det første er hunden min 28 kg, så en pølse er ikke like mye, og for det andre er det ikke hver dag. I forhold til størrelse blir det jo som om hunden min skulle fått 2-3 hele pølser hver dag eller jeg spise 5-6 stk. Sånn sett i forhold til vekt. Men pølse innimellom ser jeg ikke noe problem med nei (vi trenger ikke bli hysteriske helsefreaker heller). Det var bare mengden jeg syns burde kuttes ned på. At junkfood er usundt i store mengder er da ingen hemmelighet. Hunder funker omtrent som mennesker på det området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker for det meste pølser når vi trener. Ellers bruker jeg enkelte ganger tørrfor, en annen type enn den han spiser til vanlig.

Du kan jo lage egne pølser. Ta ukrydret kjøttdeig, del opp i mange biter, rull ut pølser av dette, steik på panne og del opp etter det blir kjølig. Du kan lage mye godbiter utav dette om du drøyer kjøttdeigen. Du kan jo også lage karbonader som du deler opp.

Det sunneste er jo noe du kan lage selv. Da har du mer kontroll på hva som blir proppa i hunden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg ser ikke problemet, men del opp ei pølse i fire strimler på langs, deretter i så tynne skiver som du kan på tvers. Ellers så er ost, leverpostei, kyllingfilet, kjøttkaker, koteletter flotte alternativer .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, pølse er ut. Trodde dette var greie ting - var populært tips på valpekurs. Leverpostei er fysjom også da? Blodpudding ok?

Jeg har brukt Provit godbiter også, men de smuler mye, og er litt dyre.

Anbefaler deg virkelig å holde deg unna alt av hel- og halvfakrikatet mat tilsatt konserveringsmidler og krydder, det er ikke sunt for hunden din. Da gjelder alt av ferdig kjøttmat som leverpostei, puddinger o.l, kjøp heller helt rene kjøttprodukter, du finner kjempemye billig bare du leter, hel lever er utrolig billig, og så finnes sei og annen fisk fryst i blokker som også er veldig billig, fryste nakkekoteletter er billig - bare kikk på at det ikke er tilsatt noe.

Absolutt alt av rent kjøtt/innmat er helt supert, fra makrell til hjort, hjerne til fileter, her velger du din/hunden dins favoritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler deg virkelig å holde deg unna alt av hel- og halvfakrikatet mat tilsatt konserveringsmidler og krydder, det er ikke sunt for hunden din. Da gjelder alt av ferdig kjøttmat som leverpostei, puddinger o.l, kjøp heller helt rene kjøttprodukter, du finner kjempemye billig bare du leter, hel lever er utrolig billig, og så finnes sei og annen fisk fryst i blokker som også er veldig billig, fryste nakkekoteletter er billig - bare kikk på at det ikke er tilsatt noe.

Absolutt alt av rent kjøtt/innmat er helt supert, fra makrell til hjort, hjerne til fileter, her velger du din/hunden dins favoritt.

Det burde jo vi mennesker også holde oss unna, men personlig gjør jeg ikke det. Det blir fort hel og halvfabrikat, og jeg ser ikke noen grunn til ikke å bruke pølsa som ble til overs til godbit, meeen jeg bruker ikke pølse hver dag akkurat.

Her går det kanskje en pølse i uka eller noe, bruker ofte tørrforbiter, men det er fordi hunden min er vill etter mat.

Dessverre er det vanskelig for meg å kjøpe f.eks. en hel lever og lage godbiter, det er ikke lang holdbarhet, også må det tilberedes evt. stekes. Til slutt ender det opp med at jeg kaster over halvparten fordi jeg ikke har fått brukt det.

Men en ting som er ganske billig er slike leverbiter som kommer i sånn tørka format, de med to riller... hvis noen vet hvilke jeg mener. Man får kjøpt dem i kilos poser også nedover.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det burde jo vi mennesker også holde oss unna, men personlig gjør jeg ikke det. Det blir fort hel og halvfabrikat, og jeg ser ikke noen grunn til ikke å bruke pølsa som ble til overs til godbit, meeen jeg bruker ikke pølse hver dag akkurat.

Her går det kanskje en pølse i uka eller noe, bruker ofte tørrforbiter, men det er fordi hunden min er vill etter mat.

