Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavkarbo


Marthe
 Share

Recommended Posts

  • Svar 311
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Og da skjønner ikke jeg helt dette styret, jeg, for akkurat dette greier man vel med helt normalt kosthold også? Jeg tror de aller aller fleste hadde oppnådd de samme resultatene ved bare å droppe all

Det er mulig, men for min egen del (som jeg jo kun kan snakke for) så har det gjort en vesentlig forskjell å kutte ut brød, pasta, ris og poteter. Jeg har mye mer energi, er ikke oppblåst, og vekta gå

Jeg hopper masse innlegg, men tenkte bare å informere (mest TonjeM) om at kolesterolverdiene mine har gått ned fra ganske så høye til innenfor referanseområdene. Det med masse mettet fett i kosten og

Wow! Tusen takk for oppskrifter og tips! (og det hjalp noe vanvittig med bakepapir..)

Da skal det settes opp plan og handleliste her. Gubben har gått med på å prøvekjøre noen dager ihvertfall (han spiste pliktskyldigst fuglefrøbrød til frokost her). Og det slår meg at jeg har faktisk, uten å egentlig tenke bevisst over det, vært på en slags lavkarbo siden torsdag.. Og jeg har ikke vært sliten-matt en eneste gang, ikke vært død av sult, ikke vært sukker-hungrig - kanskje innbilning men so far so good! Imidlertid er jeg ikke i nærheten av nødvendig fettinntak, blir fort litt kvalm hvis det blir for mye, men det er kanskje en vanesak.

Jeg lurer på om jeg skal begynne å telle og veie ting men, vet ikke hvor lurt det er siden jeg har en "obsessive" side som ikke bør få blomstre liksom. Tenkte i første omgang å ta sånt litt på ca - jeg leser tross alt innholdsfortegnelse på alt, sjekker hvor mye karbohydrater det er og har sånt ca anslag av diverse. Håper det er bra nok!

PS. Kan forresten anbefale frokostsalat.. det er snadder på brødet og frokostsalat inneholder masse masse fett, men dog litt karbo også så man kan ikke spise uhemmet av det desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt solsikkebrød i dag, farlig godt! :D

Synes ikke dette var så farlig godt må jeg innrømme. Vurderer å bytte ut litt solsikkefrø med valnøtter og se om det blir bedre da.

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tonje, hva er frokostsalat? Så bra at godfølelsen begynner å komme snikende til deg også! :) Hva sier gubben da? Han høres ut som en liten særing. :ahappy:

Jeg vil anbefale å måle og veie til du kommer inn i ting, du spiser garantert mye karbo uten at du vet det og det er kjekt å finne ut hvor de skjulte karboene er. Men det er kanskje ikke verdt det om du tar helt av og blir ocd. Det er en balansegang det der, det er lett å bli litt besatt. Jeg holder å fokusen om at det skal være noe jeg kan leve med på sikt. Men jeg har jo også vært gjennom veie og måle-stadiet og har det litt mer i fingrene kanskje. Dessuten måler jeg blodsukker tre ganger om dagen og ser hvordan det ligger an der også.

Frokostsalat - er sånn mix av i bunn og grunn majones,ostemasse+krydder,urter (feks gressløk) + noe mer. Det er hvitt,er på glass og er laget av Delikat-fabrikker. Det har 40 g fett og 3 g karbo pr 100 g. Jeg synes det er svinaktig godt men gjerne ikke spist så mye av det pga all fettet! Jeg vet ikke om det er noe for deg, for det er tross alt fabrikk-blandet.. (jeg har ikke slike motforestillinger, har man vært kjemiker så er alt molekyler. Og disse kunstige stoffene er ofte ikke mer hokus pokus enn man finner dem i naturen liksom.. emulgatorer er ofte agar feks - det er utvinnet av tang, ikke mye kunstig der. Konserveringsmidler er feks askorbinsyre, sitronsyre hvilket er c-vitamin og sitronsyre forekommer naturlig i sitron. Smakstilsetninger er gjerne ymse estre - og er gjerne stoffer som finnes i naturlig mat og som gir smaken i det også..Og det er ofte slike stoffer befinner seg bak e-betegnelsene..)

