Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Wow! Tusen takk for oppskrifter og tips! (og det hjalp noe vanvittig med bakepapir..)

Da skal det settes opp plan og handleliste her. Gubben har gått med på å prøvekjøre noen dager ihvertfall (han spiste pliktskyldigst fuglefrøbrød til frokost her). Og det slår meg at jeg har faktisk, uten å egentlig tenke bevisst over det, vært på en slags lavkarbo siden torsdag.. Og jeg har ikke vært sliten-matt en eneste gang, ikke vært død av sult, ikke vært sukker-hungrig - kanskje innbilning men so far so good! Imidlertid er jeg ikke i nærheten av nødvendig fettinntak, blir fort litt kvalm hvis det blir for mye, men det er kanskje en vanesak.

Jeg lurer på om jeg skal begynne å telle og veie ting men, vet ikke hvor lurt det er siden jeg har en "obsessive" side som ikke bør få blomstre liksom. Tenkte i første omgang å ta sånt litt på ca - jeg leser tross alt innholdsfortegnelse på alt, sjekker hvor mye karbohydrater det er og har sånt ca anslag av diverse. Håper det er bra nok!

PS. Kan forresten anbefale frokostsalat.. det er snadder på brødet og frokostsalat inneholder masse masse fett, men dog litt karbo også så man kan ikke spise uhemmet av det desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt solsikkebrød i dag, farlig godt! :D

Synes ikke dette var så farlig godt må jeg innrømme. Vurderer å bytte ut litt solsikkefrø med valnøtter og se om det blir bedre da.

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Frokostsalat - er sånn mix av i bunn og grunn majones,ostemasse+krydder,urter (feks gressløk) + noe mer. Det er hvitt,er på glass og er laget av Delikat-fabrikker. Det har 40 g fett og 3 g karbo pr 100 g. Jeg synes det er svinaktig godt men gjerne ikke spist så mye av det pga all fettet! Jeg vet ikke om det er noe for deg, for det er tross alt fabrikk-blandet.. (jeg har ikke slike motforestillinger, har man vært kjemiker så er alt molekyler. Og disse kunstige stoffene er ofte ikke mer hokus pokus enn man finner dem i naturen liksom.. emulgatorer er ofte agar feks - det er utvinnet av tang, ikke mye kunstig der. Konserveringsmidler er feks askorbinsyre, sitronsyre hvilket er c-vitamin og sitronsyre forekommer naturlig i sitron. Smakstilsetninger er gjerne ymse estre - og er gjerne stoffer som finnes i naturlig mat og som gir smaken i det også..Og det er ofte slike stoffer befinner seg bak e-betegnelsene..)

Skjulte karbohydrater er de jeg mistenker kan gi problemer - de dukker jo opp mange steder og mange bekker små blir en stor å. Ta feks lavkarbobrødet ("fuglefrø-brødet") med 37 g karbo pr 100 g og et så komprimert tungt brød, så skal det ikke mye til før man har fått i seg 100 g brød - hele brødet veier 500 g og er ikke så stort liksom (akkurat det veide jeg og sjekket ut). Nøtter har en del karbo også, og grammene bygger seg fort opp - en neve nøtter kan fort gi karbiser man ikke tenker på. Så ja absolutt - småkarbisene er skumle!

Men jeg skal forsøke å ikke veie ting for mye altså.. rydder bort kjøkkenvekten mellom hver gang jeg må veie noe - ellers blir jeg fort manisk med å veie alt og hele hjernen slår om og fokuserer kun på mat, neste måltid, vekten av hver enkelt ingrediens, total antall karbiser, fett, protein hvis man varierer litt i blandingsforhold.. (verre enn verst egentlig - i en fjern fortid var det kun kalorier jeg var opphengt i - her har man hele 3 variable i form av karbo, fett og protein - å underholde hjernen med!)

Men nå må jeg bare sette meg ned å jobbe altså - se der - begynner å bli avledet allerede!

edit: rettet stabilisator til emulgator!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det næringsinnholdet høres ikke så ille ut nei.

