Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Wow! Tusen takk for oppskrifter og tips! (og det hjalp noe vanvittig med bakepapir..)

Da skal det settes opp plan og handleliste her. Gubben har gått med på å prøvekjøre noen dager ihvertfall (han spiste pliktskyldigst fuglefrøbrød til frokost her). Og det slår meg at jeg har faktisk, uten å egentlig tenke bevisst over det, vært på en slags lavkarbo siden torsdag.. Og jeg har ikke vært sliten-matt en eneste gang, ikke vært død av sult, ikke vært sukker-hungrig - kanskje innbilning men so far so good! Imidlertid er jeg ikke i nærheten av nødvendig fettinntak, blir fort litt kvalm hvis det blir for mye, men det er kanskje en vanesak.

Jeg lurer på om jeg skal begynne å telle og veie ting men, vet ikke hvor lurt det er siden jeg har en "obsessive" side som ikke bør få blomstre liksom. Tenkte i første omgang å ta sånt litt på ca - jeg leser tross alt innholdsfortegnelse på alt, sjekker hvor mye karbohydrater det er og har sånt ca anslag av diverse. Håper det er bra nok!

PS. Kan forresten anbefale frokostsalat.. det er snadder på brødet og frokostsalat inneholder masse masse fett, men dog litt karbo også så man kan ikke spise uhemmet av det desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt solsikkebrød i dag, farlig godt! :D

Synes ikke dette var så farlig godt må jeg innrømme. Vurderer å bytte ut litt solsikkefrø med valnøtter og se om det blir bedre da.

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Frokostsalat - er sånn mix av i bunn og grunn majones,ostemasse+krydder,urter (feks gressløk) + noe mer. Det er hvitt,er på glass og er laget av Delikat-fabrikker. Det har 40 g fett og 3 g karbo pr 100 g. Jeg synes det er svinaktig godt men gjerne ikke spist så mye av det pga all fettet! Jeg vet ikke om det er noe for deg, for det er tross alt fabrikk-blandet.. (jeg har ikke slike motforestillinger, har man vært kjemiker så er alt molekyler. Og disse kunstige stoffene er ofte ikke mer hokus pokus enn man finner dem i naturen liksom.. emulgatorer er ofte agar feks - det er utvinnet av tang, ikke mye kunstig der. Konserveringsmidler er feks askorbinsyre, sitronsyre hvilket er c-vitamin og sitronsyre forekommer naturlig i sitron. Smakstilsetninger er gjerne ymse estre - og er gjerne stoffer som finnes i naturlig mat og som gir smaken i det også..Og det er ofte slike stoffer befinner seg bak e-betegnelsene..)

Skjulte karbohydrater er de jeg mistenker kan gi problemer - de dukker jo opp mange steder og mange bekker små blir en stor å. Ta feks lavkarbobrødet ("fuglefrø-brødet") med 37 g karbo pr 100 g og et så komprimert tungt brød, så skal det ikke mye til før man har fått i seg 100 g brød - hele brødet veier 500 g og er ikke så stort liksom (akkurat det veide jeg og sjekket ut). Nøtter har en del karbo også, og grammene bygger seg fort opp - en neve nøtter kan fort gi karbiser man ikke tenker på. Så ja absolutt - småkarbisene er skumle!

Men jeg skal forsøke å ikke veie ting for mye altså.. rydder bort kjøkkenvekten mellom hver gang jeg må veie noe - ellers blir jeg fort manisk med å veie alt og hele hjernen slår om og fokuserer kun på mat, neste måltid, vekten av hver enkelt ingrediens, total antall karbiser, fett, protein hvis man varierer litt i blandingsforhold.. (verre enn verst egentlig - i en fjern fortid var det kun kalorier jeg var opphengt i - her har man hele 3 variable i form av karbo, fett og protein - å underholde hjernen med!)

Men nå må jeg bare sette meg ned å jobbe altså - se der - begynner å bli avledet allerede!

edit: rettet stabilisator til emulgator!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det næringsinnholdet høres ikke så ille ut nei.