Dessverre er det vanskelig for meg å kjøpe f.eks. en hel lever og lage godbiter, det er ikke lang holdbarhet, også må det tilberedes evt. stekes. Til slutt ender det opp med at jeg kaster over halvparten fordi jeg ikke har fått brukt det.

Men en ting som er ganske billig er slike leverbiter som kommer i sånn tørka format, de med to riller... hvis noen vet hvilke jeg mener. Man får kjøpt dem i kilos poser også nedover.

Det burde vi så absolutt! Sunt er det ikke for noen.

Det med holdbarhet er det jo lett å gjøre noe med, bare man gidder. Koke/tørke i ovnen i biter, for så legge det posjonsvis for hvor mye du vil bruke på trening er jo veldig lurt (som nevnt tidligere), da har du alltid noe tilgjengelig i fryseren om du husker å ta ut noen timer før, ellers kan man jo gi det halvfrossent også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsovet gode tips, men for meg er ikke hverken kyllingfilet eller disse små provitposene noe alternativ i hverdagen pga pris. Men å bruke fantasien litt og se etter sunde gode godbiter er lurt :)

Bare som et lite tips, selv om det fremdeles er dyrt: kjøp kyllingfileten frossen i større poser. Da blir det endel billigere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsovet gode tips, men for meg er ikke hverken kyllingfilet eller disse små provitposene noe alternativ i hverdagen pga pris. Men å bruke fantasien litt og se etter sunde gode godbiter er lurt :)

Nei, kyllingfileter er som regel dyrt, men sparer noen kr på det tipset over iallefall. Her brukes det om vi hamstrer over grensen. :icon_redface:

Men finnes jo veldig mye andre billige alternativer. Enig i at Provit er dyrt, pleier å ha det liggende ved "krisetilfeller" (om jeg har glemt å ta ut frysemat), men ellers pleier jeg å bruke rent kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det burde vi så absolutt! Sunt er det ikke for noen.

Det med holdbarhet er det jo lett å gjøre noe med, bare man gidder. Koke/tørke i ovnen i biter, for så legge det posjonsvis for hvor mye du vil bruke på trening er jo veldig lurt (som nevnt tidligere), da har du alltid noe tilgjengelig i fryseren om du husker å ta ut noen timer før, ellers kan man jo gi det halvfrossent også.

Helt enig med frysing, men problemet mitt er rett og slett at det blir liggende, for jeg husker aldri å ta det ut noen timer før.. Dermed går det tapt :(

Samt at fryserplassen er ganske forbeholdt oss mennesker, det holder at bikkja har to frosne fasaner inni der :P Meeeen en liten pose med frosne godbiter skulle jo fått plass. Skal prøve å lage noe og fryse ned, nå skal jeg jo på kurs fremover så da kan jeg jo prøve å se om jeg klarer å huske å ta det ut i tide.

Du har ikke en god og enkel oppskrift på slike godbiter? (regner med at TS ikke har noe imot at jeg spørr om det?)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med frysing, men problemet mitt er rett og slett at det blir liggende, for jeg husker aldri å ta det ut noen timer før.. Dermed går det tapt :(

Samt at fryserplassen er ganske forbeholdt oss mennesker, det holder at bikkja har to frosne fasaner inni der :P Meeeen en liten pose med frosne godbiter skulle jo fått plass. Skal prøve å lage noe og fryse ned, nå skal jeg jo på kurs fremover så da kan jeg jo prøve å se om jeg klarer å huske å ta det ut i tide.

Du har ikke en god og enkel oppskrift på slike godbiter? (regner med at TS ikke har noe imot at jeg spørr om det?)

Kan hende jeg glemmer det selv, men da er det kun krise om jeg trenger det DER og da, for det tiner veldig fort om du har kuttet det i små biter og har det med i pose på tur i lomma eller i "rumpetasken".

Oppskrift er det jo egentlig ikke på dette, først bare finner man bare noe billig kjøtt som lever (ups, dette stinker ved tilberedning!), frosne seifileter, nakkekoteletter eller liknende, koker det gjennom i en kjele, og kutter det opp i små terninger.

Så kan man også kutte det i små terninger førs, for så å sette på rist i ovnen på 100 grader i en del timer, til det er helt gjennomtørket, da holder det også en god stund i en boks på kjøkkenbenken. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan hende jeg glemmer det selv, men da er det kun krise om jeg trenger det DER og da, for det tiner veldig fort om du har kuttet det i små biter og har det med i pose på tur i lomma eller i "rumpetasken".

