Gå til innhold
Hundesonen.no

Blodklippe klør


Recommended Posts

Shandy ser ut som hun har klør og tenner som passer bedre til en stor hund. Klørene er så vanskelig å holde korte, de er liksom rosa til langt ut. Og jeg har veldig dårlig motorikk og ellers elendig/usikker på kloklipping. Så en gang i året når hun likevel er i narkose for å fjerne tannstein pleier de å blodklippe klørne. Altså, bare akkurat såvidt ta blodåren, for da trekker den seg lenger inn og da trekker nerva seg lenger inn også. Hun har selvfølgelig aldri vist noe ubehag med dette, men har hendt hun har begynt å blø om vi går lang tur samme dagen (uten at hun ser ut til å bry seg om det).

Veterinæren i dag sa at hun ikke likte blodklipping, men sa ok siden Shandy ikke har vist ubehag pga det før.

Er det andre som pleier å få blodklippet klørne når hunden først skal i narkose?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier å halde klørne korte ved å klippe dei ca. 1 gang i veka, og gå ein del på asfalt slik at Pia kan slite dei litt sjølv, noko som har resultert i at eg ikkje har trengt å klippe bakklørne på vel 6 mnd! :P

Men har hørt om fleire som pleier å få dei blodklipt hos veterinæren, då gjerne fordi hunden er umulig under klipping når den er vaken :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke klippe klør, jeg er skikkelig feig rett og slett. Ser på Chira sine klør nå, de ble klippet "normalt", ikke blodklippet. Og det er myyyye kortere enn jeg ville turd.

Før gikk jeg til veterinæren hver 14. dag for å klippe, de grodde seg lange da også så de ble blodklippet en gang i året da også.

Lurte på om det var veldig stygt å gjøre det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke klippe klør, jeg er skikkelig feig rett og slett. Ser på Chira sine klør nå, de ble klippet "normalt", ikke blodklippet. Og det er myyyye kortere enn jeg ville turd.

Før gikk jeg til veterinæren hver 14. dag for å klippe, de grodde seg lange da også så de ble blodklippet en gang i året da også.

Lurte på om det var veldig stygt å gjøre det.

Eg kan heller ikkje å klippe klør, men må man, så må man :lol: Om det er kvite klør, så er det jo berre å halde seg litt vekke i frå det rosa, for ellers blir det lekasje :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du vurdert klosliper da? Jeg er også litt feig når det kommer til kloklipp, er redd for å klippe for langt jeg da, så jeg klipper bare tuppen og bruker sliperen etterpå. Jeg har liten/svak sliper, derfor jeg klipper først, men med eks. nalle og hunden sin sliper trenger du ikke klippe først, den sliper som bare det ;) Dersom en skulle være uheldig å slipe litt for langt er det ikke like vondt for hunden da det blir svidd :P hehe. Jeg har iallefall god erfaring med sliper !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det å klippe klør er en del av ansvaret ved å være hundeeier, tør du ikke selv må du fortsatt sørge for at det blir gjort ofte nok?

Kua klippes hos dyrlegen hver 3-4 uke samtidig som det trenes på hver dag hjemme. Hun må ikke sove lenger hos dyrlegen men de må fortsatt være tre stykker for en hund på 4 kg *lol*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klipper du ikke i det hele tatt? De må jo bli veldig lange etter 11 måneder?

Boris har også veldig lange nerver, så der klipper jeg ofte. Det er skikkelig kjipt å klippe! Jeg får vondt i nakken og fingre, bikkja liker det ikke og jeg synes det er vanskelig å sikte. Men det må jo bare gjøres. Det kommer med pakka når man får seg hund.

Så lenge jeg klarer å unngå det, så kommer ikke jeg til å dra til dyrlegen for noe sånt. Hvis han skal legges i narkose noengang, så kan det hende jeg vil vurdere det. Men ellers så vil jeg gjerne klare sånne ting selv. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri klippet en klo hos vet. Men på gamla her har det hendt at jeg har nauet ned klørne (blodklippet) Rett og slett fordi de gror som ugrass, og nervene er veldig lange. Men det har ingen effekt på at nervene trekker seg tilbake. Det blir bare en svært kortvarig effekt på at klørne ser "normale" ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere leste innlegg #5 så står det at jeg klipper, men er for feig til å klippe kort nok. Og at jeg før gikk til veterinæren hver 14. dag, men de ble likevel blodklippet en gang i året da også.

Shandy må likevel i narkose for å fjerne tannstein, og da synes jeg det er like greit å ta klørne samtidig. Siden Chira ikke har tannstein får ikke hun narkose, og dermed bare normal klipping. Hun har ikke megaklør som Shandy har heller. Men de klippet likevel klørne mye kortere enn jeg ville turd.

Når jeg klipper så ser jeg etter når det blir friskt vev, og da klipper jeg ikke lenger... som veterinæren har sagt. Men en sliper ville nok vært lurt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dennis på 2 år har aldri vært klippet klør på! Dvs, den kloen på frembeina som ikke slites naturlig, tar jeg litt av innimellom, men ellers holder ham dem selv ;) Emil - som har hvite klør - må klippes ofte (vet ikke om det er som på hester, hvor hvite høver vokser fortere enn sorte??)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

.... Men en sliper ville nok vært lurt! :)

http://www.nalleoghunden.no/

De har gode kloslipere, vi er iallefall fornøyd med den, den tåler mye, bare obs på at den ikke lader mer enn 4 timer, da kan den fuske litt. Ellers kan du sikkert kjøpe liknende en god del billigere på ebay osv, :)

red: her er en tråd om slipere

http://hundesonen.no/forum/topic/54461-neglsliper-verdt-pengene/page__hl__pedipaws

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...