Gå til innhold
Hundesonen.no

Hilde&Lotte


Hilde&Lotte
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Svar 68
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ja, han er en koselig kar, han Frost. Han har en sånn artig greie hvor han hilser på alle med å vinke med begge forlabbene mens han selv står på to. Han har bare lært det av seg selv, søtingen. Og

Vi fikk Very Good. Fornøyd som bare det, for dette kunne jeg ikke overhodet! Dessuten ble jeg ganske vettskremt da jeg gikk inn i ringen og i hvert fall da dommeren kom. Merkelige greier, jeg vet jo a

Haha nå har vi debutert i lydighet. Er fornøyd med at jeg ikke var nervøs, og at hunden var ganske lykkelig. Hun ville leke sisten i ringen! Det er ikke typisk henne å gjøre sånt når hun er litt berør

På tide med et bilde av pelsen, det er jo over en måned siden sist. Ser kanskje ikke ut som den har vokst noe særlig, men tror den har det, jeg er bare ikke noe flink til å blåse den opp. Barberte snuta i dag, og det må være det beste resultatet jeg har fått til så langt. :stolt:

Ellers så trener vi jevnt og trutt. øvelser i klasse 1 begynner å kommer rimelig på plass, hun må bare bli sikrere i stort sett alle. Sliter litt med utgangsstilling hvis hun havner foran meg, så vi får klikke inn litt rygging kanskje. Det har vi ikke gjort før.

Hun blir mer og mer rutinert på trening, så det er gøy! Lærer mer og mer om verden også. Nye steder er litt ekkelt, særlig når nye steder heter garasje med lyder og rare folk, men hun jobber godt likevel.

Andre løpetid nå, mye blod og er ikke så veldig nøye med å stelle seg. Urk. Får håpe det kommer seg. I dag var det blodsøl oppover veggen i gangen faktisk, hun ligger der og ruller på natta tydeligvis.

Fine dager for tiden, og i dag er det soldagen her i nord. Reneste hallelujastemninga! :sol:

Her er Lotte i dag:

4e3c8199.jpg

23681056.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jovisst ser jeg at pelsen har blitt lengre! Skikkelig krøllete på rompa, som min favorittkroppsdel på Lotte. :lol:

Jamen så bra! De skal jo ha si himla mye pels for å få lov å gå inn i ringen bare, jeg synes jo kanskje det er nok nå, og kunne likesågodt ha stilt henne på NKK i harstad, men ekspertene sier at den er for kort. Jaja. Tromsø andre helga i juni er planen. Tripp, tripp, tripp. Får håpe vi overlever påska.

Så fin hun er! Har hatt litt blandende følelser for puddel, men når jeg så bilder av din syns jeg hun var veldig fin. Jeg likte veldig godt den korte klippen! Der hun er nyklippet. Helt perfekt lengde i mine øyne :) Og fin farge!

Jeg hadde også blandede følelser for puddelen og sverget på kortbarbert puddel hele året og aldri, aldri utstilling. Se på meg nå! Haha.

Synes ikke sånne voldsomme afroer er så fint egentlig, men det er jo påkrevd for å bli vurdert av en dommer, så da må vi bare. Men det er jo gøy å ha gjort det en gang i hvert fall. Blir nok kortklippet puddelhund på oss til vanlig, tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, ovæ. Ikke i Harstad. Tenkte kanskje på Senja/Finnsnes eller noe. Skal melde oss på bronsemerkekurs nå før påske, hos Dogdiggers. Skal du? Og skal du stille i Harstad?

Hvis pelsen er for kort så kunne vi jo tatt Harstad som ren utstillingstrening, og kanskje vanker det en premie. :) Ellers så blir jeg vel nedbrutt og deprimert for at dommeren ikke synes hunden er verdens nydeligste antageligvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da hiver vi oss med i Harstad. Her. Re. Gud.

Jeg er veldig redd og er veldig småhyper bare ved tanken. Pelsen er sikkert for kort, og hunden er for tynn, og eieren er for dom og det er sikkert lurere å debutere på små utstillinger. Men ingen blir sure for at vi er bønder sant? HÆ?

Åh. Hjelp.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, nå skal jeg ikke ha forhåpninger om noe som helst kanskje, men håper nesten at pelsen kan skrelles litt ned etter utstillinga. Dere aner IKKE hvor utrolig frustrerende det er å ha en flokefri og gjennomgredd hund den ene dagen også våkne opp til tova ullvott dagen etter. Den hunden der er fortsatt i flokealderen. I shit you not.

I går var i på HDrøntgen pluss et nakkebilde siden det er funnet en sånn nakkevirvelfeil på noen søsken, mor og diverse. (krysser alle fingre for at alt er fint med Lotte) Men det var da så fryktelig skummelt hos den dyrlegen og på venterommet og overalt og vi måtte knurre til en stor dinosaur (borzoi) og dessuten måtte vi være veldig redde for rompa, og slenge den litt fra side til side, og i det hele tatt være veldig skeptisk.

Det er kanskje litt alderen og sånn, men hun tripper ikke rundt og sier "I feel good!", så her må vi bare jobbe videre. Jølpes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på utstillingstrening på lørdag. Oh. Vi må trene en god del på stå og bli tatt på av fremmede mennesker fremover. Det er så eeeeekkelt, nemlig. Så i dag tidlig var min datter dommer og det gikk veldig bra det. Fikk lov å flytte på bein og gode greier. Vi må ta sånne daglige runder de neste ukene, ellers blir det jo helt krise.

Benyttet sjansen til å trene litt lydighet også. Det gikk bedre - for det har vi gjort før. Bevis:

ly.jpg

lyd.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vi fikk Very Good. Fornøyd som bare det, for dette kunne jeg ikke overhodet! Dessuten ble jeg ganske vettskremt da jeg gikk inn i ringen og i hvert fall da dommeren kom. Merkelige greier, jeg vet jo at det ikke er farlig. Vel, vel. Er i hvert fall superfornøyd med Lotte, hun var så flink og husket alt vi hadde trent på. Hun kikket ganske mye etter spøkelsene som mammaen var så veldig redd for, men tror ikke helt hun skjønte hvor de var. :) Hvor er de daaaa?

Her er en liten filmsnutt fra debuten. Tripp tripp tripp.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...