Oppskrift er det jo egentlig ikke på dette, først bare finner man bare noe billig kjøtt som lever (ups, dette stinker ved tilberedning!), frosne seifileter, nakkekoteletter eller liknende, koker det gjennom i en kjele, og kutter det opp i små terninger.

Så kan man også kutte det i små terninger førs, for så å sette på rist i ovnen på 100 grader i en del timer, til det er helt gjennomtørket, da holder det også en god stund i en boks på kjøkkenbenken. :)

Du kan vel putte disse tørkede bitene i fryseren for langtidsoppbevaring regner jeg med...?

Må man koke denne maten først, eller kan man bare tørke det med en gang? Trodde det var det man gjorde med lever - men bra at jeg blir sikker på fremgangsmåten før jeg begynner med sånne ting :)

Takk for hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Trådstarter:

Ikke bli hysterisk av all hysteriet her inne. Hunder har spist pølser siden tidenes morgen uten å daue av det. Jeg har trent hunder i 30 år med pølser som et utmerket alternativ til godbiter, og ingen av dem har blitt verken syke eller svake av det. Alt med måte, men ikke la deg skremme av at noen hyperhysteriske helsefreaker mener man "mishandler" hunden sin om man gir den noe som ikke er 100% "rent".

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri E: om du ikke har fryseplass, heng det i en pose på yttervegg som ikke er solvendt. Tørka lever har veldig god holdbarhet om du virkelig gjennomtørker den, da kan du ha den i luftig kurv oppå kjøkkenskapet omså. Og frosne godbiter er da like gode godbiter det som tinte? Selv skjærer jeg ikke i biter, men i skiver, og tar opp en skive i slengen og legger den i lomma. Den tiner mer enn fort nok til at jeg kan knipe av biter fra kantene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri E: om du ikke har fryseplass, heng det i en pose på yttervegg som ikke er solvendt. Tørka lever har veldig god holdbarhet om du virkelig gjennomtørker den, da kan du ha den i luftig kurv oppå kjøkkenskapet omså. Og frosne godbiter er da like gode godbiter det som tinte? Selv skjærer jeg ikke i biter, men i skiver, og tar opp en skive i slengen og legger den i lomma. Den tiner mer enn fort nok til at jeg kan knipe av biter fra kantene.

Der sier du noe, med -15 grader så er det vel omtrent bedre en fryseren min. Og frosne godbiter funker helt sikkert for Yaris, gutten kan jo trenes med agurk, noe vi faktisk gjør, og det må være rent det!

Tror jeg skal se om jeg prøver meg på litt lever jeg, regner med at de selger det på vanlige butikker, ihvertfall Meny?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, kyllingfileter er som regel dyrt, men sparer noen kr på det tipset over iallefall. Her brukes det om vi hamstrer over grensen. :icon_redface:

Nå er jo ikke salt dritsunt for hunder heller da ;)http://www.adressa.no/forbruker/article1416102.ece

Til Trådstarter:

Ikke bli hysterisk av all hysteriet her inne. Hunder har spist pølser siden tidenes morgen uten å daue av det. Jeg har trent hunder i 30 år med pølser som et utmerket alternativ til godbiter, og ingen av dem har blitt verken syke eller svake av det. Alt med måte, men ikke la deg skremme av at noen hyperhysteriske helsefreaker mener man "mishandler" hunden sin om man gir den noe som ikke er 100% "rent".