Skjulte karbohydrater er de jeg mistenker kan gi problemer - de dukker jo opp mange steder og mange bekker små blir en stor å. Ta feks lavkarbobrødet ("fuglefrø-brødet") med 37 g karbo pr 100 g og et så komprimert tungt brød, så skal det ikke mye til før man har fått i seg 100 g brød - hele brødet veier 500 g og er ikke så stort liksom (akkurat det veide jeg og sjekket ut). Nøtter har en del karbo også, og grammene bygger seg fort opp - en neve nøtter kan fort gi karbiser man ikke tenker på. Så ja absolutt - småkarbisene er skumle!

Men jeg skal forsøke å ikke veie ting for mye altså.. rydder bort kjøkkenvekten mellom hver gang jeg må veie noe - ellers blir jeg fort manisk med å veie alt og hele hjernen slår om og fokuserer kun på mat, neste måltid, vekten av hver enkelt ingrediens, total antall karbiser, fett, protein hvis man varierer litt i blandingsforhold.. (verre enn verst egentlig - i en fjern fortid var det kun kalorier jeg var opphengt i - her har man hele 3 variable i form av karbo, fett og protein - å underholde hjernen med!)

Men nå må jeg bare sette meg ned å jobbe altså - se der - begynner å bli avledet allerede!

edit: rettet stabilisator til emulgator!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det næringsinnholdet høres ikke så ille ut nei.

Det er ikke nødvendigvis tilsetningsstoffene jeg er skeptisk til, selv om jeg prøver å holde meg unna ingredienser jeg ikke vet hva er. Det er all prosesseringen, at ingredienser er blitt kokt, stekt, malt, tørket utallige ganger før de i settes sammen, for så å bli kokt, stekt og malt enda en gang. Det gjør noe med næringsinnholdet, og som du jo som kjemiker vet, molekylærstrukturen, slik at en matvare framstår noe noe annet enn det det egentlig er. Det tror jeg ikke er heldig, selv om det ikke alltid er direkte usunt heller nødvendigvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flink du er Lill! :D

I dag har jeg vært kjøkkenskriver og prøvd meg på de solsikkebrødene. Var helt greie, men nå smakte jeg bare en liten snei uten pålegg da. Skal lage meg salat av reker, krepsehaler, kokt egg, majones og creme fraiche etterpå, som påleggsmat til jobb.

Jeg stekte også kjøttboller av kjøttdeig, egg, parmesan, salt, pepper og chilikrydder etterpå. Noen havnet i en bolle til senere bruk, men noen helte jeg fløte over og spiste med salat, revet golrot og rømme på til middag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*tordensky-smiley* *snerre-smiley* *fråde-smiley*

Og her skal det klages!! Det er for mye hassle med denne maten altså!! Nå har jeg tilbrakt kvelden på kjøkkenet med matlaging og oppvask - hatgjøremål som ligger og topper lista der sammen med støvsuging og vasking av bad!! HVa skal man med ekstra energi hvis den skal brukes opp på hat-sysler?

Kvalm er jeg også, og allerede lei egg.. og ikke får jeg til nok vegetabilsk fett i kostholdet heller (redd for gubbens tette blodårer ja..) Og gubben da!! Såre fornøyd med dagens mat han - men måtte ha dessert (fruktcocktail..) *rive seg i håret og forgå av raseri*

Og kantina på jobben hadde lagt om idag.. kokt makrell med potet hadde jeg definitivt ikke lyst på, ble sittende med noen salatblader og et stykke brie.. pokker altså.