Det er ikke nødvendigvis tilsetningsstoffene jeg er skeptisk til, selv om jeg prøver å holde meg unna ingredienser jeg ikke vet hva er. Det er all prosesseringen, at ingredienser er blitt kokt, stekt, malt, tørket utallige ganger før de i settes sammen, for så å bli kokt, stekt og malt enda en gang. Det gjør noe med næringsinnholdet, og som du jo som kjemiker vet, molekylærstrukturen, slik at en matvare framstår noe noe annet enn det det egentlig er. Det tror jeg ikke er heldig, selv om det ikke alltid er direkte usunt heller nødvendigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flink du er Lill! :D

I dag har jeg vært kjøkkenskriver og prøvd meg på de solsikkebrødene. Var helt greie, men nå smakte jeg bare en liten snei uten pålegg da. Skal lage meg salat av reker, krepsehaler, kokt egg, majones og creme fraiche etterpå, som påleggsmat til jobb.

Jeg stekte også kjøttboller av kjøttdeig, egg, parmesan, salt, pepper og chilikrydder etterpå. Noen havnet i en bolle til senere bruk, men noen helte jeg fløte over og spiste med salat, revet golrot og rømme på til middag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*tordensky-smiley* *snerre-smiley* *fråde-smiley*

Og her skal det klages!! Det er for mye hassle med denne maten altså!! Nå har jeg tilbrakt kvelden på kjøkkenet med matlaging og oppvask - hatgjøremål som ligger og topper lista der sammen med støvsuging og vasking av bad!! HVa skal man med ekstra energi hvis den skal brukes opp på hat-sysler?

Kvalm er jeg også, og allerede lei egg.. og ikke får jeg til nok vegetabilsk fett i kostholdet heller (redd for gubbens tette blodårer ja..) Og gubben da!! Såre fornøyd med dagens mat han - men måtte ha dessert (fruktcocktail..) *rive seg i håret og forgå av raseri*

Og kantina på jobben hadde lagt om idag.. kokt makrell med potet hadde jeg definitivt ikke lyst på, ble sittende med noen salatblader og et stykke brie.. pokker altså.

Nå er jeg sååå sur&sinna at jeg tror jeg skal leke med lille kelpie, da blir man blid igjen på 1-2-3!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Min mor har lurt meg og samboer til å prøve lavkarbo så vi er helt ferske innen dette men prøver så godt vi kan og med min mor oppskrift på hjemmelaga knekkebrød som var veeeeldig godt eg lettvindte å lage så går dette supert, men middag er verre med de oppskriftene til Mari så spennende ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Vanlig kjøttdeig, den er det mer fett i enn karbonadedeigen. Fullfett hvitost, jeg foretrekker Norvegia. Norzona er en mild blåmuggost, den finner du i ostedisken på dagligvarehandelen. Masala er et indisk krydder, jeg kjøper det på innvandrer'n men tipper de har den i velassorterte dagligvarehandler. Natreen er et søtningsstoff som du finner i dagligvarehandel.

Tonje, litt :lol: men jeg gjentar, les litt. Og få mannen til å gjøre det samme. Det er MYE lettere å motivere seg om du skjønner prinsippene og hvorfor det funker. Kanskje du blir kvitt fettfobien i tillegg, så blir det lettere å finne enkel dettrik mat også. Å bare starte blir fort litt halvhjertet og så går det hele ad dundas innen kort tid. Det sagt, du må finne en måte å spise på som fungerer i praksis i tillegg til fysisk. Sånt er individuelt. :)

Jeg har spist kylling med portobellosopp i fløtesaus, masse parmesan og Serranoskinke. Dampet blomkål og brokkoli som tilbehør. Nom!

Blodsukkeret mitt er så stabilt at det er til å le av og vekta viser nesten to kilo mindre. Det er godt å være igang igjen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det fisk i form:

Asparges

Squash

Paprika

Vårløk

Laks

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Mmmmmmmmmmmmmmm :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lån deg en bok om LCHF på biblioteket, eller les litt om kostholdsfilosofien på annen måte. Da får du et bedre grunnlag å starte på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne oppskriften og kan virkelig anfefale den! Jammi nammi!

