Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Akkurat nå, Siri skrev:

JA, det kan jeg skrive under på... Jeg har brukt fløte som har vært nesten 3 mnd på overtid i åpnet pakke - og er like fin :D 

Samme her! :lol: 

Må jo forresten legge til at fløteskvetten passer veldig godt til stekte grønnsaker i form også, slettes ikke bare til kjøtt og fisk! 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

hahaa, nei, jeg ser den... Melk egner seg vel strengt tatt ikke til noe som helst egentlig :aww: 

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

@SFX matfløte holder seg lenge i kjøleskapet, og du trenger ikke så stor skvett. Kan tilsettes både fisk og kjøtt som stekes i panne eller i form i ovnen. Med litt salt og pepper så er sausen klar!

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Joda, det er godt å drikke, trengs til pannekaker, og baking.

Melk er kalvedrikke :aww: 

Akkurat nå, SFX skrev:

Det hørtes ekkelt ut. Men jeg stekte kjøttet på bakepapir på plate. For nå ser jeg for meg varm fløte med krydder. Mulig du tenkte mer avansert kokkelering?

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Symra&Pippin skrev:

Hvis du har en ildfast form kan du sette den på rist i ovnen, og så legger du kjøtt, fisk eller grønnsaker i forma og hiver en skvett fløte over. Lett som en plett! :) (Og det lager seg selv mens du gjør noe annet).

 

1 minutt siden, Siri skrev:

Melk er kalvedrikke :aww: 

Så lenge det ikke lukter vondt, så er det good to go :P 
Jeg heller også bare over litt fløte i ei form - og krydrer... så ja, det blir jo bare varm fløte med krydder :). Trenger ikke være mer avansert enn som så. Men strengt tatt er det jo sunnere uten fløte da :D 

Jeg fikser ikke å drikke fetere melk enn skummet, så det er sikkert derfor jeg steiler, tanken på å drikke fløte... Da spiser jeg heller kjøtt og grønnsaker som det er, eventuelt med en smørklatt om jeg har ris eller poteter til. En sjelden gang kjøper jeg tzatziki, det er snadder. Og har jeg i hus, hender det at jeg bruker et par skjeer tacosaus som saus. Men stort sett gidder jeg ikke :-P 

Jeg gjør det av og til, altså en ildfast form med kjøtt og grønnsaker. Da bruker jeg gjerne litt olje og cider som væske, så det har noe å absorbere. Men ikke nok til at det blir saus.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?


  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?
 

 

Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser ned

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 minutter siden, Lola Pagola skrev:

I dag blir det resten av lasagnen fra i går, og en enkel salat.

Lagde masse lasagne i går og fryste ned i posjoner, så nå har jeg 6 middager klar.
Deilig å ha noe som bare er å varme opp klar i fryseren.
Hvilke andre ting er er greit å fryse ned? Prøvde meg på purre og potetsuppe en gang men synes ikke konsistensen var så god. Eller ble grei om jeg varmet rett opp fra fryseren, men ble kjemperar om jeg tinte suppa først.

Kan jeg fks fryse ned woksaus? Laget av kokosmelk, peanøttsmør, soyasaus og curry paste?

Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg :) 

I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser ned
Jeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne [emoji14] så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og.
Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg [emoji4] 
I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... 
Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P

Sent fra min SM-G903F via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

59 minutter siden, Lola Pagola skrev:

Jeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne emoji14.png så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og. Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P

Sent fra min SM-G903F via Tapatalk
 

Jeg er ikke alltid så flink da, bruker mye på boks også. Men jeg spiser mye rester for jeg er ikke så glad i brødmat.

Soyabønner/edamame kan også være et alternativ hvis du ikke vil kaste? Kommer ferdig frossen, så kan bare ta det du trenger :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag satt vi på crockpoten før vi dro på jobb. Svinesteik, løk, hvitløk, buljong og diverse urter. Når vi kom hjem dro vi kjøttet i biter og hadde det under grillen i stekeovnen. Saus av en pose fløtesaus, tilsatt 3 dl kraft fra crockpoten, 1 spiseskje eddik og 1 spiseskje sukker. Servert med poteter. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Line skrev:

@SFX Du kan bruke yoghurt naturell også :) 

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, SFX said:

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Selvfølgelig skal det smelte!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, SFX skrev:

Takk for tips! 

I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte?

Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid :lol: 
Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den :D 

Akkurat nå, SFX skrev:

Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. 

Flink pike :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Line skrev:

Selvfølgelig skal det smelte!

 

Akkurat nå, Siri skrev:

Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid :lol: 
Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den :D 

Må ha semijunkfood på en blæmandag ;-) Og da er det ikke bare meg, bakt potet skal være gooey. Jeg er ikke flink til å si fra om maten ikke er bra...

Akkurat nå, Siri skrev:

Flink pike :D 

Det er en start.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...