Nå er jeg sååå sur&sinna at jeg tror jeg skal leke med lille kelpie, da blir man blid igjen på 1-2-3!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Min mor har lurt meg og samboer til å prøve lavkarbo så vi er helt ferske innen dette men prøver så godt vi kan og med min mor oppskrift på hjemmelaga knekkebrød som var veeeeldig godt eg lettvindte å lage så går dette supert, men middag er verre med de oppskriftene til Mari så spennende ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det en god del godt jeg skal prøve. :)

Men siden jeg er ny i gamet og ikke er vandt med å lage mye innviklet mat så må jeg spørre: Er det beste karbonadedeig istede for vanlig kjøttdeig? Var en oppskrift her oppe med masse ost i som jeg er sikker på at mannfolket vil like men er det bare vanlig gulost da eller, eller bruker dere en spesiell ost som er sunnere? Hva er masala krydder og hvor får en kjøpt det? over alt? Hva er norzola og hvor kan jeg få tak i det? Ja og natreen?

Vanlig kjøttdeig, den er det mer fett i enn karbonadedeigen. Fullfett hvitost, jeg foretrekker Norvegia. Norzona er en mild blåmuggost, den finner du i ostedisken på dagligvarehandelen. Masala er et indisk krydder, jeg kjøper det på innvandrer'n men tipper de har den i velassorterte dagligvarehandler. Natreen er et søtningsstoff som du finner i dagligvarehandel.

Tonje, litt :lol: men jeg gjentar, les litt. Og få mannen til å gjøre det samme. Det er MYE lettere å motivere seg om du skjønner prinsippene og hvorfor det funker. Kanskje du blir kvitt fettfobien i tillegg, så blir det lettere å finne enkel dettrik mat også. Å bare starte blir fort litt halvhjertet og så går det hele ad dundas innen kort tid. Det sagt, du må finne en måte å spise på som fungerer i praksis i tillegg til fysisk. Sånt er individuelt. :)

Jeg har spist kylling med portobellosopp i fløtesaus, masse parmesan og Serranoskinke. Dampet blomkål og brokkoli som tilbehør. Nom!

Blodsukkeret mitt er så stabilt at det er til å le av og vekta viser nesten to kilo mindre. Det er godt å være igang igjen. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruk kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, nettopp fordi det inneholder mer fett. Bruk den osten du føler for selv, men ikke lett-ost. Norzola er en blåmuggost. Garam masala får du kjøpt billigst i innvandrersjapper. Natreen er kunstig søtstoff og bør unngår - kjøp heller sukrin (helsekostforretninger).

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) da blir det vanlig kjøttdeig, men kyllinkjøttdeig er kanskej lurere eller? Ikke lett ost! Vi har ikke innvandrersjapper her så da håper jeg at jeg får tak i den i en vanlig butikk. Så kjøper vi sukrin i helsekoster. Da tror jeg at vi er klart til å prøve de gode oppskriftene til Mari denne uken.

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag ble det fisk i form:

Asparges

Squash

Paprika

Vårløk

Laks

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Mmmmmmmmmmmmmmm :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor tror du kyllingkjøttdeig er bedre? Den har mye mindre fett og da må du veie opp med mer fett andre plasser. Oksekjøtt ftw.

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg fikk tenk meg om så virker det veldig logist det du sier ja. :) er veldig ny i denne type tenking så håper det kommer seg med tiden og ta de rett matvarene bare faller natulig i min tankegang!

Lån deg en bok om LCHF på biblioteket, eller les litt om kostholdsfilosofien på annen måte. Da får du et bedre grunnlag å starte på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne oppskriften og kan virkelig anfefale den! Jammi nammi!

Indisk drømmegryte!

Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;

Tre mellomstore kyllingfileter

1/2 boks creme fraiche

1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)

En god slant kremfløte (ca 1 dl?)

Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)

En stor purre

Ett fedd hvitløk

En-to ts Sukrin.