Indisk drømmegryte!

Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;

Tre mellomstore kyllingfileter

1/2 boks creme fraiche

1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)

En god slant kremfløte (ca 1 dl?)

Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)

En stor purre

Ett fedd hvitløk

En-to ts Sukrin.

En buljongterning

Et par klatter smør til steiking

En blomkål til "ris"

Til å drysse over ved servering;

Hakket rød paprika

Strimlet purreløk

Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.

Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.

Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".

Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Det er også supersnadde med en god dæsj rekeost i fløtesausen - samt reker :D.

Jeg ser jo at mye av den maten jeg spiser ligger nært opp til denne lavkarbogreia egentlig - jeg spiser ikke brød, pasta (vel - jo, men ikke så mye lengre, blir dårlig i magen av det), ris eller poteter, har alltid spist feit mat da jeg ikke kan fordra magerprodukter (ikke light-ting heller), har alltid elsket fettranda på kotelettene *host*, spiser mye nøtter og sånt snacks... hadde jeg bare greid å kutte ut - eller iallefall ned på - sukkerorbruket også, så kunne jeg vel ratt kalt jeg lavkarbosiri :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh. Har så lyst til å prøve, men vil IKKE bli tellefrik igjen, og jeg må komme over fettfobien. Og jeg vet ikke om jeg vil. Hm. Stikke ned og kjøpe noe salat, ost og karbis?

Edit: what done is done. Nå er det innkjøpt, og jeg starter i morra (da er jeg mest sannsynlig tom for iskaffe også). ;)

MEN! Nå tar jeg det som det kommer. Unngår superkarbs i aller høyeste grad, men skal ikke titte på alt av innhold av karbs og regne på det. Men nå vet jeg jo hva det aller meste inneholder (good food - bad food), bare ikke eksakt. Så I'm gogogo. :)

Kanskje det hjelper på mitt ellers daffe nivå om dagen også ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag er man mye mye gladere!

Og gubben overrasket meg idag. Han hadde hjemmekontor idag og vi hadde en heftig diskusjon igår om hva han skulle lage til middag. Og vi var nesten tomme for lavkarbobrød og igår måtte jeg jobbe til nesten kl 23.. jeg orket ikke begynne å bake brød da. Så lavkarbo-stemningen var heller laber idag.

Men mens jeg var på jobb, bakte gubben "solsikkebrødet" til Mokken (men han glemte å hakke solsikkene.. så det ble litt sånn omelett med solsikker i fremfor brød akkurat. Tror jeg liker fuglefrø-brødet bedre). Ikke nok med det, jeg kom hjem til en fantastisk middag - lunsjkaker av kyllingdeig (nydelig krydret, gubben er ganske flink til å lage mat..), brokkoli - og så - lavkarbo-kålstuing. Sistnevnte hadde han selv lett på nettet etter oppskrift til, og det var bare sååå vanvittig godt! (Oppskrift: stek finsnittet kål i smør til kålen begynner å bli litt gylden og myk, tilsett fløte til passe konsistens, smak til med litt hvit pepper og litt salt - genialt enkelt og kjempegodt!)

Igår hadde vi Maris laksepakke men med ørretfilet isteden - det var snadder det (men gubben liker ikke fisk han.. :getlost: ).

Nå har jeg kjøpt yoghurt-naturell (finner ikke tyrkisk yoghurt jeg) og sukrin slik at gubben kan lage seg bringebær yoghurt (burde vært rømme, men det blir han syk av så..) og da fikk han "dessert" (han er vant til å spise frukt etter middag, først middag uten potet og så ikke få noe frukt.. ble tungt for han) så nå er han fyr og flamme.

Vi snakket om å "spise vanlig" i helgen, men jeg kjenner at det har jeg ikke lyst til. Matlagingen går meg over hodet, planleggingen likeså, men det er ikke tvil om at man føler seg veldig veldig mere vel (noe også gubben motvillig innrømmer, han har ikke hatt sånn "insulin-skjelving" en eneste gang siden han kuttet mesteparten av karbohydratene - noe han ellers pleier å ha daglig). Så bare man får kontroll og blir vant til andre ting så blir det sikkert bedre.

