Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som klør, men finner ikke lus...


Recommended Posts

Jeg passet en hund i tre uker i september som klødde veldig i pelsen, men vi fant ikke noe lus på ham. Nå har Luna også begynt å klø, men finner ikke lus på henne heller. Noen som vet hva det kan være?

Luna fikk lus for ca et halvt år siden, fra en annen hund jeg passet, men da så vi lusene. Er veldig lite lysten på lusehund igjen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men smitter ikke det kun fra rev?

Jaily fikk skabb i fjor sommer. Hun var aldri i nærheten av hverken død eller levende rev (eller andre skabbete dyr), men veterinæren vår fortalte at om en rev hadde f.eks. gått gjennom et kratt kort tid før Jaily var i nærheten av samme kratt kunne det smitte på den måten.

Men, på snuppa her ble det et stort hårløst område som følge av skabben. Hun ble sjekket "i hue og ræva" for lus, insektstikk, våteksem osv, men en skrapeprøve på det berørte området viste at det var skabb.

Smitter visstnok ikke til menneske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har også en hund som klør og mister pels. Hun er undersøkt av 2 veterinærer, fikk først Stronghold for pelsmidd, men klødde like mye en uke etter behandling. Fikk derfor time på en klinikk. Blodprøve viste ikke noe spesielt. Vet. forklarte at om hun hadde hatt reveskabb, ville hun hatt byller og sår i ansiktet og sett mye verre ut. Hun har hårløse partier på ører, buk og innerlår. Vi har startet en kur med Prednisolon for mistanke om allergi. Jeg ser mørkt på det å ha en allergihund som gjeterhund, nødvendigvis må hun i ulike miljø som hun kanskje vil reagere på. Vi gir henne Eukanuba working&adurance, det har hun tålt før. Hun er så tynn som et stankelbein.

Kanskje du også burde sjekke for allergi? Hunden vår har endel flass, tynn, pistrete pels, der den er hårløs har det vært sorte prikker og flass samt sår og skorper. På ørene er det skorper og hun har klort seg sår inni øret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...