Gå til innhold
Hundesonen.no

Fosterhjem eller lignende


Rikke Brevik
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er en jente på 19 år og har en samboer på 20. Vi hadde tenkt å skaffe oss hund, men tenkte at det hadde vært fint å "prøve" en først. Dermed kunne vi tenkt oss å være fosterhjem, hundepassere eller noe lignende. Kan være alt fra 1 uke til over 1 år Happy.gif

Noen som har erfaringer og tips? Vi har ikke små barn, og vi bor i en 75 kvadrat stor leilighet, med skogen rett utenfor døren.

Har hørt med omplasseringssenter, men de fleste er så langt unna at de kan ikke bruke oss :/

Håper på svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Jeg har ikke erfaringer med å passe hunder, men er selv i situasjonen hvor jeg trenger fast pass til hunden min hver uke. Det vil jeg tro at det er maange andre her i landet som trenger også, men det kunne vært fint å vite hvor dere bor?

Du kan f.eks. legge ut annonse på finn.no eller dyrenett.no. Sistnevnte la jeg ut annonse på, og da var det noen snille hundepassere som kontaktet meg - og vi har en veldig fin ordning nå hvor den familien passer hunden min når jeg er på jobb (hunden har separasjonsangst). Det er nok mange som gjerne vil ha hunden sin hos privatfolk fremfor kennel når de skal reise bort, og folk reiser jo omtrent når som helst på året nå for tiden, og ikke bare i fellesferien på sommeren :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bor i Brønnøysund, ca 2 timer unna Mosjøen i Nordland.

Har lagt ut annonser på hundesider på facebook og i grupper som er i nærheten. Men lite respons :/

Skulle gjerne kjøpt hunden jeg hadde tenkt, men er bedre å ha en "på prøve" først, slik at det ikke blir tatt forhastede konklusjoner og at hunden må sendes bort senere :/ Vil jo at når jeg kjøper, at det skal bli et varig hjem! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mellom mine egne hunder har jeg fungert som avlaster/feriepasser/turgåer for andre. I Tromsø driver dyrebeskyttelsen hundepasserformidling, du kan kanskje sjekke med de dersom det finnes en avdeling i nærheten av deg? I Oslo kom avtalen mer tilfeldig i stand via en gammel kunde av meg, som jeg var forrytter for en periode, og fortsatte som hundevakt for.

Det kan være ok å søke etter dagavlastning i første omgang, ikke så mange som er interessert i å plassere hunden sin hos en villt fremmed uten hundeerfaring for lengre perioder sånn uten videre, kanskje? Men finner du en eller flere å gå tur med i starten, er det lettere å bli fast hundepasser over tid, når dere blir mer kjent.

Jeg skulle gjerne hatt noen i nærheten som ville lufte og passe en eller begge av mine i ny og ne, så tilbudet ditt tror jeg ikke er dårlig! kanskje bare skjevt markedsført? ;)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal sende en mail til dyrebeskyttelsen :- )

Nei skjønner godt at de ikke er serlig interresert i å plassere en de er glad i hos en fremmed :) Er vel kanskje derfor det er så vanskelig å finne en "fosterhund" ..

Ja kan hende det, har lagt ut en del "annonser" på lokale facebook sider o.l. men lite respons desverre. Blir nok uten hund jeg ser det ut som :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dyrebeskyttelsen får helt sikkert også forespørsler om hundeeiere som vil omplassere, og da trengs det ofte fosterhjem, så det å være fast foster/krisehjem for dyrebeskyttelsen er et annet alternativ? Evt forvert for førerhund, hvis de sender hundene så langt nord?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund av liten størrelse, hadde tenkt meg en Chihuahua, men andre raser av liten størrelse er også i tankene :)

Eneste hundeerfaringen jeg har fra før er å gå tur med en nabohund da jeg var mindre. Men samboeren min på 20 har hatt hund siden han var 9 år gammel.

Er vel mest ute etter en kose/selskapshund, men har skogen ut turløypen rett utenfor døren, er også en hundeklubb der jeg bor som har treningsplassen noen meter unna der jeg bor :- )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
    • Haha, jeg skjønner ikke at folk takler det. Hadde en venninne som bodde i 5. etg med valp, uten heis. Hvordan går det an, liksom? Vi bodde i leilighet med én trapp ned/ut da vi fikk Odin, med Kovu hadde vi hus og hage så døren stod stort sett åpen ut. Og uten mulighet for inngjerding hadde jeg ikke vurdert en gang. Selv om man kommer langt med langline da. Men å kunne ha hagedøra åpen og bare la hundene gå inn og ut som de vil er så deilig.
    • Jo takk. Flytter i løpet av sommeren, håper jeg har nogenlunde renslig valp innen den tid.  Det som er dumt at jeg får ikke lov til å gjerde inn tomta, det er dritt. Er så vant til inngjerdet hage, det blir nok ny vane jeg må tillegge meg. Håper naboene er greie.  
    • Her er Cuba- også kalt "BomBom", nå litt over 6 uker Hun krøp inn i hjertet mitt litt tidligere enn planlagt (velger ikke valp før de er 7 uker, men nå har hun vært min i over 1 uke alt 😇 ) På bildet med bestemor i samme alder- fineste brunbjørnene ❤️   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...