Det er ikke nødvendigvis tilsetningsstoffene jeg er skeptisk til, selv om jeg prøver å holde meg unna ingredienser jeg ikke vet hva er. Det er all prosesseringen, at ingredienser er blitt kokt, stekt, malt, tørket utallige ganger før de i settes sammen, for så å bli kokt, stekt og malt enda en gang. Det gjør noe med næringsinnholdet, og som du jo som kjemiker vet, molekylærstrukturen, slik at en matvare framstår noe noe annet enn det det egentlig er. Det tror jeg ikke er heldig, selv om det ikke alltid er direkte usunt heller nødvendigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flink du er Lill! :D

I dag har jeg vært kjøkkenskriver og prøvd meg på de solsikkebrødene. Var helt greie, men nå smakte jeg bare en liten snei uten pålegg da. Skal lage meg salat av reker, krepsehaler, kokt egg, majones og creme fraiche etterpå, som påleggsmat til jobb.

Jeg stekte også kjøttboller av kjøttdeig, egg, parmesan, salt, pepper og chilikrydder etterpå. Noen havnet i en bolle til senere bruk, men noen helte jeg fløte over og spiste med salat, revet golrot og rømme på til middag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*tordensky-smiley* *snerre-smiley* *fråde-smiley*

Og her skal det klages!! Det er for mye hassle med denne maten altså!! Nå har jeg tilbrakt kvelden på kjøkkenet med matlaging og oppvask - hatgjøremål som ligger og topper lista der sammen med støvsuging og vasking av bad!! HVa skal man med ekstra energi hvis den skal brukes opp på hat-sysler?

Kvalm er jeg også, og allerede lei egg.. og ikke får jeg til nok vegetabilsk fett i kostholdet heller (redd for gubbens tette blodårer ja..) Og gubben da!! Såre fornøyd med dagens mat han - men måtte ha dessert (fruktcocktail..) *rive seg i håret og forgå av raseri*

Og kantina på jobben hadde lagt om idag.. kokt makrell med potet hadde jeg definitivt ikke lyst på, ble sittende med noen salatblader og et stykke brie.. pokker altså.

Nå er jeg sååå sur&sinna at jeg tror jeg skal leke med lille kelpie, da blir man blid igjen på 1-2-3!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Min mor har lurt meg og samboer til å prøve lavkarbo så vi er helt ferske innen dette men prøver så godt vi kan og med min mor oppskrift på hjemmelaga knekkebrød som var veeeeldig godt eg lettvindte å lage så går dette supert, men middag er verre med de oppskriftene til Mari så spennende ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Vanlig kjøttdeig, den er det mer fett i enn karbonadedeigen. Fullfett hvitost, jeg foretrekker Norvegia. Norzona er en mild blåmuggost, den finner du i ostedisken på dagligvarehandelen. Masala er et indisk krydder, jeg kjøper det på innvandrer'n men tipper de har den i velassorterte dagligvarehandler. Natreen er et søtningsstoff som du finner i dagligvarehandel.

Tonje, litt :lol: men jeg gjentar, les litt. Og få mannen til å gjøre det samme. Det er MYE lettere å motivere seg om du skjønner prinsippene og hvorfor det funker. Kanskje du blir kvitt fettfobien i tillegg, så blir det lettere å finne enkel dettrik mat også. Å bare starte blir fort litt halvhjertet og så går det hele ad dundas innen kort tid. Det sagt, du må finne en måte å spise på som fungerer i praksis i tillegg til fysisk. Sånt er individuelt. :)

Jeg har spist kylling med portobellosopp i fløtesaus, masse parmesan og Serranoskinke. Dampet blomkål og brokkoli som tilbehør. Nom!

Blodsukkeret mitt er så stabilt at det er til å le av og vekta viser nesten to kilo mindre. Det er godt å være igang igjen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det fisk i form:

Asparges

Squash

Paprika

Vårløk

Laks

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Mmmmmmmmmmmmmmm :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lån deg en bok om LCHF på biblioteket, eller les litt om kostholdsfilosofien på annen måte. Da får du et bedre grunnlag å starte på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne oppskriften og kan virkelig anfefale den! Jammi nammi!