En buljongterning

Et par klatter smør til steiking

En blomkål til "ris"

Til å drysse over ved servering;

Hakket rød paprika

Strimlet purreløk

Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.

Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.

Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".

Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del alt i biter og ha i en ilfast form (grønnsakene nederst, laksen på toppen), hell over ca en halv boks fløte, og legg noen smørklatter på toppen. Krydre etter ønske (jeg brukte bare salt og pepper i dag, men en annen gang skal jeg riste ut karripasta i fløten). 175 grader, midt i ovnen, ca 25 min.

Det er også supersnadde med en god dæsj rekeost i fløtesausen - samt reker :D.

Jeg ser jo at mye av den maten jeg spiser ligger nært opp til denne lavkarbogreia egentlig - jeg spiser ikke brød, pasta (vel - jo, men ikke så mye lengre, blir dårlig i magen av det), ris eller poteter, har alltid spist feit mat da jeg ikke kan fordra magerprodukter (ikke light-ting heller), har alltid elsket fettranda på kotelettene *host*, spiser mye nøtter og sånt snacks... hadde jeg bare greid å kutte ut - eller iallefall ned på - sukkerorbruket også, så kunne jeg vel ratt kalt jeg lavkarbosiri :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åååh. Har så lyst til å prøve, men vil IKKE bli tellefrik igjen, og jeg må komme over fettfobien. Og jeg vet ikke om jeg vil. Hm. Stikke ned og kjøpe noe salat, ost og karbis?

Edit: what done is done. Nå er det innkjøpt, og jeg starter i morra (da er jeg mest sannsynlig tom for iskaffe også). ;)

MEN! Nå tar jeg det som det kommer. Unngår superkarbs i aller høyeste grad, men skal ikke titte på alt av innhold av karbs og regne på det. Men nå vet jeg jo hva det aller meste inneholder (good food - bad food), bare ikke eksakt. Så I'm gogogo. :)

Kanskje det hjelper på mitt ellers daffe nivå om dagen også ...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag er man mye mye gladere!

Og gubben overrasket meg idag. Han hadde hjemmekontor idag og vi hadde en heftig diskusjon igår om hva han skulle lage til middag. Og vi var nesten tomme for lavkarbobrød og igår måtte jeg jobbe til nesten kl 23.. jeg orket ikke begynne å bake brød da. Så lavkarbo-stemningen var heller laber idag.

Men mens jeg var på jobb, bakte gubben "solsikkebrødet" til Mokken (men han glemte å hakke solsikkene.. så det ble litt sånn omelett med solsikker i fremfor brød akkurat. Tror jeg liker fuglefrø-brødet bedre). Ikke nok med det, jeg kom hjem til en fantastisk middag - lunsjkaker av kyllingdeig (nydelig krydret, gubben er ganske flink til å lage mat..), brokkoli - og så - lavkarbo-kålstuing. Sistnevnte hadde han selv lett på nettet etter oppskrift til, og det var bare sååå vanvittig godt! (Oppskrift: stek finsnittet kål i smør til kålen begynner å bli litt gylden og myk, tilsett fløte til passe konsistens, smak til med litt hvit pepper og litt salt - genialt enkelt og kjempegodt!)

Igår hadde vi Maris laksepakke men med ørretfilet isteden - det var snadder det (men gubben liker ikke fisk han.. :getlost: ).

Nå har jeg kjøpt yoghurt-naturell (finner ikke tyrkisk yoghurt jeg) og sukrin slik at gubben kan lage seg bringebær yoghurt (burde vært rømme, men det blir han syk av så..) og da fikk han "dessert" (han er vant til å spise frukt etter middag, først middag uten potet og så ikke få noe frukt.. ble tungt for han) så nå er han fyr og flamme.