SIGNERES! Så lenge du ikke fullforer bikkja di på pølse, er det ikke noe galt å bruke som treningsgodbiter. Men, variasjon er aldri feil, så støtter fullt ut forslaget om å prøve nye ting :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Slet med lyd på kurset i går også. Oppunder taket ivrig på å få mat og lek for gøyale oppgaver.  Selv slet jeg med å være tydelig på hva han skulle gjøre. For tidlig på dagen og for lite koffein innabords. Kom meg litt mot slutten etter å ha forvirret vettet av den stakkars valpen med elendig lederskap i starten. Jeg blir så perpleks når han ikke gjør som jeg ber om, og da blir kommunikasjonen enda mindre tydelig. Blir ofte bare stående rådvill fordi jeg ikke hadde noen plan B for hvordan håndtere det om han ikke gjorde som jeg forventet. Jeg ber om sitt og han legger seg slapt ned på hoften og stirrer på meg for mer tydelig kommunikasjon om hvordan få seg en matbit eller kos eller lek eller begeistring, og jeg blir bare stående perpleks og vente på en god ide om hvordan jeg skal respondere på det.  Det er et nytt problem. Kan ikke huske å ha slitt med å ikke få hva jeg ba om før, derfor har jeg heller ikke noen ideer om hvordan håndtere det. Tror jeg har lagt forventningene til hva han skal mestre ifht alder altfor høyt. Han er såpass mye større enn tidligere hunder, så mine forventninger er ubevisst justert opp bare på det visuelle inntrykket av størrelsen hans. Trenger være mer bevisst på hvor liten han fortsatt er, for å skru forventninger ned og hjelpere og belønningsfrekvens opp.  Ballen er dessverre trukket litt opp igjen, og Jokke er tilbake. Den ligger rett innenfor, nesten nede. Forstår at det der er ubehagelig for ham. I dag har vi gått en litt lengre tur. Nonchalant over en mengde hester i luftegårder, for det har vi sett før. Hest på veien med sulky og kusk med hjelm og briller var noe nytt, så de ble kjeftet litt på for å forstyrre det stabile verdensbildet hans med nye elementer. Ikke noen big deal, ville bare gi dem beskjed om at det der var irreglementært. Han er 16 uker i dag.  Etter tur var vi innom miljøtrening. Der løp Ede ivrig opp trappen for å rutsje ned og løpe over det gøyale skumgummi-terrenget flere ganger før han husket at han var redd trapp og ville ha drama istedenfor gøy.  Gyngeunderlag kunne muttern bare drite i å prøve narre ham i den sikre døden på, men senket plattform var ok å ha en tålmodighetsprøve på, i håp om å få løpe favoritten igjen: Tunnellen 💕 På tur hjem ville muttern ha et fint bilde av en høyreist og råstolt Ede med det nye kampeskinnet sitt, mot en fin bakgrunn, men Ede hadde no such concerns for fotoalbumet sitt. Beste vi fikk til med sliten valp, lite tålmodighet, mobilkamera og Google Photos ble i beste fall laber nisjehumor.
    • Sladretrening er eneste jeg vet om som fungerer. Vært lenge nok på sonen til å postulere at ingen gamle travere her inne kjenner noen mer effektiv metode heller. Har stått i samme situasjon og slet med dårlig timing og dilemmaet mellom å ødelegge markør eller belønne utageringen. Fasitsvaret viste seg å være å ta crap timing på min egen kappe, beholde verdien av markøren ved å belønne konsekvent etter å ha gitt den, og så løser det seg over tid (fra noen timer til mange lange måneder) med en klar overvekt av god timing på markør over tid.  Jeg trodde personlig det aldri ville bli bra, men etter 6 lange måneder med konsekvent sladretrening, det då mørkt ut, ingen lysglimt i tunellen lenge, så var den alternative nevrologiske pathwayen gått fra å være et tråkk til å bli den nye nevrale hovedveien. 
    • Hei! Har en 4 mnd gammel bc valp som er begynt å knurre og bjeffe mot hunder på tur… møter sjeldent hunder på tur her hjemme, men flere hunder som står i hundegård og bjeffer når vi går forbi.. disse hun er begynt å utagere på! Hunder på trening går fint..   noen tips for å avbryte dette? Sladretrening? Dette er non usikkerthet
    • Det er en fin alder. Mine to yngste blir to år i slutten av april. Kjører med de alt fra 12 km til 3 mil. Har noen ruter der jeg må på asfalten litt så jeg kommer til en runde men da tar jeg hastigheten så lav som mulig og bruker potesokker. De med gummi er fint til asfalt. Jeg bruker hundepark (50 mål) 1-2 ganger i uka med flokken som variasjon.  Når jeg kun hadde én husky syklet jeg også rundt mila hver dag for at han skulle være fornøyd. Gåturer var/er han aldri ordentlig fornøyd med. Kunne gå i skogen flere timer for så å komme hjem og løpe rett bort til sykkelen.  