Indisk drømmegryte!

Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;

Tre mellomstore kyllingfileter

1/2 boks creme fraiche

1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)

En god slant kremfløte (ca 1 dl?)

Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)

En stor purre

Ett fedd hvitløk

En-to ts Sukrin.

En buljongterning

Et par klatter smør til steiking

En blomkål til "ris"

Til å drysse over ved servering;

Hakket rød paprika

Strimlet purreløk

Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.

Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.

Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".

Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Det er også supersnadde med en god dæsj rekeost i fløtesausen - samt reker :D.

Jeg ser jo at mye av den maten jeg spiser ligger nært opp til denne lavkarbogreia egentlig - jeg spiser ikke brød, pasta (vel - jo, men ikke så mye lengre, blir dårlig i magen av det), ris eller poteter, har alltid spist feit mat da jeg ikke kan fordra magerprodukter (ikke light-ting heller), har alltid elsket fettranda på kotelettene *host*, spiser mye nøtter og sånt snacks... hadde jeg bare greid å kutte ut - eller iallefall ned på - sukkerorbruket også, så kunne jeg vel ratt kalt jeg lavkarbosiri :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh. Har så lyst til å prøve, men vil IKKE bli tellefrik igjen, og jeg må komme over fettfobien. Og jeg vet ikke om jeg vil. Hm. Stikke ned og kjøpe noe salat, ost og karbis?

Edit: what done is done. Nå er det innkjøpt, og jeg starter i morra (da er jeg mest sannsynlig tom for iskaffe også). ;)

MEN! Nå tar jeg det som det kommer. Unngår superkarbs i aller høyeste grad, men skal ikke titte på alt av innhold av karbs og regne på det. Men nå vet jeg jo hva det aller meste inneholder (good food - bad food), bare ikke eksakt. Så I'm gogogo. :)

Kanskje det hjelper på mitt ellers daffe nivå om dagen også ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag er man mye mye gladere!

Og gubben overrasket meg idag. Han hadde hjemmekontor idag og vi hadde en heftig diskusjon igår om hva han skulle lage til middag. Og vi var nesten tomme for lavkarbobrød og igår måtte jeg jobbe til nesten kl 23.. jeg orket ikke begynne å bake brød da. Så lavkarbo-stemningen var heller laber idag.

Men mens jeg var på jobb, bakte gubben "solsikkebrødet" til Mokken (men han glemte å hakke solsikkene.. så det ble litt sånn omelett med solsikker i fremfor brød akkurat. Tror jeg liker fuglefrø-brødet bedre). Ikke nok med det, jeg kom hjem til en fantastisk middag - lunsjkaker av kyllingdeig (nydelig krydret, gubben er ganske flink til å lage mat..), brokkoli - og så - lavkarbo-kålstuing. Sistnevnte hadde han selv lett på nettet etter oppskrift til, og det var bare sååå vanvittig godt! (Oppskrift: stek finsnittet kål i smør til kålen begynner å bli litt gylden og myk, tilsett fløte til passe konsistens, smak til med litt hvit pepper og litt salt - genialt enkelt og kjempegodt!)

Igår hadde vi Maris laksepakke men med ørretfilet isteden - det var snadder det (men gubben liker ikke fisk han.. :getlost: ).

Nå har jeg kjøpt yoghurt-naturell (finner ikke tyrkisk yoghurt jeg) og sukrin slik at gubben kan lage seg bringebær yoghurt (burde vært rømme, men det blir han syk av så..) og da fikk han "dessert" (han er vant til å spise frukt etter middag, først middag uten potet og så ikke få noe frukt.. ble tungt for han) så nå er han fyr og flamme.

