Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpegjengen 2012!


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 479
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hurra Hurra Hurra! Jeg kan skrive i denne tråden Denne her la seg i veska mi og ville bli med meg hjem!

Da har vi hund i huset igjen!

Jeg slenger meg inn her jeg, hurra for det! Ah, sukk

Posted Images

Jeg har jo fått valp! Lille herlig Lea har vært hos oss i over 3 uker nå. Hun heter egentlig Hempth's Lovely Lady og er etter Hempth's Sir Simon Pablo og NUCH Hempth's Frisky. En herlig liten frøken men masse fart og spenning. Hun står på fôr hos mine foreldre men skal trenes av meg som redningshund, konkurrere i lydighet og stilles ut. Går alt etter planen så blir det valper en gang i fremtiden men da skal selvsagt mye falle på plass først. Vi får se om hun blir værendes med mine foreldre eller om hun om flytter med meg. Jeg bor hjemme for tiden pga. langvarig sykdom så hun er rundt meg hele dagene. Mine foreldre ønsket seg hund og da inngikk vi en avtale men skal det ikke fungerer for de med tid til henne osv. den dagen jeg flyttet ut så tar jeg henne med meg. Når jeg flyttet ut så vil jeg fortsatt ha henne med meg på trening flere dager i uken og ta henne med på konkurranser, kurs ol. i helgene. En grei avtale som passer for oss alle. Det hadde ikke vært mulig for meg å få hunden nå og ha annsvaret alene pga. sykdom så for min del så passer dette perfekt og for mine foreldres del også siden de får "gratis" hund, pass når de skal bort, hun blir trent av meg og de kan bare kose med henne, trene det de vil, gå lange turer og bare nyte det.

Et bilde fra en av de første dagene etter at hun var hentet :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Plutseligere (ja, jeg vet det ikke er et ord ;-)) enn jeg trodde ble jeg medlem av valpegjengen.

Jeg skal importere en herlig og lovende Bostontispe fra Slovakia. Meget bra stamtavle, og foreldre som har gjort det veldig bra i ringen.

Valpen heter Heureka Beauty Gremlins og er fem uker gammel. Jeg planlegger å hente henne når hun er 10-12 uker gammel.

hermine1.jpg?t=1346747245

Far: WW09, EW08, Int CH, ChSK, Ch.CR, HCh, JChSK, ClubCh Ax Dagbei

Mor: SKCh Gold Gelb Box Csini (China)

Red: lagt inn bilde av snuppa

Endret av Mollymor
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den Australske valpeplanen gikk rett i dass, en valp ble født og det var en hannhund.

Da er det bare til å vente å tenke mer på reserveløsningen og vente på parring på det andre kullet.

Dritt! Men krysser fingra for at Skandinavia trekker et laaangt strå denne gangen! :)
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha bladd i noen sider i denne tråden så kommer jeg til følgende konklusjon: Valper er den søteste hunderasen! :)

Det er helt riktig! Men det kan også være den mest irriterende og mest plagsomme rasen... Hilsen hun som var oppe halv 6 i dag, har tørket opp etter hunden 3 ganger i dag, har en pc lader som har fått smake på valpetenner og mangler en masse annet smådill som har blitt smaket på... De kan jo ingenting når de er små :shocked: hahaha nei men sånn egentlig så er de verdens beste :) og egentlig så tar den lille jenta mi vært veldig snill, sovet lenge og ikke gjort i fra seg inne på lenge men hva som har hendt i dag det hadde jeg likt å visst :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg kan hviske litt lavt at det kanskje, kanskje kommer en mellompuddel i hus før jul :) Vet ikke om det blir født mange nok valper til at det blir en på meg, men jeg krysser alt jeg har av fingre og tær for at det blir puddel før jul. Er en liten stund til valpene blir født, men jeg tenker så mye på det at jeg må bare fortelle det til noen som vet hvordan det er å glede seg til valp! (familien er ikke så veldig positiv nemlig.) Jeg er helt sånn :bananas::jump::hyper: om dagen for jeg er så spent og har så lyst til at det skal ordne seg.

(Plis si at jeg ikke jinxet det ved å skrive her? :) )

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en straks 5 mnd gammel kleinspitz hannvalp! Forelsket meg i rasen, energisk, liten hund som er veldig robust og tøff!

Så har allerede bestilt meg ei tispe av samme rase, som jeg får om 1 mnd :D

Blir spennende å ha 2 valper i hus!

Herlig rase, ja! :)

Kleinspitz valpen min, Boris blir 10 uker på lørdag. Han er en tøffing, det er helt utrolig å se utviklingen i forhold til hvor mye han tør nå i forhold til når jeg hentet han 8 uker gammel. Har to uker ferie med han for å venne til han alt som er skummelt for en liten valp, trafikk, mennesker av alle slag, kjøre buss og bil, hilse på andre dyrearter i dyrebutikken osv. .. Det er en slitsom men givende oppgave å være valpemamma <3

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Grattis! Nå ble jeg glad på dine vegne med at plan eeh e-f-g eller noe klaffet :lol: Skal den bo hos casa deepeyes?

Nei i Casa DeepEyes rekker det med 2 stk, men den skal flytte til det røde huset i skogen og leve livets glade dager sammen med galskapet der aka Strider :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Blir valpene registrert i NKK? Jeg trodde at valper fra slike avlsprosjekter (som NKK også er med på) ble registrert I så fall kan man vel få titler på hundene?   
    • Som neste hund vurderer jeg veldig en blandingshund fra cavalierprosjektet (cavalier + cocker mest sannsynlig), men ettersom det er en blanding vil den vel aldri kunne ta noen slags titler? Å jobbe mot ekstra bokstaver på stamtavle er litt av moroa for meg med å ha hund, men alle championat o.l. krever vel utstillingsresultater?
    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...