Lola Pagola Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Jeg pleier fryse pastasaus, og ertesuppr i alle fall. Evt tomat/linsesuppe. I tillegg til at jeg koker opp mye bønner/kikerter og fryser nedJeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne [emoji14] så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og. Jeg fryser ned det meste, jeg, og det har vel stort sett gått bra tror jeg [emoji4] I dag ble det rekesmørbrød til middag... jeg har 6 kg reker i fryseren... Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:PSent fra min SM-G903F via Tapatalk 1 Siter
Siri Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Akkurat nå, Lola Pagola skrev: Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P Må teste ut med liten porsjon først vøtt Men som sagt - det meste går bra altså Siter
Betty Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Idag er Toro kokk, og det blir italiensk gryterett, men med kvernet elgkjøtt i stedet for kjøttdeig. Og grove rundstykker ved siden av. Siter
Lola Pagola Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Må teste ut med liten porsjon først vøtt [emoji3] Men som sagt - det meste går bra altså [emoji4] Joa sant det! [emoji4]Sent fra min SM-G903F via Tapatalk 1 Siter
WelshenNemi Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 59 minutter siden, Lola Pagola skrev: Jeg spiser egentlig veldig lite pasta, iallefall med tomatsaus. Men tomatsuppe kan jeg jo lage, det var lurt. Samme med bønner og linser, jeg er megadårlig på å spise det, og når jeg gjør det er det fra de goGreen boksene. Og da blir halvparten satt i kjøleskapet for å mugne så da er det bedre å koke opp og posjonere ut så jeg ikke trenger kaste så mye. Kanskje blir jeg flinkere til å spise det og. Men litt kjipt å lage masse god mat i hensikt å fryse ned, også mister det smak/blir rar konsistens/ holder seg dårlig:P Sent fra min SM-G903F via Tapatalk Jeg er ikke alltid så flink da, bruker mye på boks også. Men jeg spiser mye rester for jeg er ikke så glad i brødmat. Soyabønner/edamame kan også være et alternativ hvis du ikke vil kaste? Kommer ferdig frossen, så kan bare ta det du trenger Siter
Mardina Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Meksikansk gryterett her i dag. Med spinatblader og hjemmelagd hvitløksbrød ved siden av Siter
Lillekrapyl Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 I dag satt vi på crockpoten før vi dro på jobb. Svinesteik, løk, hvitløk, buljong og diverse urter. Når vi kom hjem dro vi kjøttet i biter og hadde det under grillen i stekeovnen. Saus av en pose fløtesaus, tilsatt 3 dl kraft fra crockpoten, 1 spiseskje eddik og 1 spiseskje sukker. Servert med poteter. Siter
SFX Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 4 timer siden, Line skrev: @SFX Du kan bruke yoghurt naturell også Takk for tips! I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte? Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. Siter
xxx12345 Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Just now, SFX said: Takk for tips! I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte? Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. Selvfølgelig skal det smelte! Siter
Siri Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Akkurat nå, SFX skrev: Takk for tips! I dag ble det middag på Obskafeen spandert av mamma, og jeg skeiet ut med bakt potet med kryddersmør, skinke, mais og ost. Da den ble servert, var poteten lunken, smøret hardt, skinka kald og osten tørr. Maisen leter jeg enda etter. Men fire minutter i mikroen de har for barnemat hjalp på. Er jeg sær, eller mener flere at bakt potet skal serveres så varm at smør og ost har en sjanse til å smelte? Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den Akkurat nå, SFX skrev: Nå skal jeg lage middagsliste for resten av uka etter å ha blitt inspirert av dere. Flink pike Siter
SFX Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Akkurat nå, Line skrev: Selvfølgelig skal det smelte! Akkurat nå, Siri skrev: Høres ut som et skikkelig gourmetmåltid Poteten skal serveres sånn at smør og ost HAR SMELTET lenge før du får satt skjeia i den Må ha semijunkfood på en blæmandag ;-) Og da er det ikke bare meg, bakt potet skal være gooey. Jeg er ikke flink til å si fra om maten ikke er bra... Akkurat nå, Siri skrev: Flink pike Det er en start. 1 Siter
Stine Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Kyllingpizza med peanutter og kebabdressing fra Mixen 1 Siter
Lillekrapyl Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Noen som har noen tips til hva en kan bruke lammekjøttdeig til? Har to pakker i frysen vi må få brukt. Siter
Symra&Pippin Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 4 minutter siden, Lillekrapyl skrev: Noen som har noen tips til hva en kan bruke lammekjøttdeig til? Har to pakker i frysen vi må få brukt. Kjøttboller. Varier med hvitløk, persille, basilikum osv. 1 Siter
Bellare Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 I dag vart det enkelt: Hyrdepai frå frysen, som eg lagde for eit par veker sidan Siter
Pringlen Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 20 minutter siden, Lillekrapyl skrev: Noen som har noen tips til hva en kan bruke lammekjøttdeig til? Har to pakker i frysen vi må få brukt. Köfte! (google, så finner du et utall oppskrifter) 2 Siter
Annik Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 Seikaker og kokte poteter i dag. Ble en veldig enkel middag i dag Siter
TonjeM Skrevet 18. September 2017 Rapporter Skrevet 18. September 2017 I dag hadde vi vegetar vårruller, fullkornsris og så steker gubben en vanvittig god blanding av sjampignon, paprika, squash og løk/purre med en del chili og hvitløk - blir veldig godt til! Tror ovnsbakt laks og denne vegetarretten er yndlingsmaten min altså.. dog i forrige uke prøvde vi falafler - det var godt det! Vi hadde dem i pitabrød med salat og en yoghurt dressing oppå der. @Lola Pagola hvis du kjøper de der grønne pakkene med kikerter for eksempel, så lag falafler av dem - falafler kan fryses! Og @SFX vedr fløte i matlaging.. om man har fløte i maten, for eksempel i en form i ovnen, så blir det ikke som å drikke fløte altså - det blir noe helt annet (jeg hadde spydd skulle jeg drukket fløte tror jeg..), trenger ikke store mengdene - bare et par spiseskjeer kanskje, gir veldig god smak altså (men ikke fløtesmak, i hvert fall ikke så lenge man bare har moderate mengder i maten). I morgen skal vi ha ukas andre kjøtt middag - røkte pølser! (Tror ikke vi har spist det siden mai eller noe, en av gubbens matfavoritter det, så han gleder seg). Dog har gubben funnet frem til en pølsegryte oppskrift med brokkoli og blomkål og diverse.. så det blir ingen standard "pølse&potetstappe" middag. 1 Siter
Kokospaniel Skrevet 19. September 2017 Rapporter Skrevet 19. September 2017 @Lillekrapyl moussaka :-) 1 Siter
Snoffe Skrevet 19. September 2017 Rapporter Skrevet 19. September 2017 I dag blir det enkelt med kjøttpølse, potetstappe og grønnsaker Siter
Lillekrapyl Skrevet 19. September 2017 Rapporter Skrevet 19. September 2017 Takk for mange gode tips Siter
Symra&Pippin Skrevet 19. September 2017 Rapporter Skrevet 19. September 2017 I dag skal jeg bruke resten av den stekte laksen fra i går i en salat. Må huske å kjøpe noe godt å ha i salaten. Asparges kanskje? Siter
ingerlise Skrevet 19. September 2017 Rapporter Skrevet 19. September 2017 Stekt ris med løk ,erter , egg å pang gang woksaus Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.