Vi snakket om å "spise vanlig" i helgen, men jeg kjenner at det har jeg ikke lyst til. Matlagingen går meg over hodet, planleggingen likeså, men det er ikke tvil om at man føler seg veldig veldig mere vel (noe også gubben motvillig innrømmer, han har ikke hatt sånn "insulin-skjelving" en eneste gang siden han kuttet mesteparten av karbohydratene - noe han ellers pleier å ha daglig). Så bare man får kontroll og blir vant til andre ting så blir det sikkert bedre.

Denne uken spiser vi en del lett-produkter og margarin, men neste uke skal vi forsøke å gå over til meierismør og ekte rømme og fløte, blir spennende å se om gubben blir dårlig av det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh, så stas, Tonje! Og det er fint at du deler oppturer og nedturer synes jeg!

Prøv å hold ut med dette i tre uke, da har det verste suget gitt seg og dere har kommet litt mer inn i rutinene. Jeg er helt enig i at det krever mer planlegging enn med mer halvfabrikata, for meg er det alltid litt omstilling. Frokost er absolutt verst synes jeg.

Det hjelper å ha noen nøtter tilgjengelig hvis man blir for sulten/sliten. Eller for dere som spiser ost rå, rull sammen med litt skinke eller noe bare for å få litt mer energi.

Hva med creme fraische til bærene, evt klassikeren pisket krem?

Tyrkisk yoghurt har de på Coop. :) Men den ser litt rar ut og er lett å overse:

tyrkisk-yoghurt1.jpg

Lykke til med fettintro. Jeg håper mannen ikke blir dårlig! Jeg har trua. :)

