Gå til innhold
Hundesonen.no

Heinz eller Idun ketchup?


tm100021
 Share

  

62 stemmer

  1. 1. Heinz eller Idun?



Recommended Posts

Jaha? :blink: Jeg har vært på mange (og noen ganske dyre) amerikanske restauranter, og hos alle var det selvfølge at man fikk ketchup. De setter ikke flasken på bordet, men serverer ketchupen i en skål :P

Søk på hamburger eller hot dog og "no ketchup", så finner du noen eksempler. Ketsjup er tabu på enkelte tradisjonelle spisesteder i USA. De er derimot veldig glad i hjemmelaget barbeque-saus!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heinz er godt til grillmat og litt slikt. Syntes Idun er søtere i smaken, mens Heinz er litt sært, kanskje litt mer eddik-aktig om jeg skal si noe.

Enig, dessuten er Heinz bedre til pommes frites. Men Idun er genial til gryteretter osv som jeg har hatt litt for mye krydder i, sukkeret tar vekk litt av "stinget" :lol: Og de sjeldne gangene jeg har pølse i lompe/brød/grateng, må det være Idun.

EDIT: SFX, ketchup er da kjempefin base å lage sin egen tomatsaus på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det bare jeg som aldri har tenkt over forskjellen? :icon_redface:

Akkurat nå har vi hele tre flasker med Idun i kjøleskapet, så nå for tiden er det det jeg spiser, i alle fall. I den grad jeg spiser ketchup. Jeg liker det på pølse og hamburger selvfølgelig, men utenom det føler jeg alltid at ketchup degraderer middagen min fra normalt måltid til kjip og billig studentmat. :lol: Her om dagen spiste jeg for eksempel stekte pølsebiter og spaghetti, og det så i grunnen helt ok ut. Så tok jeg på litt ketchup og jeg følte meg stakkarslig med en gang! Heh. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Søk på hamburger eller hot dog og "no ketchup", så finner du noen eksempler. Ketsjup er tabu på enkelte tradisjonelle spisesteder i USA. De er derimot veldig glad i hjemmelaget barbeque-saus!

Jøss, det må jeg gjøre. I løpet av de tre årene jeg har bodd i USA, så har jeg aldri hørt om noe sånt :teehe: BBQ-saus er godt, men det var sjeldnere å finne på de finere restaurantene. Det fant man omtrent bare på BBQ-steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, det må jeg gjøre. I løpet av de tre årene jeg har bodd i USA, så har jeg aldri hørt om noe sånt :teehe: BBQ-saus er godt, men det var sjeldnere å finne på de finere restaurantene. Det fant man omtrent bare på BBQ-steder.

Har ikke vært i USA selv da, men så et program om hamburger (av alle ting) en gang, hvor de var innom noen slike steder.

Leste bl.a. dette når jeg gjorde et søk på dette:

No ketchup, no kraut. That's the law. But when you're younger and your mom lets you put ketchup on the hot dog, you get used to it, I guess. The people about 35 and over, they get upset if you mention ketchup, especially if they're born and raised here. And even more if they're South Siders.

http://www.chicagohamburger.com/html/royko7.htm

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke vært i USA selv da, men så et program om hamburger (av alle ting) en gang, hvor de var innom noen slike steder.

Leste bl.a. dette når jeg gjorde et søk på dette:

http://www.chicagoha...html/royko7.htm

:lol: Merkelige folk. Og note to self: Ikke reise til Chicago. Har bare vært på flyplassen der noen ganger, og der tror jeg det var fri flyt av ketchup. De restaurantene jeg har vært på i Arizona, California og Pennsylvania var alle rause med ketchupen, de er vanligvis svært så serviceinnstilte der. Nå høres det ut som om jeg spiser mye ketchup, det gjør jeg ikke. Men må ha det til friterte poteter :P

Men jeg holdt på å ryke ut av en penere fransk restraurant i LA en gang, fordi jeg spurte om de kunne stryke en ingrediens i kyllingretten jeg ville ha :whistle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heinz er mer smak i syntes jeg. Men Idun er originalen. Bruker begge, og det kommer litt ann på hva.

Er klokka 3 på natta og jeg har mye innabords finnes det ikke bedre enn ferdigpizza med IDUN - kommer noen med heinz da så blir det bråk ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, dessuten er Heinz bedre til pommes frites. Men Idun er genial til gryteretter osv som jeg har hatt litt for mye krydder i, sukkeret tar vekk litt av "stinget" :lol: Og de sjeldne gangene jeg har pølse i lompe/brød/grateng, må det være Idun.

