Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

Vi skal ha noe vi bruker å kalle "cowboy-mat" her i heimen i dag.

Det er Falukorv, skåret opp og stekt i panne i skiver. Spises sammen med rikelig med varme tomatbønner og ovns-stekte potetbåter.

Ganske godt, og som regel blir det ikke noe til overs når vi har dette til middag. Og det er også en av de få middagsrettene poden faktisk liker, så...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Idag blir det hjemmelagd ertesuppe :D Har lagd til ihvertfall 4 middager, er kjekt å hente opp av fryseren en kald høstdag :) Billig er det og! Litt under 100 kr for svineknoker (2 stk) 2 pk erter til 6 kr pakka, poteter har vi fra egen "åker" et samme med gullerot (måtte bare ha et par kjøpegullerøtter) en kålrot, 1 løk og 1 purreløk :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine

hvordan koker du svineknokene? Har du dem oppi suppa? Hvor lenge må en svineknoke koke for å bli skikkelig tillagd?

Har personlig ikke så stor sans for svinekjøtt lengre, men mannen elsker det, så om jeg kan lokke med svineknoke så kanskje han går med på å ha suppe til middag en gang...."Suppe er ikke mat" pleier han å si når jeg foreslår det, men med en hel svineknoke i må det vel bli "mat" når man har suppe til middag! :)

På forhånd takk for tips og svar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Stine

hvordan koker du svineknokene? Har du dem oppi suppa? Hvor lenge må en svineknoke koke for å bli skikkelig tillagd?

Har personlig ikke så stor sans for svinekjøtt lengre, men mannen elsker det, så om jeg kan lokke med svineknoke så kanskje han går med på å ha suppe til middag en gang...."Suppe er ikke mat" pleier han å si når jeg foreslår det, men med en hel svineknoke i må det vel bli "mat" når man har suppe til middag! :)

På forhånd takk for tips og svar :)

Jeg koker knokene i ca 3 timer oppi suppekjelen, sammen med ertene, løken og timian. Når det er ca 20-30 min igjen av koketiden putter jeg oppi resten av grønnsakene, også tar jeg ut knokene og river av kjøttet før jeg har det oppi igjen :) Det er første gangen jeg gjør det idag, så håper det blir ok. Jeg har lest flere steder at man ikke behøver å koke knokene så lenge, men jeg har god tid så jeg koker de så lenge idag :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag blir det hjemmelagd ertesuppe :D Har lagd til ihvertfall 4 middager, er kjekt å hente opp av fryseren en kald høstdag :) Billig er det og! Litt under 100 kr for svineknoker (2 stk) 2 pk erter til 6 kr pakka, poteter har vi fra egen "åker" et samme med gullerot (måtte bare ha et par kjøpegullerøtter) en kålrot, 1 løk og 1 purreløk :D

7.5 middager ble det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal spise ute i morgen og drar på hyttetur på fredag, så vil lage et eller annet som holder i alle fall til middag i dag og torsdag, og gjerne lunsj en dag eller to. Har fire kyllingfileter i kjøleskapet som må brukes eller fryses, samt brokkoli, paprika, løk, gulrot, chili, hvitløk, matfløte, rømme, tacosaus, avocado, cherrytomat (ja, én) og en del tørrvarer. Forslag? :D

Kremet (fullkorns-)pasta med kylling og grønnsaker. Jeg pleier å ha paprika, rødløk, gulrot, chili, purre eller vårløk - men man kan jo i teorien ha hva som helst. Ville kanskje droppa avocadoen akkurat her, men du kan jo hive i brokkolien - og slenge den stakkarslige cherrytomaten på et av måltidene ;)

Når jeg lager i store porsjoner for restemiddag og -lunsj pleier jeg å bruke fusilli eller penne, bare fordi jeg synes det er fryktelig lettvint å spise rett fra boksen, men det er smak og behag. Vanligvis bruker jeg lett creme fraiche, men matfløte med en dæsj rømme bør vel også gå fint :)

edit; det innlegget var fra i går ja, da var det kanskje litt for seint.. :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er innkjøpsansvarlig her i hus, eventuelt sender jeg liste til hva som må handles siden noen ikke evner å tenke på sånt selv. Idag sov jeg helt til han var hjemme fra jobb (syk:P) og det vil si at her var det ingenting spiselig omtrent. Så etter dypdykk i fryseren ble frokost, lunsj, middag OG kvelds, karrimarinert svinefilet med sjysays (veldig stolt av den, aldri laget før) og brokkoli :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I dag ble det ovnsbakt torsk med grønnsaker. Hadde i et ildfast fat: 3 poteter i skiver, 1/2 paprika i strimler, 2 gulerøtter i staver, 1/2 pk sukkererter, 1/2 rødløk (burde heller brukt gul løk) 4 stykker bein og skinnfri torsk og hadde kjøpt en ferdig pestosaus oppå, den kan med fordel droppes. Den var ok, men smakte litt lite og ble sammen med rødløken en litt pussig grågrønn farge på sausen... Neste gang bruker jeg min egen pesto og matfløte skvett. Stekes på 180 grader (med varmluft) i 40 min. Holder til 3-4 pers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Gubben har arbeidsuke så da sulter jeg ved brødboksen. Hadde planer om å spise restene fra i går, men det så så lite fristende ut og smakte litt ugg. Så da ble det knekkebrød med rødbetsalat til middag i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, i kveld blir niddagen Restaurante Spesial pizza :D Veeeldig enkel, og ikke sunt...

Og selv om det ikke er middag... Nå lager jeg troikakake til min kjære kommer hjem i morgen, og jeg håper vi klarer å styre oss slik at det er noe igjen til førerhundinstruktøren kommer onsdag eller torsdag. Troikakake er veldig mektig med sjokolade og marsipan + gele/sukker - så jeg tror det skal gå fint... :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Supermisunnelig på de som lager typisk norsk mat, har blitt så glad i det med årene selv, men lager for to og når en ikke er fan, så gidder jeg ikke...

@Stine sin ertesuppe hørtes også veldig god ut. Aldri smakt det, men elsker ertestuing, så hadde sikkert likt det og. :)

I dag og i morgen blir det hjemmelaget lasagne igjen, 50/50 vanlig og fullkorn, med salat og grove, stekte rundstykker til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...