Velkommen ombort, bananadama! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Nei, en slik statistikk finnes ikke. Vi kjenner til titalls antall hunder som er avlivet, noen bare for bagateller og andre uten bevis, vi vet siden vi har fulgt med i sakene hva som lå til grunn og hvordan de endte. Ifølgje Martinsen har alle som har klaga på avlivingsvedtak sidan 2014 fått avslag. Det finst ingen nasjonale tal for kor mange hundar som blir avliva kvart år. Berit visste ingenting då hunden vart avliva Quercus og Nala De siste fire årene har politiet sørget for at 77 hunder er blitt avlivet på bakgrunn av den nye hundeloven. Fra 2014 til 2018   Det har ikke blitt bedre etter den nye hundeloven kom i 2021 - 2022 for politi og rettsvesen som selv mangler kompetanse på hunder og hundeatferd bruker bare klipp og lim fra tidligere vedtak og domsavgjørelser. Dette er bare så trist både for hundene og deres eiere og jeg lurer på hvor mange saker vi ikke har hørt om enda. Noen av sakene er tilfeldig at vi fikk høre om og det var dette som var bakgrunn for å spørre her på forumet.                
    • Utallige? Hvor mange hunder har blitt avlivet i Norge etter anmeldelser de siste 10 årene? Jeg antar det finnes klar statistikk på dette?
    • "Vi" er to uavhengige personer, se brevet jeg linket til for våre fulle navn, som selv ikke har hatt noen hendelser med egne hunder eller hunder jeg har hatt for trening før omplassering. Vi har kun fulgt sakene fra sidelinjen, for min del fra rundt 2010, og har gjennomgått vedtak og dokumentasjoner vi har fått fra hundeierne. Jeg skulle virkelig ønske at det var slik som du tror, men sånn er det dessverre ikke. Det er derfor vi har valgt å engasjere oss for bak dette finner man utallige døde hunder og ruinerte hundeeiere som har mistet alt de eide hvor de prøvde å redde livet til hunden sin som betydde alt for dem, men alene har de ikke hatt en sjanse mot maktapparatet som overkjørte dem på en skremmende kynisk og ulovlig måte. Hvis du har Facebook, jeg er ikke der, så er det en gruppe Hund hjelper hund hvor flere av sakene er omtalt. En hund Tonic som var i bånd hvor en unge kom løpende og tråkket ham på poten, Tonic glefset og det ble et rift i buksa til gutten, Tonic ble avlivet. Luna sitter på kennel nå hvor eier kjemper i retten, en nabo påsto Luna lagde et lite blåmerke på ham, men det finnes ingen bevis. En annen hund, Rex i bånd som forsvarte seg selv mot en løs hund som bet den, begge hundene ble skadet, men Rex ble avlivet fordi han var størst. Huskyen Luk, også i bånd, slåss med en annen hannhund og der ble Luk avlivet fordi politiet trodde en husky er større enn en tervueren. Sistnevnte hendelse har jeg beskrevet i en kommentar under dette innlegget publisert i avisa Nordlys. Saken om Milo beskrives i selve innlegget og i brevet til justisministeren. I denne videoen er Luk, Luna og Milo.
    • Hvem er "vi" i denne saken? Det har vært flere avlivingssaker de siste årene, og mange som kjemper mot. Enkelte av sakene har virket ganske urimelige, men uten å ha førstehåndskjennskap til situasjonen og saksbehandlingen så er det vanskelig å si hva som er riktig. Politiet har rutiner for dette, og jeg vil tro at det langt oftere er tilfelle at slike saker blir henlagt, enn at en hund avlives. Både på grunn av kapasitet, bevissituasjon og fakta. En avliving foretas ikke normalt etter vurdering av en enkelt saksbehandler og om de har en god eller dårlig dag. Politiet har hundekyndige folk der minst to ulike vurderer en hund før et slikt vedtak. Jeg er sikker på at noen som kjenner systemet bedre enn meg kan beskrive prosessen fra anmeldelse til potensiell avliving av hund. Likevel er politiet også mennesker med ulike meninger og motivasjoner og systemet kan svikte.  Jeg har vært på forumet her en del år nå, og kan ikke huske at noen her har fått hunden sin avlivet etter anmeldelse, selv om noen har vært borti uheldige tilfeller med bitt. Men flere av sakene som har vært i media har selvfølgelig vært diskutert her også.
    • Jeg ønsker å høre om hundeeiere her på forumet har opplevd å få sin hund avlivet etter uhell hvor saken ble anmeldt til politiet? Uansett, dette er viktig informasjon om du ikke har opplevd det - enda. Vi har fulgt en del slike saker over mange år og er sjokkerte over hvor små hendelser som skal til, et lite rift i et klesplagg eller et lite blåmerke, hunden blir omtrent alltid dømt til døden selv om den har opptrådt helt normalt i gitte situasjoner. Gjengangeren i sakene er at politi og rettsvesen helt uten kompetanse på hund bryter hundeloven, forvaltningsloven og dyrevelferdsloven for å gå til slike drastiske skritt. Nå har vi sett så mye urett er blitt begått at vi har valgt å skrive brev til justisministeren, der har vi tatt for oss den siste saken hvor hunden Milo skal avlives selv om han sto fastbundet i et bånd på ca. en meter og uten fluktmulighet bet han en unge. Det finnes sprikende forklaringer på hendelsen, men felles for de to vitnene som ble avhørt er at hundens handlinger ikke kan betegnes som uprovosert, og det var ikke flere bitt eller skadeomfang som oppfyller kravet til betydelig skade. Andre tiltak skal da etter loven prøves først, men politiet går rett til avliving som de nesten helt uten unntak gjør uansett foranledning og skadeomfang. Et fåtall, kan telles på en hånd, har hatt flaks og truffet en menneskelig saksbehandler eller noen som kan litt om normal hundeatferd, men sånn skal det ikke være at hundens liv avgjøres av hvilket politidistrikt som får saken. Brev til Justis- og beredskapsminister Astri Aas-Hansen ligger her: Vi krever at politi og rettsvesen følger loven Vil du forebygge at din hund blir neste offer for offentlig maktmisbruk anbefales det på det sterkeste å underskrive brevet. Alle kan være uheldige og neste gang er det kanskje deg og din hund det gjelder, men da er ingen der som vil kunne gjøre noe for dette er siste mulighet for å få stanset denne praksisen. Alt annet er prøvd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...