Denne uken spiser vi en del lett-produkter og margarin, men neste uke skal vi forsøke å gå over til meierismør og ekte rømme og fløte, blir spennende å se om gubben blir dårlig av det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh, så stas, Tonje! Og det er fint at du deler oppturer og nedturer synes jeg!

Prøv å hold ut med dette i tre uke, da har det verste suget gitt seg og dere har kommet litt mer inn i rutinene. Jeg er helt enig i at det krever mer planlegging enn med mer halvfabrikata, for meg er det alltid litt omstilling. Frokost er absolutt verst synes jeg.

Det hjelper å ha noen nøtter tilgjengelig hvis man blir for sulten/sliten. Eller for dere som spiser ost rå, rull sammen med litt skinke eller noe bare for å få litt mer energi.

Hva med creme fraische til bærene, evt klassikeren pisket krem?

Tyrkisk yoghurt har de på Coop. :) Men den ser litt rar ut og er lett å overse:

tyrkisk-yoghurt1.jpg

Lykke til med fettintro. Jeg håper mannen ikke blir dårlig! Jeg har trua. :)

Velkommen ombort, bananadama! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • For det første høres det ut for meg som du trenger litt hjelp med båndtreningen. Er det noe kurs å finne i nærheten? Ihvertfall anbefaler jeg deg å søke opp tråder om båndtrening her på forumet. Hvis du har holdt på å snudd retning i evigheter ser det ikke ut til å fungere, og du må gjøre noe annerledes. En ting kan jobbe med inne er kontakt, og det å få hunden til å følge med på deg. Si kontaktord når du står foran hunden - gi godbit så fort hunden ser på deg,gjenta dette fem ganger. Ta et par-tre slike økter i løpet av dagen, beveg deg etterhvert litt lengre unna. Så kan du si "fot" og bruke enten godbiten eller håndtarget om du har det, til å få hunden til å følge ved siden av deg et par meter. Når dette sitter godt inne, kan du bruke det for å få inn hunden og holde seg ved deg litt ute. Generelt vil jeg heller anbefale å bruke en sele og langline og la hunden bevege seg slik den vil, og heller trene korte økter med kort bånd i løpet av turen. Da kan du gå uforstyrret til nærmeste grøntområdet eller parkeringsplass, og trene slik som beskrevet over. Det er ikke et mål at hunden skal gå fot hele turen, men at du kan få ham inn til deg og under kontroll ved behov, og forhåpentligvis sjekke inn med deg underveis på turen.  Antitrekkbånd er vanligvis ikke det samme som struphalsbånd, og jeg vil si at det er bare en positiv ting om folk bruker det ved behov. Men det vil ikke lære hunden å gå pent i bånd, det må du gjøre ved siden av. Hvis trekkingen er et stort problem går det an å bruke grime når du ikke vil trene på båndtreningen eller bruke langline.  Det finnes også seler med feste foran (noen "vanlige" seler har feste på ryggen og foran i tillegg, så det er enkelt å flytte mellom"), slik at hunden blir snudd mot deg når den trekker. Igjen må dette brukes sammen med trening, men det gjør det litt lettere. Ellers ville jeg ikke brydd meg så mye om hva andre tenker og mener så lenge du gjør det som er best for hunden. Lykke til!
    • Er redd noen skal tro jeg er slem med han. Har en på ett år og som fortsatt drar i begynnelsen av dagens første tur. Dermed må jeg snu rundt mye og få han til og fokusere på meg. Overhørte naboen si jeg hadde antidra bånd på hunden til andre og det syntes jeg var skikkelig ubehagelig. Jeg bytter til kort bånd vist han drar i stede får og gå rundt med langline så jeg får mer kontakt bare. Ikke noe anti dra bånd ( vet ikke hva det er men går ut i fra hun mener strammehalsbånd noe han ikke bruker men han bruker halsbånd vist han skal gå der det er vann får han elsker og bade så slepper jeg at lykta på selen skal bli ødelagt. Kan ikke akuratt trene på dette inne og jeg må trene han på det. 
    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...