Det var et godt tips til gryteretter. Og har egentlig ikke tenkt på å bruke ketsjup i matlaging, men sant at man kan gjøre mye med det faktisk :)

Ahh nå fikk jeg lyst på stroganoff med elgkjøtt.. dumme tulip som nevner gryteretter.. eller tja, kanskje jeg bare skal lage det til middag :) Har jo elg i fryseren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker aldri ketsjup på mat... jeg brukte det litt da jeg var lita og hadde kjøttsaus på spaghettien, men ellers er det no no *urk*. Joda, det kan hende jeg bruker noe i gryterett for å sette smak om den ellers er litt tam, men jeg har sjelden sånt i kjøleskapet så da blir det jo heller ikke brukt. Har aldri tenkt over at det er forskjell i smaken engang - ketsjup er ketsjup liksom :lol:.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det kan hende jeg bruker noe i gryterett for å sette smak om den ellers er litt tam, men jeg har sjelden sånt i kjøleskapet så da blir det jo heller ikke brukt. Har aldri tenkt over at det er forskjell i smaken engang - ketsjup er ketsjup liksom :lol:.

Skjønner ikke hvorfor man skal bruke ketsjup, av alle gode ting i verden, i en gryterett. Nei, huff, kunne aldri falt meg inn :)

Men forskjell på Heinz og Idun syns jeg er veldig stor. Heinz er greit, hvis det absolutt må være ketsjup, men som oftest er litt ekstra salt eller krydder mer enn nok. Idun er søtt og ekkelt. Barnemat, altså :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men forskjell på Heinz og Idun syns jeg er veldig stor. Heinz er greit, hvis det absolutt må være ketsjup, men som oftest er litt ekstra salt eller krydder mer enn nok. Idun er søtt og ekkelt. Barnemat, altså :P

:yes:

Og Heinz funkar faktisk veldig bra som krydder i matlaging. Då snakkar eg under laging av retten, og ikkje på toppen av den ferdige maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skal hente valp om 14 dager, og nå ser det ut som tispen min får løpetid svært snart. Har noen erfaring med å få en ny valp inn i familien samtidig med at den voksne hunden får løpetid? Bør jeg be om å utsette henting av valpen?
    • Det er mange måter å gjøre dette på. Og man bør definitivt ha en plan, for alenetrening fram til en hel arbeidsdag kan ta tid. Med den siste hunden vår tok det 6 mnd. Jeg var da delvis ufør, så mannen hadde ham med på kontoret de dagene jeg var på jobb. Personlig mener jeg at man bør være hjemme med valpen minimum en uke, helst to, for å bruke tid sammen, bli kjent både med hverandre og den nye hverdagen, og etablere litt rutiner, før man i det hele tatt kan starte alenetreningen gradvis. Så bruker man tiden man har, men minst et par uker med systematisk alenetrening hjelper for de fleste. Når man må tilbake på jobb er det mange muligheter. Det viktigste er å ikke pushe valpen for lenge for tidlig, da risikerer man i verste fall å få en hund som ikke tåler å være alene hjemme i det hele tatt, og det er ganske slitsomt. Hjemmekontor. Ta med hunden på jobb.  Hundepasser/hundebarnehage (NB! Vær ekstremt nøye på hundebarnehage, der trenger valpen også tilvenning, og 5 dager i uken er alt for mye. Det er MYE stimuli, stress og påvirkning på slike steder, og det bør være en god plan for hvordan hundene får nok ro i løpet av dagen. Sjekk gjerne at de som håndterer hundene til daglig, altså ikke bare daglig leder, har kursing og faktisk kunnskap om språk og adferd hos hund, å "bare være glad i hunder" er ikke nok på slike steder). Om man er flere i huset, kan man flekse på jobbtid slik at en kan dra tidlig på jobb og komme tidlig hjem, og den andre drar sent. Nabo/familie/venn som passer valpen på dagtid og etterhvert stikker innom og lufter. Omplasseringshund som er vant til å være alene hjemme, heller enn valp. Da bør man også bruke tid på å bli kjent, og starte rolig og gå forsiktig frem med alenetrening på nytt sted, men så lenge de er vant til (og komfortabel med!) å være alene så bør treningen gå ganske raskt.  
    • Jeg lurer på hvor lenge man bør ta fri fra jobb for å være hjemme med den nye valpen, dersom man ikke har mulighet for hjemmekontor? Jeg har en valpebok der det anbefales 5-6 uker, men dette er jo ikke så enkelt i praksis. Det kan sikkert variere mye når valpen er tilvendt å være alene hjemme også. Noen tips?
    • Har ikke egenerfaring, men omgåttes en håndfull whippets. Tur i typisk norsk skog er meg bekjent ikke noe nevneverdig problem. Herjer hunden i skogen kan det såklart bli en skramme her eller der uavhengig av rase, men jeg har aldri hørt at det er noe vesentlig verre med whippet. Når det gjelder munnkurv mtp. jaktlyst så vil det hindre skade og drap av byttedyr, men jagingen og stresset blir jo det samme. Hunden skal ikke jage vilt (eller tamt strengt tatt) så du bør ha tilgang til åpne og/eller inngjerdede områder som hunden kan få løpe fra seg på. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...