    • Har hatt en helt spinnvill dag på gratis valpekurs av instruktørstudenter på K9 Hundesenter, Midt-Norsk Kompetansesenter for Hund (som har busstopp rett utenfor, 25 min fra Trondheim sentrum innen samme billettsone). Kjempeflinke studenter og lærere og flott opplegg, men bevares for en villstyring han er i den settingen. Kurs/fellestrening er det gøyeste han vet. Han er så rolig og grei når vi er rundtomkring ellers, men akkurat i den settingen der er han bare i taket av forventninger og iver.  Lyd.  Så intens vokal.  All energien han har ombord. Sju sommere og sju vintre. Sommer er supert. Lett å be og verdens letteste å belønne med lek har blitt. Vinter kommer ut i form av lydbølger. Full storm. Verste jeg har opplevd. Har hatt to raser hvis første egenskap folk forbinder med dem er "gneldrebikkjer" og ingen av de to lagde lyd, så jeg trodde jeg var flink til å trene hund av med utidig lyd. Det var feil. Valgte de første ukene med Ede å avvente med å sette cue på hals, fordi det kom bare sutrete bjeffing, og den tonen og stemningen ville jeg ikke ha. Så glemte jeg å begynne jobbe med å få det på cue da det gikk over i mer riktig toneleie. Nå er jeg neck deep i alt annet enn shhhh-it fra Ede. Øverste prioritet den nærmeste tiden blir derfor lyd av og på.  Hilseiver er et annet problem jeg har påført meg ved å la ham ha en selvstendig relasjon med naboen. Det er jo kjempebra at de er glade i hverandre og har funnet sin omgangsrutine, men trenger lære Ede at det ikke er sånn vi hilser på fremmede. Arrangerte hilsesituasjoner er derfor prioritet nr to.  Å finne ro på kommando blir neste prioritet. Han er litt som Charlie Sheen på treningssenteret: "I've got one gear: GO!" ..eller, han har flere, men muttern knoter noe ****** med å finne ut av de. Oppleves som en automatkasse som innimellom henger seg opp på D. P-knappen lever sitt eget liv og slår plutselig inn midt på gulvet om en setter den i N for lenge. Ikke vanskelig å sette tilbake i D, men når en VIL ha den i P, så henger den seg ofte opp på D og gir gass av seg selv. Toyota har bedre self drive software. Vi har derfor meldt oss på "Selvbeherskelse og impulskontroll" kurs. Suksess er om det føles som wasted money når vi kommer dit, for det starter ikke før i april. Det er lenge til med den Duracell-krabaten her.  Dagens virkelige gladnyhet er at begge testiklene er nede i pungen nå. Tror den andre landet i morges, for Ede sluttet plutselig å jukke.  Han har jukket MYE, antakelig pga ubehag fra press ved den ene ballen stuck i lysken. I morges omfavnet han meg bare da jeg satt på huk foran vaskemaskinen. Labbene på skuldrene, kinn mot kinn. Ble stående sånn lenge og kose. Ikke ett jukk. Det var så koselig 💕🐾 Super happy av å vite at han ikke lenger har ubehag, slipper bekymringer for hyperaktiv testosteronproduksjon, kreft og østrogenoverskudd, slipper utgifter, risiko og ubehag ifbm kirurgi, og vi slipper søke og dokumentere for hvert stevne vi vil stille. Få vurdert bygning, tenner, bevegelser og pelskvalitet kan vi også gjøre, mest av pliktfølelse overfor oppdrettere, men også fordi muttern synes Ede fortjener bekreftelse på at han er søtnos og kjekkas, og hun liker ha en unnskyldning for å kle seg i blazer og høye hæler.  Ede er altså ikke lenger lille Jokke, og det er plutselig bare kos å få en omfavnelse. Kurs starter tidligere på formiddagen i morgen. Usikker på om vi skal forskyve frokost to timer, eller om vi skal satse på å bare spise ekstra godbiter på full mage i to timer. Heller mot å drøye leggetid i kveld, stå opp sent og ta frokosten på kurset, da jeg personlig tror det blir et mindre onde for fordøyelsen enn å trykke på med godis i to timer, to timer etter frokost. For det første liker jeg ikke gi ham godis. Han får alt fullforet sitt som godis fra hånden i intervaller som tilsvarer måltider. Ikke glad i å gi masse ekstra utenom. For det andre blir alt som gis i løpet av to timer, to timer etter frokost, det blir vel for dårlig oppløst før magesekken tømmer seg i tarmen. Blir bare vomfyll som hemmer næringsopptak fra måltidet.  Vi går altså for sen kveld og sen frokost, om ingen som vet bedre korrigerer meg på den i tide. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...