Vi snakket om å "spise vanlig" i helgen, men jeg kjenner at det har jeg ikke lyst til. Matlagingen går meg over hodet, planleggingen likeså, men det er ikke tvil om at man føler seg veldig veldig mere vel (noe også gubben motvillig innrømmer, han har ikke hatt sånn "insulin-skjelving" en eneste gang siden han kuttet mesteparten av karbohydratene - noe han ellers pleier å ha daglig). Så bare man får kontroll og blir vant til andre ting så blir det sikkert bedre.

Denne uken spiser vi en del lett-produkter og margarin, men neste uke skal vi forsøke å gå over til meierismør og ekte rømme og fløte, blir spennende å se om gubben blir dårlig av det..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh, så stas, Tonje! Og det er fint at du deler oppturer og nedturer synes jeg!

Prøv å hold ut med dette i tre uke, da har det verste suget gitt seg og dere har kommet litt mer inn i rutinene. Jeg er helt enig i at det krever mer planlegging enn med mer halvfabrikata, for meg er det alltid litt omstilling. Frokost er absolutt verst synes jeg.

Det hjelper å ha noen nøtter tilgjengelig hvis man blir for sulten/sliten. Eller for dere som spiser ost rå, rull sammen med litt skinke eller noe bare for å få litt mer energi.

Hva med creme fraische til bærene, evt klassikeren pisket krem?

Tyrkisk yoghurt har de på Coop. :) Men den ser litt rar ut og er lett å overse:

tyrkisk-yoghurt1.jpg

Lykke til med fettintro. Jeg håper mannen ikke blir dårlig! Jeg har trua. :)

Velkommen ombort, bananadama! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ville ikke vært redd for mellompuddel. Ta dere en tur på puddeltreff og møt noen i ulike størrelser! Puddel er høyst undervurdert og jeg tenker det kan passe bra til kriteriene. Hundene krysses jo dessuten mellom størrelsene, og det er en del variasjon. Jeg har møtt mange fine mellompuddel de siste årene, siden jeg har veldig lyst på en selv. Det er også stor forskjell inad i kategoriene, jeg ser på mellom, men en liten storpuddel er et alternativ. Personlig har jeg dårlig erfaring med wheaten terrier. De kan være supre hunder, men de er terriere og har sterke, egne meninger, og jeg er usikker på om jeg har vært på et problemhund/passeringskurs uten en wheaten... Toller mener jeg bør brukes aktivt og det er litt mentalt rusk på dem, da ville jeg heller gått for golden eller labrador. Korthåret collie - passer kriteriene men røyter en del. Langhåret collie - må børstes. For førerorientert og samarbeidsvillig tenker jeg retriever, gjeterhund og noen typer jakthunder. Hvis det er mye unger og styr så kan gjeterhunder blir stresset. Jeg tenker litt på lagotto eller spansk vannhund - men sjekk veldig nøye gemyttet! Da jeg var aktivt var det ganske mye dårlig på dem, så mye at en aktiv lagottoeier med tre hunder advarte meg mot å vurdere det. 
    • Hei, Etter noen år uten egen hund begynner vi å kjenne på savnet etter et firbeint familiemedlem. Det er noe opp og fram enda, men vi prøver å bestemme oss for hvilken rase vi skal velge neste gang og det hadde vært veldig hjelpsomt å få litt innspill til rasene vi tenker på og kanskje noen vi ikke har hatt på radaren enda? Vi er en familie på 4 med barn i barneskolealder. Vi har god erfaring med hund, men har aldri drevet med noen form for hundesport eller jakt osv, og kommer sannsynligvis ikke til å starte med det heller, så vi ser først og fremst etter et familiemedlem.   Hva vi ser etter: * Vi foretrekker begge hunder med tæl, men akkurat i den livsfasen vi er i nå lener vi mer mot et mildere gemytt. Veldig usikker på dette punktet * Førerorientert og samarbeidsvillig * Lite jakt - ønsker muligheten til å slippe hunden løs og oppnå stødig innkalling * Ingen vokt * Lett å motivere og lærevillig (husk: dette er en ønskeliste 😇) * Så lite sikling som mulig * Minst mulig hundelukt (sorry goldens 🫠) * Må tåle at det er mye som skjer hjemme hos oss. Barna leker, har med seg venner, vi får besøk, ungene kan bråke osv. Må tåle fremmede i eget hus uten at det er krise eller blir skummelt. Dette er selvfølgelig noe vi vil legge til rette for at hunden takler fra dag 1, men det er et så viktig punkt at vi ønsker best mulig utgangspunkt * Går greit overens med andre hunder * Minst mulig røyting - har ikke helt bestemt meg for hvor viktig dette punktet er for meg, men det ser så deilig ut å ha en røytefri rase. Kan gjerne stelle pels hver dag, men ikke mer enn 10-20 min i det daglige * Jeg ønsker meg en stor hund, samboer har mest lyst på en liten hund, så jeg tenker en plass midt i mellom.    Vi kan tilby: * Ca 1,5 time tur hver dag. Noen dager mer, noen dager mindre, men jeg tenker gjennomsnittet vil ligge rundt der * Hundevante eiere som liker å trene lydighet og legge til rette for et ukomplisert hundehold * Masse kjærlighet og oppmerksomhet   Raser vi har tenkt på: * Puddel - Jeg føler egentlig at jeg beskriver en puddel, men... Samboer syns storpuddel blir for stort, mens jeg syns de minste variantene blir for små. Har inntrykk av at mellompuddel har en del rusk på linjene? At hunden er mentalt stødig er pri 1 * Wheaton Terrier - Virker som veldig kule hunder, men litt redd for at terrier-gemyttet kan bli litt mye? Har veldig lite erfaring med rasen bortsett fra det jeg har lest meg til * Toller - virker som veldig trivelige hunder som har mange av de kvalitetene vi ser etter, men har inntrykk av at de kan være litt nervøse? * Schipperke - denne rasen har vi hatt før og det er veldig kule hunder. Men kunne tenkt meg en litt større hund i neste omgang   Så, har dere noen tanker eller forslag til oss?    Disclaimer: Ja, jeg vet at jeg har skrevet en smørbrødliste over ønsker og at selv om en rase på papiret kan huke av på alle boksene, kan individet vi får i hus være helt annerledes. Vi er ikke ute etter en robot, men vi er fortsatt i drømmefasen og ønsker best mulig utgangspunkt for vårt neste hundehold.  
    • Stoffbur var jo en idé! Det tror jeg ikke hun har noe forhold til fra før, så da er det kanskje mulig å begynne helt fra start med positive assosiasjoner. Det skal jeg prøve!
    • Det høres jo ut som du må jobbe med å gjøre bil til noe mer positivt som et separat prosjekt. Det fikser du! Kan du ha med bur på trening og sette ut et annet sted for pause/hvile? Eller teppe et sted du kan binde henne? Vil et stoffbur funke og være annerledes nok til å senke terskelen litt? Kompostgrinder?
    • Det viser seg nå at hun rett og slett har traumer relatert til bilkjøring og spesielt det å bli forlatt alene i bil. Det er såpass alvorlig at jeg ikke har lyst til å gå nærmere inn på det ettersom tidligere eier ikke er her og kan forsvare seg, men dette gjør det ekstremt vanskelig både å gå på kurs og delta på treninger, ettersom jeg ikke kan "pause" henne i bil (da blir hun så stressa at det ikke er mulig å få kontakt med henne i det hele tatt). Hun har rett og slett ingen steder å slappe av på kurs/trening. Dette er utrolig fortvilende og jeg kjenner meg litt motløs akkurat nå... Hun er veldig trenbar og en kjempesøt hund innafor de rammene der hun føler seg trygg, men skal jeg ha sjans til å få gjort noe med øvrig problematferd (som det viser seg å være mye av) må vi gå på kurs og trene...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...